marți, 27 decembrie 2011

**** Cum să rămâi frumoasă şi sănătoasă în sezonul petrecerilor !!!!!!!! ****

feedback
Mănânci mult, bei alcool şi te culci târziu din cauza petrecerilor la care trebuie să ajungi. Iată ce poţi face pentru ca toate acestea să nu-ţi afecteze sănătatea şi frumuseţea.
de Erika Chivu, 22 Decembrie 2011
  • Cuplu la petrecere de Craciun.

Cum să bei alcool fără să te îmbeţi

Ai de văzut multe rude şi toate insistă să ciocneşti măcat un pahar. Chiar dacă nu bei alcool de obicei, poţi să ciocneşti cu toţi fără să te îmbeţi. Pentru asta, e musai să mănânci ceva uşor înainte să bei – atenţie, mâncărurile grase combinate cu alcool duc la indigestie! Odată ce ai început să bei, limitează-te la un singur tip de băutură, de preferat una slab alcoolizată. Nu încerca să amesteci băuturile pentru că te ameţeşti mult mai rapid. De asemenea, renunţă la băuturile carbogazoase – deci ai voie doar „şpriţ” cu apă plată - şi la energizant.

Remedii rapide pentru mahmureală

Uneori e greu să-ţi dai seama care îţi sunt limitele şi dacă în timp ce bei te simţi mai bine şi mai veselă, a doua zi îţi pare rău. Pentru a alunga mahmureala, bea multă apă ca să-ţi menţii hidratarea, mănâncă ceva uşor şi dormi atât cât ai nevoie. Pentru durerile de cap, încearcă un paracetamol sau o aspirină. Desigur, poţi încerca şi remediul clasic, murăturile, dar nu este garantat că va avea succes. Nu încerca să alungi mahmureala cu o nouă băutură alcoolică, nu ai face decât să înrăutăţeşti lucrurile.

Cum să mănânci fără să faci indigestie

Dacă nu eşti nevoită să ciocneşti un pahar de vinc u toată lumea, atunci sigur va trebui să guşti din tot ce ţi se oferă ca să nu pari nepoliticoasă. Cel mai important cuvânt din această frază este chiar acesta, „să guşti”. Mănâncă din toate câte puţin, dar opreşte-te când simţi că începi să te saturi. Pentru ca digestia să fie mai uşoară, nu amesteca alimente din categairi diferite – carne cu făinoase sau dulciuri. Ai voie să mănânci carne cu legume sau făinoase cu legume. Sarmalele, care conţin şi orez şi carne, sunt cam greu de digerat. După masă nu mânca nici fructe, pentru că şi ele îngreunează digestia.

Cum să arăţi bine după o noapte albă

Că petreci până târziu sau pur şi simplu te uiţi la multe filme, nopţile albe sunt ceva obişnuit în această perioadă. Ca să arăţi mai bine după o astfel de noapte, spală-te pe faţă cu apă rece apoi pune-ţi pe ochi câte un plic de ceai verde lăsat puţin la frigider. La sfârşit, foloseşte un fond de ten mai deschis decât pielea ta şi machiază-te în culori cât mai deschise.



sursa UNICA.ro

**** A vrut să urce în avion cu 247 de animale. Șerpi, vipere și șopârle !!!!!!!! ****

Un ceh a fost reţinut la începutul lunii pe un aeroport din Argentina, după ce a încercat să se îmbarce cu o valiză în care se aflau 247 de animale vii, în majoritate reptile și șerpi veninoși.


Conform presei locale, înainte de a se îmbarca într-un avion cu direcţia Madrid, Karel Abelovsky şi-a prezentat valiza la check-in. În urma controlului cu raze X, angajaţii companiei Iberia au constatat prezenţa în interior ”a unor substanţe organice care se mişcau”.

Când au deschis valiza, au descoperit că în ea erau nu mai puţin de 247 de reptile şi moluşte, dintre care 15 exemplare de vipere veninoase, două yarara, care pot ajunge la 1,50 m, şi mai mulţi pui de boa, puşi în cutii transparente de plastic.


În valiză mai erau şopârle, melci, broaşte râioase, broaşte ţestoase, puse în cutii sau în saci de pânză. Două dintre aceste animale erau deja moarte, din cauza lipsei de oxigen, iar dacă valiza ar fi fost pusă în cală, majoritatea ar fi avut aceeaşi soartă.

Bărbatul a fost acuzat de tentativă de contrabandă şi eliberat pe cauţiune, riscând o pedeapsa cu închisoare de patru la zece ani


articol 
EVZ.ro

**** CAFEAUA CE POATE FI INHALATA !!!!!!!! ****

Un tip de cafea ce poate fi inhalată şi care se vinde în recipiente asemănătoare cu un tub de ruj, ar putea fi disponibilă în magazinele din America de luna viitoare.


