joi, 15 decembrie 2011

**** CUM TE VINDECI DE PARADONTOZA ****

dinti periat
Gingiile iti sangereaza si te dor in timp ce mananci, ai o respiratie urat mirositoare, faci abcese destul de des, iar dintii sunt dezveliti de gingie?

Toate acestea sunt simptomele de manifestare ale paradontozei, moment in care trebuie sa consulti urgent medicul stomatolog. Potrivit statisticilor, 70% dintre oamenii din lumea intreaga sufera de aceasta boala care, odata cu trecerea vremii, duce la degradarea danturii si ulterior a pierderii dintilor.

Odata ce ai observat aceste schimbari, trebuie sa mergi la medic care iti va prescrie tratamentul adecvat, urmand ulterior in cazul unei agravari sa-ti implanteze un os artificial in osul gingiei deteriorat de paradontoza.

Care sunt cauzele imbolnavirii?

Tutunul, tartrul dentar, alcoolul, lucrari protetice defectuoase si o igiena bucala necorespunzatoare, toti acestia sunt factori de agravare a situatiei paradontozei. De asemenea, un dezechilibru neuroendocrin in cazul unui organism cu o imunitate scazuta poate favoriza imbolnavirea.

Persoanele cele mai predispuse la a contacta aceasta afectiune sunt: varstnicii, bolnavii care fac tratamente puternice, cei care au o igiena bucala defectuoasa, persoanele stresate si cele care au aport scazut de vitamine si minerale in alimentatia zilnica.

Pentru a nu ajunge la paradontoza, stomatologii recomanda efectuarea unui periaj corect, completat de un control medical periodic. Fructele si legumele au, de asemenea, un rol important in eliminarea placii. Un ajutor de nadejde este si tinctura de propolis. Tineti in gura timp de cinci minute un amestec din 40 picaturi de solutie, diluate in 50 ml apa, de trei ori pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu