sâmbătă, 3 decembrie 2011

**** URMEAZA LUMINA DIN TINE !!!!!!!! ****


,,Ultimele vorbe pe pamant ale lui Gautama Buddha au fost: ,,Urmeaza lumina din tine”. Nu urma pe altii, nu imita, pentru ca mersul pe urmele altora, imitatia creaza prostie. Te nasti cu o posibilitate fantastica de inteligenta. Te nasti cu o lumina in tine. Asculta glasciorul din launtrul tau si el te va calauzi. Nimeni altcineva nu te poate calauzi, nimeni altcineva nu poate sa-ti fie model in viata, pentru ca tu esti unic. N-a mai existat nimeni care a fost exact ca tine, si nu va exista nimeni care va fi exact ca tine. Asta este slava ta, grandoarea ta -- esti absolut de neinlocuit, esti tu insuti si nimeni altcineva.

Omul care îi urmează pe alţii devine fals, devine mecanic. Poate să fie om sfânt în ochii celorlalti, dar în străfundul fiinţei sale e doar lipsit de inteligenţă, nimic altceva. O fi el un personaj foarte respectabil, dar asta e numai la suprafaţă. Zgârie-i un pic poleiala si vei vedea că înăuntru e cu totul alta persoană, exact opusă celei de la suprafaţă. Urmând pe alţii poţi să-ţi cultivi un caracter frumos, dar nu poţi să ai o conştiinţă frumoasă, şi atâta timp cât nu ai o conştiinţă frumoasa nu poţi să fi liber. Poţi să-ţi schimbi încontinuu închisorile, poţi să-ţi schimbi lanţurile, sclaviile, poţi să fi hindus sau mahomedan sau creştin sau jainist - asta nu te va ajuta. Să fii jainist înseamnă să-l urmezi pe Mahavira ca model. Urmându-l pe Mahavira, vei deveni o entitate falsă, îţi vei pierde toată sinceritatea, vei fi nenatural, vei fi mincinos faţă de tine însuţi. Conform spuselor lui Buddha, înţelepciunea înseamnă a trăi la lumina propriei conştiinţe, iar prostia înseamnă a-i urma pe alţii, a-i imita pe alţii, a devenii umbra altcuiva. Adevăratul maestru crează maestri, nu adepţi. Falsul maestru te convinge să-l urmezi, să-l imiţi, să fi o copie la indigo a lui. Adevăratul maestru îşi dă toată silinţa să te facă independent de el, pentru că dependenţa nu duce nicăieri. Omul e dependent de secole, şi tot mai continuă să se împiedice în noaptea întunecoasă a sufletului. Lumina interioară poate deveni soare. Adevăratul maestru nu te va lăsa să fi o copie a lui, el vrea să fi original. El te iubeşte! El vrea să fi complet liber, să fi liber de toate de toate dependenţele exterioare. Dar omul de rând nu vrea să fie liber. El vrea să fie dependent. El vrea să-l călăuzească altcineva. De ce ? Pentru că atunci poate să arunce întraga răspundere pe umerii altcuiva. Şi cu cât arunci mai mult răspunderea pe umerii altcuiva, cu atât posibilitatea de a devenii inteligent e mai mică. Responsabilitatea, provocarea adusă de responsabilitate creează înţelepciunea. Trebuie să accepţi viaţa cu toate problemele ei. Trebuie să treci prin viaţă neprotejat; trebuie să-ţi cauţi şi să-ţi găseşti drumul tău. Viaţa e un prilej, o provocare de a te găsii pe tine. Dar prostul nu vrea să meargă pe drumul greu, prostul alege scurtătura. El işi spune: ,,Buddha a atins iluminarea, de ce să-mi bat şi eu capul ? Mai bine îi urmăresc comportamentul şi îl imit. Iisus a atins nemurirea, aşa că de ce să mai caut şi eu? Mai bine devin o umbră a lui Iisus. Îl urmez oriunde merge”. Dar cum ai să devii inteligent urmând pe altcineva? Nu dai nicio şansă inteligenţei tale să explodeze. Ea are nevoie de o viaţă plină de provocări, o inteligenţă te poate salva - nimeni altcineva. Poţi deveni propria ta nirvana, numai ascultând de inteligenţa proprie, de conştiinţa proprie. Urmează lumina din tine şi vei fi înţelept. Lasă pe alţii să fie liderii tăi, călăuzele tale, şi vei rămăne prost, vei continua să ratezi toate comorile vieţii, care sunt ascunse în tine.