Potrivit Washington Post, produsul, inventat de un profesor de la Harvard University, poate deveni un „drog de club” periculos pentru adolescenţi, în opinia unui guvernator al New York-ului, Charles Schumer. Oficialul a solicitat comisiei de monitorizare a alimentelor şi medicamentelor (FDA) verificarea legalităţii şi siguranţei produsului AeroShot Pure Energy, care conţine cafea pudră şi vitamina B.


Poate cauza probleme neurologice şi cardio-vasculare
Inhalatorul, apreciat pentru comoditate şi pentru faptul că ar conţine zero calorii, poate fi vândut fără restrcţii de vârstă. În combinaţie cu alcoolul, cafeaua inhalabilă îi poate trimite pe consumatori de urgenţă la spital, precizează Schumer.
Medicii spun că o astfel de combinaţie ar putea avea riscuri neurologice şi cardio-vasculare. „Produsul nu este alceva decât un drog de club, facut pentru a le da cosumatorilor putearea să bea până nu mai pot” a declarat Schumer.
Disponibil online
AeroShot, care se vinde deja pe internet şi într-un magazin din Paris la preţul de 2,99 dolari, oferă consumatorilor 100 de miligrame de cafeină, cantitate conţinută de o ceaşcă mare de cafea, şi este nerecomandat copiilor sub 12 ani . Pudra intră în organism prin tractul digestiv, nu cu pe căile respiratorii, spun producători, care oferă şi un ghid de utilizare a inhalatorulu pe site-ul special dedicat acestui produs.


articol
EVZ.ro

**** CONSERVELE NOCIVE !!!!!!!! AU 8 EU-ri IN COMPOZITIE !!!!!!!! ****

Revista InfoCons - specializată în drepturile consumatorilor - a realizat un studiu legat de aditivii din 14 produse de acest gen. A rezultat că recordul de E-uri din conservele de carne este opt conservanţi.


Publicaţia a realizat aceste evaluări ţinând cont de datele de pe etichetă. Astfel, din cele 14 conserve de carne studiate nu există nici una care să fie fără E-uri! Mai mult, 65 % dintre produse au în componenţă minimum 3 E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Între acestea axistă şi un produs cu 8 E-uri, maximum găsit în acest tip de produse.

Reamintim că E-urile mai sunt cunoscute şi sub denumirea de aditivi alimentari. Acestea sunt substanţe naturale sau sintetice, ce sunt adăugate în alimente pentru a le creşte termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cât şi pentru a îmbunătăţi calitatea produselor: gust, culoare, aspect general.


Acest studiu a fost realizat în parteneriat cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie şi Management în Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.

Clasamentul

Carne de vită în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de porc în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de porc (Sadu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de porc (Clever) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de vită (Clever) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de porc în suc propriu (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - caragenan, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu

Carne de porc (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - polifosaţi, nitrit de sodiu, carmin

Carne de porc (Antrefrig) are 4 E-uri în compoziţie - alginat de sodiu, polifosfaţi, glutanat de sodiu, nitrit de sodiu

Carne presată de pasăre (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin

Carne de porc pentru picnic şi gătit (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin

Carne presată de pasăre (Sadu) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfați, ascorbat de sodiu, glutamat monosodic, carmin, nitrit de sodiu

Luncheon meat (Prefera) are 5 E-uri în compoziţie - caragenan, dipolifosfați de sodiu, glutamat de sodiu, izoascorbat de sodiu, carmin, nitrit de sodiu

Carne de porc (Bucegi) are 7 E-uri în compoziţie - polifosfați, agenți de îngroșare, caragenan, gumă de carruba, clorură de potasiu, acid ascorbic, nitrit de sodiu

Conservă porc cu mirodenii (Fine Goods – Trei Surori) are 8 E-uri în compoziţie - agenți de stabilizare, caragenan, glutamat de sodiu, potențiator de aromă și miros, izoascorbat de sodiu, substanță de conservare, amidon modificat de porumb


articol
EVZ.ro

**** GEMENII LA 2 ANI DISTANTA !!!!!!!! ****

Gemenii Lexi şi Ruaridh Dalgleish din Scoţia îşi sărbătoresc astăzi ziua de naştere, însă în timp ce pe tortul lui Lexi vor fi patru lumânări, pe cel al lui Ruaridh familia va aşeza cu două mai puţine.


În ciuda faptului că au fost concepuţi din acceaşi serie de embrioni, gemenii (fetiţă şi băiat) s-au născut la doi ani diferenţă, informează Daily Mail. Lexi s-a născut pe 27 decembrie 2007 în urma unui tratament de fertilitate.

