luni, 12 decembrie 2011

**** MEDITATIA ZILEI DE LUNI - ASTRUL LUNA ****

Meditatia din seara aceasta este pe zona feminitatii - luna - fiind astrul corespunzator al acestei zile!Toate fricile si temerile noastre se transforma si ne influenteaza existenta!La meloterapie gasiti piesele Chakra 2 - The Orange source Meditation si Chris Spheeris - Eros (Rain) - 21.00 - 24.00 intervalul meditatiei,dupa va rog sa-mi comunicati starile si trairile voastre la opinii.Meditatia cu BIOENERGIE este GRATIS si are loc pe videochatul site-ului www.tarot888.ro sau pe blog - http://biancuorekarina.blogspot.com/

**** FRUMUSETEA CU AJUTORUL PRODUSELOR BIO ****

Lotiune tonica

Pentru preparare, ai nevoie de: coaja de la o lamaie rasa prin cea mai fina razatoare, un varf de cutit de rozmarin uscat, un varf de cutit de cimbru uscat, doua linguri de ceai concentrat de menta (infuzia a 100 ml apa clocotita cu doua plicuri de ceai de menta), patru linguri de apa de roze, un varf de cutit de scortisoara macinata si jumatate de litru de apa plata.

Amesteca toate ingredientele in apa, intr-o sticla cu dop. Agita continutul de doua-trei ori pe zi si pastreaza sticla la frigider, timp de trei zile. Filtreaza prin tifon steril continutul si pastreaza-l la rece intr-o sticla. Este o lotiune "multifunctionala", potrivita mai ales pentru pielea uscata. Poate fi folosita in decursul a maxim doua saptamani, atat pe fata cat si pe corp.
Lotiune pentru maini

De cele mai multe ori neglijate, mainile noastre au nevoie de atentie si grija. Lotiunea pentru maini poate fi pastrata la figider. Ingrediente: doua linguri ulei de ricin, doua linguri ulei de masline, sucul de la o lamaie.

Preparare: Amesteca cele doua uleiuri, apoi adauga sucul de lamaie. Amesteca bine. Toarna cateva picaturi de amestec in palme si maseaza mainile si incheieturile degetelor, unghiile si palmele, 5-7 minute. Spala-te pe maini cu apa calda, fara sapun, si sterge-te bine cu un servet de hartie. Repeta operatiunea o data pe zi.

Masca hranitoare pentru fata

Aerul conditionat, caldura, soarele, praful, sunt tot atatea agresiuni asupra pielii. Eva iti propune o masca hranitoare, care are efecte in profunzimea pielii si pe care trebuie sa o incerci.

Ingredinete: o lingura argila alba, doua lingurite spirulina pudra (amandoua se gasesc la plafar), uleiul din doua capsule de vitamina E, doua linguri de ceai concentrat de verbina (planta o gasesti la plafar, iar infuzia se face din 100 mililitri apa si o lingura de planta, pe care, ulterior, o strecori).
Preparare: Amesteca prafurile in ceaiul concentrat si adauga vitamina E. Amesteca totul si lasa preparatul sa stea circa 30 de minute la rece, inainte de a fi folosit. Intinde masca pe pielea curata si umezita usor. Las-o sa actioneze 15 minute. Clateste cu apa si repeta operatiunea saptamanal.

Masca hidratatnta

Este o minune pentru tenul tau. In plus, este foarte usor de preparat. Poate fi aplicata o data la doua zile.

Preparare: Amesteca o lingurita cu miere cu alte doua lingurite de iaurt. Omogenizeaza bine. Intinde combinatia pe fata si stai 5 minute. Clateste cu apa si admira-te! Daca ai tenul uscat, amestecul se face cu o lingurita de iaurt si una de smantana grasa, plus miere. Poti incerca sa inlocuiesti smantana cu caimac.

Masca pentru pori dilatati

Rapida si extrem de eficienta, masca este recomandata si inaintea unei petrecei la care vrei sa fi perfecta, iar tenul tau este cenusiu si obosit. De aplicat bisaptamanal.
Ai nevoie de un albus de ou batut spuma si cateva picaturi de suc de lamaie. Amesteca si intinde albusul pe fata. Pastreaza masca 5 minute, apoi spala cu apa rece. Trece pe fata cu un cub de gheata sau pulverizeaza apa minerala. Daca tenul tau este obosit, pulverizeaza la final apa de roze.

Masca hranitoare

Extrem de eficienta, te vei simti minunt dupa aplicarea acestei masti.
Ingrediente: trei caise coapte, un albus de ou batut si cinci picaturi ulei de migdale dulci.
Preparare: Spala caisele si da-le prin razatoarea fina. Piureul de caise amesteca-l energic cu un albus de ou (foloseste un mixer). Adauga uleiul de migdale. Imparte masca in doua. Intinde masca pe fata si stai cu ea 5 minute. Sterge fata cu un servet si aplica a doua portie. Rezultatele sunt incredibile. Poate fi folosita de doua ori pe saptamana, iar caisele pot fi inlocuite cu piersici.

Masca pentru ten gras

Este deosebit de eficienta daca este aplicata o data, de doua ori pe saptamana, in tot sezonul capsunilor, acesta fiind si ingredientul principal. Pentru o masca iti trebuie patru capsuni coapte, un albus de ou, o lingurita de suc de lamaie si o lingurita cu miere.
Bate albusul spuma si adauga capsunile strivite in prealabil cu furculita, cu tot cu sucul pe care il lasa. Amesteca mierea cu sucul de lamaie si combina cele doua amestecuri.
Aplica masca pe fata, dar evita zona ochilor. Lasa masca sa actioneze circa 20 de minute. Clateste-te din abundenta cu apa.
Masca se prepara chiar inainte de a se folosi si nu se pastreaza. O poti folosi si pe zona umerilor sau pe spate daca ai pielea grasa.
Capsunile sunt renumite pentru proprietatile lor revitalizante si antirid, iar albusul de ou are proprietatea de a curata si de inchide porii.
Atentie! Masca nu este recomandata persoanelor care au alergie la capsuni.