URMEAZA LUMINA DIN TINE!

Posted noiembrie 30th, 2011 by Ioana

,,Ultimele vorbe pe pamant ale lui Gautama Buddha au fost: ,,Urmeaza lumina din tine”. Nu urma pe altii, nu imita, pentru ca mersul pe urmele altora, imitatia creaza prostie. Te nasti cu o posibilitate fantastica de inteligenta. Te nasti cu o lumina in tine. Asculta glasciorul din launtrul tau si el te va calauzi. Nimeni altcineva nu te poate calauzi, nimeni altcineva nu poate sa-ti fie model in viata, pentru ca tu esti unic. N-a mai existat nimeni care a fost exact ca tine, si nu va exista nimeni care va fi exact ca tine. Asta este slava ta, grandoarea ta -- esti absolut de neinlocuit, esti tu insuti si nimeni altcineva.
Omul care îi urmează pe alţii devine fals, devine mecanic. Poate să fie om sfânt în ochii celorlalti, dar în străfundul fiinţei sale e doar lipsit de inteligenţă, nimic altceva. O fi el un personaj foarte respectabil, dar asta e numai la suprafaţă. Zgârie-i un pic poleiala si vei vedea că înăuntru e cu totul alta persoană, exact opusă celei de la suprafaţă.
Urmând pe alţii poţi să-ţi cultivi un caracter frumos, dar nu poţi să ai o conştiinţă frumoasă, şi atâta timp cât nu ai o conştiinţă frumoasa nu poţi să fi liber. Poţi să-ţi schimbi încontinuu închisorile, poţi să-ţi schimbi lanţurile, sclaviile, poţi să fi hindus sau mahomedan sau creştin sau jainist -- asta nu te va ajuta. Să fii jainist înseamnă să-l urmezi pe Mahavira ca model. Urmându-l pe Mahavira, vei deveni o entitate falsă, îţi vei pierde toată sinceritatea, vei fi nenatural, vei fi mincinos faţă de tine însuţi.
Conform spuselor lui Buddha, înţelepciunea înseamnă a trăi la lumina propriei conştiinţe, iar prostia înseamnă a-i urma pe alţii, a-i imita pe alţii, a devenii umbra altcuiva.
Adevăratul maestru crează maestri, nu adepţi. Falsul maestru te convinge să-l urmezi, să-l imiţi, să fi o copie la indigo a lui. Adevăratul maestru îşi dă toată silinţa să te facă independent de el, pentru că dependenţa nu duce nicăieri. Omul e dependent de secole, şi tot mai continuă să se împiedice în noaptea întunecoasă a sufletului.
Lumina interioară poate deveni soare. Adevăratul maestru nu te va lăsa să fi o copie a lui, el vrea să fi original. El te iubeşte! El vrea să fi complet liber, să fi liber de toate de toate dependenţele exterioare.
Dar omul de rând nu vrea să fie liber. El vrea să fie dependent. El vrea să-l călăuzească altcineva. De ce ? Pentru că atunci poate să arunce întraga răspundere pe umerii altcuiva. Şi cu cât arunci mai mult răspunderea pe umerii altcuiva, cu atât posibilitatea de a devenii inteligent e mai mică. Responsabilitatea, provocarea adusă de responsabilitate creează înţelepciunea.
Trebuie să accepţi viaţa cu toate problemele ei. Trebuie să treci prin viaţă neprotejat; trebuie să-ţi cauţi şi să-ţi găseşti drumul tău. Viaţa e un prilej, o provocare de a te găsii pe tine. Dar prostul nu vrea să meargă pe drumul greu, prostul alege scurtătura. El işi spune: ,,Buddha a atins iluminarea, de ce să-mi bat şi eu capul ? Mai bine îi urmăresc comportamentul şi îl imit. Iisus a atins nemurirea, aşa că de ce să mai caut şi eu? Mai bine devin o umbră a lui Iisus. Îl urmez oriunde merge”.
Dar cum ai să devii inteligent urmând pe altcineva? Nu dai nicio şansă inteligenţei tale să explodeze. Ea are nevoie de o viaţă plină de provocări, o inteligenţă te poate salva -- nimeni altcineva. Poţi deveni propria ta nirvana, numai ascultând de inteligenţa proprie, de conştiinţa proprie.
Urmează lumina din tine şi vei fi înţelept. Lasă pe alţii să fie liderii tăi, călăuzele tale, şi vei rămăne prost, vei continua să ratezi toate comorile vieţii, care sunt ascunse în tine.