Embrionii rămaşi au fost îngheţaţi şi păstraţi până când părinţii, Hazel (29) şi Barry (45) s-au hotărât să încerce să aducă pe lume încă un copil. În ciuda şanselor foarte mici, Ruaridh s-a născut pe 27 decembrie 2009, la exact doi ani după sora sa.

Ziua este cu atât mai specială pentru întrega familie cu cât data naşterii copiilor coincide cu data naşterii uneia dintre bunicile micuţilor, care împlineşte 58 de ani. Părinţii gemenilor spun că nu au planificat naşterea celor doi în aceeşi zi, dar că ambii s-au născut mai devreme decât trebuia. Lexi s-a născut după numai 27 de săptămâni, iar Ruaridh a venit pe lume cu trei săptămâni mai devreme decât se aşteptau. „Este o legătură foarte puternică între ei. Ca şi cum Ruaridh ar fi fost hotărât să vină pe lume în acceeşi zi ca şi sora lui”, a declarat Hazel Dalgleish.


**** VIATA FARA BANI ???? ****

Tot ce facem se rezumă la bani şi în fiecare zi efectuăm o mulţime de operaţiuni financiare, uneori chiar fără să ne dăm seama. Pe lângă activităţile evidente (cumpărături, plata unor unor facturi sau taxe), mai sunt şi cele pe care nu le băgăm de seama. Cum ar fi navigatul pe internet, privitul la televizor (pentru fiecare dintre aceste modalităţi de petrecere a timpului liber plătim un abonament lunar) sau spălatul vaselor (asta se adaugă la factura de la întreţinere sau la gaze şi curent dacă aveţi centrală).
Iar asta facem cu toţii, în fiecare zi. Poate că nu trebuie să fie aşa. Dar e imposibil să ne imaginăm o lume fără bani, o lume în care oamenii să ia şi să ofere pe gratis. Sau poate că nu e chiar atât de greu să ne imaginăm asta, dacă privim o veveriţă, de exemplu - aţi văzut vreodată o veveriţă care să aibă nevoie de un card de credit pentru a-şi lua o ghindă? Sau un urs care să plătească atunci când vrea peşte? Nu. Pentru că atunci când un urs vrea peşte, el merge îşi işi ia unul. Iar aici intervine punctul critic: ursul sau veveriţa nu îşi iau cu bani hrana in fiecare zi !!!!
Ideea pe care relativ puţini oameni se bazează în ziua de azi e că suntem o comunitate de oameni şi ne putem baza unul pe celălalt astfel încât nimeni să nu fie nevoit să trăiască în sărăcie sau să lupte pentru necesităţile de bază. Este vorba chiar de mai mult decât un sistem bazat pe comerţ: este vorba despre generozitate şi recunoştinţă, nu despre invidie şi lăcomie.

Pentru ca o economie bazată pe dăruire să funcţioneze, toată lumea ar trebui să se concentreze permanent să fie cât mai productivi posibil. Lucrurile nu ar funcţiona dacă ar exista persoane care ar aştepta doar să primească. Apoi, dacă produci sau deţii ceva de care nu ai nevoie, ar trebui să îl oferi cuiva care chiar s-ar folosi de obiectul respectiv, fără să te plângi. La rândul tău, dacă ai nevoie de ceva (atenţie, nevoie, nu dorinţă!) ai putea să îl iei fără niciun sentiment de vină.

În perioada de tranziţie, oamenii ar trebui să scape de lucruri inutile (asta nu înseamnă ca toată tehnologia să fie aruncată pe fereastră). Rispa ar trebui, totuşi, menţinută la un minim absolut.

Acest scenariu nu este complet fictiv. Un astfel de sistem există şi în viaţa reală. Spre exemplu, oamenii de pe insula Anuta, din arhipeleagul Insulelor Solomon. Ei se bazează pe o economie bazată pe dăruire - o mulţime de lucruri sunt împărţite, de la teren, până la produsele alimentare. Toţi locuitorii insulei sunt responsabili să lucreze pământul şi toţi se bucură de roade.

Chiar şi pe acea insulă, însă, există câteva persoane care câştigă ocazional bani, de exemplu pescarii, care merg în alte părţi ale lumii pentru a munci, potrivit HowStuffWorks. Însă banii câştigaţi de ei sunt folosiţi pentru achiziţionarea de bunuri fabricate, care apoi sunt aduse pe insulă şi împărţite.

Ar putea acest sistem funcţiona la o scară globală? Pentru asta ar fi neceară o tranziţie masivă şi o schimbare de ideologie probabil imposibilă.

**** Barbatul si femeia.. - de Victor Hugo ****

http://www.youtube.com/watch?v=mzb1V9wZpvo&feature=share