**** TERAPIA ANTI-ALZHEIMER ****



cid:2.44022438@web110511.mail.gq1.yahoo.com

Poti vedea 10 chipuri in copac.

cid:3.44022438@web110511.mail.gq1.yahoo.com
Aici este un chip. Il poti vedea?


cid:4.44022438@web110511.mail.gq1.yahoo.com
Poti vedea copilul ?

cid:5.44022438@web110511.mail.gq1.yahoo.comVezi cuplul sarutandu-se ?



cid:6.44022438@web110511.mail.gq1.yahoo.com

Poti vedea 3 femei?


Poti spune diferenta dintre un cal si o broasca

Uita-te atent
cid:7.44022438@web110511.mail.gq1.yahoo.com
Trimite aceste imagini prietenilor tai.
Sunt fascinante!


TRATAMENT PENTRU CANCER !!!!!!!!

http://dotsub.com/media/fc4e051a-1709-4e63-8a2c-912b09486c9f/e/m

**** VINDECAREA PRIN GANDIRE ****

Noesis provine din limba greaca si inseamna “actiunea gandirii”. Noesiologia este stiinta care studiaza efectele produse in viata, de catre fiecare gand. Acest principiu a fost introdus de chirurgul Angel Escudero si este pe larg tratat in cartea “Vindecare prin gandire. Noesiterapie.”, aparuta la Editura For You.
Se pare ca fiecare gand al nostru initiaza o reactie biologica globala armonica, in intreaga fiinta materiala si spirituala - in sensul ca ea reprezinta continutul gandului care a provocat-o. Fiecare gand influenteaza energiile globale ale omului si, conform semnificatiei ei intrinsece, se va produce ori un efect util si benefic, ori unul negativ si daunator.
Reactia biologica pozitiva are loc atunci cand organismul functioneaza asa cum ar trebui. Pentru o functionare corecta a corpului uman, trebuie sa existe un echilibru in sistemul nervos vegetativ-respectiv intre sistemul simpatic si parasimpatic.
Boala reprezinta de obicei lipsa de iubire in viata unui om, ceea ce produce o dizarmonie psihosomatica. Psihologic si fizic, boala este o cerere de iubire… Copiii demonstreaza ca aceste afirmatii sunt adevarate. Se stie ca cei din spitale si orfelinate, lipsiti de iubirea mamei lor, cad prada tuturor tipurilor de boli, intr-o masura mai mare decat cei care se bucura de iubirea si grija mamelor. Aceste boli sunt, de fapt, o cerere de iubire.
Ce se intampla cand un om se gandeste si la lucruri pozitive si la cele negative fara sa aleaga? El produce blocaje in lantul vietii lui, deoarece nu a invatat ca, pentru a merge continuu in directia binelui, trebuie ca intotdeauna sa traga in aceeasi directie, cea pozitiva.
Iata cativa pasi pentru vindecare prin gandire propusi de dr. Escudero:
  • Cantitatea si calitatea apei din organism sunt esentiale pentru a pastra o stare buna de sanatate, iar sanatatea este imposibil de pastrat, fara a respecta semnificatia gandurilor sau cuvintelor.Cand corpul este deshidratat, pentru ca nu beti suficienta apa, creierul va poate da sfaturi eronate. E posibil sa simtiti foame, cand corpul cere apa iar cand mancati, nevoia de apa creste. Apa nu poate fi inlocuita de alte fluide!!! Apa este de neinlocuit.
  • Intotdeauna sa ganditi si sa vorbiti numai de bine. Nu ganditi si nici nu vorbiti despre rau, nici macar sa-l negati. Creierul nu poate intelege o negatie si nu o va putea face niciodata.Trebuie sa cautati binele opus raului de care suferiti, sau de care va este teama. Cand il veti recunoaste, trebuie sa va amintiti urmatoarele cuvinte: ”am nevoie”. Apoi, puneti dupa “am nevoie” lucrul pozitiv de care aveti nevoie: opusul raului. Continuati sa ganditi si sa vorbiti despre binele pe care l-ati recunoscut deja si sa credeti ca va fi usor de obtinut, in orice moment. Continuati astfel, pana cand veti obtine tot ce va doriti.
  • Este necesar sa schimbam frica cu iubirea - care sa fie cea mai importanta motivatie pentru actiunile omului.
  • Este necesar sa gandim tot timpul in prezent, sustinand ideea ca avem tot ceea ce ne trebuie si ce ne este benefic: liniste, sanatate, stapanire de sine si bunastare. Nu trebuie sa negam raul de care suferim, deoarece, facand asta, accentuam in creier tot ce am stocat acolo legat de ceea ce negam. Raul nu ar trebui mentionat deloc, nici macar pentru a-l nega. In creier, negarea nu are aceeasi forta ca ideea pe care vrem sa o negam. Deoarece ideea care urmeaza negatiei este, de obicei, despre un rau de care suferim, sau pe care nu-l dorim, creierul nostru detecteaza totul cu o mai mare intensitate, iar noi ne supunem riscului de a-l amplifica (de a amplifica exact ceea ce dorim sa eradicam).
Principiile noesiterapiei au fost indelung testate si folosite in tratamentul ulcerelor, grefelor de piele, hemoroizilor, herniilor inghinale si ombilicale, simpatectomii peri-arteriale, chirurgie cosmetica , arteroscleroza. Dr Escudero ofera astfel o perspectiva minunata de impacare a medicinei alopate cu principiile energetice si spirituale care conduc viata.
Noesiologia are un cuvant foarte important de spus si in privinta cancerului. Iata ce spune dr. Escudero despre aceasta boala:
“Se stie ca aceasta boala apare la cei care, la nivel constient sau inconstient, au pierdut dorinta de a mai trai asa cum traiesc in acel moment, care au renuntat la tot. Asta li se intampla pana si copiilor, indiferent de varsta, influentati la nivel inconstient de pesimismul parintilor sau rudelor, sau de circumstante vitale pe care nu le pot depasi. Acumularea reactiilor biologice negative se traduce printr-o scadere a ceea ce se numeste imunologie genetica-capacitatea naturii de a corecta si a reordona alterarile sau erorile ADN ale celulelor, care permit multiplicarea lor dezordonata.
Acest obiectiv poate fi atins numai prin folosirea pozitiva a gandului, care exprima dorinta pacientului de a trai. Cu ajutorul energiei lui creatoare trebuie sa se creeze un ordin pentru restabilirea, in ADN, a informatiilor genetice corecte. Acesta este remediul impotriva cancerului si, fara indoiala, mecanismul ce sta la baza vindecarii spontane.
Aceasta este directia pe care trebuie sa mergem in viitor. Cu ajutorul unui mecanism constient al pacientului, trebuie sa-i invatam cum sa-si doreasca cu adevarat sa traiasca, sa invete sa-si rezolve sau sa depaseasca problemele din viata-problemele care sunt responsabile de aceste situatii. Ei trebuie sa transmita constient aceasta vointa catre creier - si, de acolo, in intreg organismul, pentru a restabili un control interior adecvat asupra reproducerii celulare.”

AVEM TIMP DOAR SA NE PLANGEM CA NU AVEM TIMP ........

N-am timp sa zambesc astazi, daramite sa mai fiu si fericit? Ce?! Asta e cea mai frumoasa zi de toamna? Hai, dom'le, lasa-ma cu prostiile! Nu vezi ca am treaba, ca ma grabesc! Nu am timp. Trebuie sa ajung la munca, sa fac rapoarte, sa le dau mai departe, sa ma plimb in sedinte. Cum adica, sa ma bucur? Pai, cum? Sa ma bucur asa, din nimic? Hai, dom'le, fii mai serios. N-am eu timp de asa ceva." Recunosteti macar in parte discursul? N-a fost, fiecare dintre noi, cel putin o data, personajul principal al unei asemenea povesti? 

"N-am timp!" este, de departe, slagarul vremurilor noastre. Si boala oamenilor moderni care suntem. N-avem timp de zambit sau de sperat, n-avem timp de cladit caractere sau definitivat personalitati, n-avem timp sa fim curajosi, n-avem timp sa ne stapanim propria viata. Avem timp doar cat sa ne plangem ca n-avem timp.


Traim pe fuga, iubim pe fuga, nu ajungem bine intr-un loc si deja ne gandim la cum arata urmatorul. Fast food, shortcut, coffee to go, totul e viteza, toate se fac pe repede-inainte. Unde e rabdarea de a contempla? Unde e nevoia de a reflecta? Unde e delectarea?

Avem electrocasnice pentru toate nevoile, care sa faca ele treaba in locul nostru. Avem lifturi care ne urca mai repede etajele. Avem becuri care se aprind la o simpla bataie din palme. Toate, menite sa ne usureze viata, sa ne ofere secunde pretioase. Si, cu toate astea, avem tot mai putin timp. Ce paradox fenomenal, nu credeti?

Mai trist este, insa, ca nu traim, iar ce n-am trait la timp, spunea Octavian Paler, nu mai traim niciodata. Asadar, timpul trece si noi ne trecem odata cu el... daca nu facem o schimbare. In viata noastra, in programul nostru, in lista de prioritati. Nu exista solutii corecte sau universale. Exista doar oameni si alegerile lor.
Prin urmare, esti ceea ce esti datorita alegerilor pe care le faci si fiecare alegere iti poate schimba viata in bine sau rau. Chiar si atunci cand nu alegi, de fapt ai ales sa nu alegi. Fiecare alegere iti influenteaza prezentul si viitorul, al tau si al celorlalti. 

Si trebuie sa alegem acel ceva care ne implineste, care face sa simtim timpul ca trecut cu folos. Cand va dati seama cum se face asta, sa ma invatati si pe mine.

Asadar.

Va doresc timp. Timp petrecut langa cei dragi (si trecatori), timp sa va zambeasca sufletul, timp sa munciti cu drag. Daca nu gasiti timp pentru toate astea, mai taiati din timpul acela pe care-l petreceti incruntati sau judecandu-i pe altii. Sau tinand suparari cu zilele. Sau incercand sa-i schimbati pe ceilalti, in loc sa-i acceptati asa cum sunt!!!!

Dar, mai ales, va doresc timp sa (re)descoperiti ce e cu adevarat important pentru voi. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, caci, nu degeaba scria Marin Sorescu, "vine o vreme cand trebuie sa tragem sub noi o linie neagra si sa facem socoteala." Si cine poate sti cat de devreme sau de tarziu vine vremea noastra?
Sper sa gasiti TIMP sa cititi poezia urmatoare.
Nu va face mai destepti, nu va plateste nicio factura, nu va aduce niciun beneficiu cuantificabil. Dar face bine. La suflet, ma refer. Gasiti TIMP pentru asta. Pana la urma, suntem oameni. Suntem suflet si carne, nu o gramada de fiare care indeplinesc doar comenzi.