Lapte demachiant pentru ten sesibil

Este un preparat care poate fi pastrat pe parcursul a trei-patru zile, la figider, intr-un recipient inchis ermetic.
Ai nevoie de o cana cu fulgi de ovaz (simpli, fara nici un fel de alte adaosuri), o cana cu apa plata, doua lingurite cu ulei de germeni de grau (se gaseste ca atare in magazinele naturiste sau sub forma de capsule cu ulei), o lingura cu smantana grasa.
Intr-un vas, pune apa pe foc. Cand colocoteste, adauga fulgii de ovaz si lasa-i sa fiarba la foc foarte mic, 10 minute. Daca se ingroasa prea tare, mai picura putina apa plata calda. Dupa ce au fiert, lasa sa se raceasca, apoi strecoara compozitia printr-un tifon. In sucul obtinut, adauga o lingura de smantana grasa si uleiul de germeni de grau. Agita bine si pastreaza lotiunea la frigider. Foloseste laptele demachiant dimineata si seara, dupa ce ai agitat bine flaconul.
Fulgii de ovaz nu provoaca nici un fel de reactii alergice si refac epiderma iritata sau fragila. Uleiul de germeni de grau este foarte bogat in vitamina E.

**** FERICIREA NOASTRA !!!!!!!! ****

“Fericirea ne da aripi. In clipele de fericire, puterea noastra e mult mai mare, intelectul nostru mai patrunzator si intelegerea noastra mai putin intunecata. Parem a fi mult mai bine pregatiti sa facem fata lumii si sa ne gasim propria sfera de influenta.”

Scrierile Sfinte Bahá´í

Darul fericirii

Poate ca unul din cele mai mari daruri pe care il putem darui copiilor nostri e acela al fericirii. Invatandu-i pe copii sa gaseasca si sa isi traga puterile din fericirea lor interioara, le oferim o baza pentru o viata plina de bucurie si fericire. In Scrierile Sfinte Baha’i gasim un adevar ce merita reflectie “Fericirea omului se bazeaza pe comportamentul spiritual.” Cu alte cuvinte, fericirea nu vine din intamplari si lucruri din viata noastra, ci e mai degraba innascuta in fiecare din noi si se manifesta in functie de CUM ne traim viata. Fericirea e o experienta interioara pe care o scoatem la lumina din noi, mai degraba decat e ceva ce provine de la cei din jurul nostru sau din ceea ce traim in viata.

Din nefericire, multi dintre noi nu am fost invatati cum sa ne folosim de aceasta putere interioara si sursa de liniste dinlauntrul nostru. In functie de vreme, suntem bucurosi sau tristi, fericiti sau frustrati, totul depinzand de faptul ca lucrurile merg bine sau ne aflam in fata unor greutati si incercari. Inchipuiti-va ce dar deosebit ar fi sa putem sa ne ajutam copiii sa se simta fericiti si multumiti. Chiar si atunci cand este greu. Desigur, aceasta “munca” spirituala de a ne pastra interiorul linistit este ceva ce trebuie sa mentinem in forma de-a lungul intregii vieti. Totusi, modelele dupa care ii deprindem pe copii sa faca situatiilor  posibil stresante, dau tonul pentru tot restul vietii noastre.

Forta exemplului

Noi, parintii, avem o responsabilitate enorma in a oferi un exemplu pozitiv copiilor din acest punct de vedere. Opriti-va catva timp in fiecare zi si reflectati la cum a  mers ziua. Cum ati facut fata provocarilor? Ati reactionat sau actionat constient? Cum reactionam cand se sparge ceva? cand cineva intarzie la intalnire? Cand cineva ne raneste? Ne ancoram in frustrarea, supararea sau tristetea  noastra? Ne agatam de durere? Refuzam sa iertam? Refuzam sa le dam celorlalti o a doua sansa si sa credem in ei? Sau incercam sa ne amintim ca suntem oameni cu totii si ca, astfel,  facem cu totii greseli si vom continua sa le facem ca o parte a procesului invatarii. Daca invatam sa acceptam viata asa cum este si ne dam seama ca fiecare incercare e de fapt

o sansa pentru a creste, atunci ne vom afla pe drumul cel bun in a da copiilor nostri exemplul unei vieti fericite si satisfacute.

Incercarile ca un ajutor pentru a invata

Incercarile sunt asemenea plugului ce pregateste campul pentru cresterea semintei. Semintele care cresc in noi, oamenii, sunt acelea ale virutilor inerente fiecaruia din noi. Aceste virtuti sunt manifestarile naturii noastre inalte – acea natura unica oamenilor, care se ridica deasupra si dincolo de natura animala impinsa de instinct, o natura ce tinde spre noblete. In Scrierile Sfinte Bahá´í se spune “Oricine poate fi fericit intr-o stare de confort, relaxare, sanatate, succes, placere si bucurie: dar, daca cineva e fericit si multumit in vremuri grele, in incercari si boala, aceasta e o dovada de noblete.” Si mai mult, fericirea adevarata si de durata, spre deosebire de fericirea trecatoare, de moment, se dobandeste prin exersarea muschilor spirituali ai rabdarii, bunatatii, generozitatii, iertarii, desavarsirii etc., caci astfel ne simtim bine cu noi insine si, ca rezultat, traim un sentiment adanc de fericire interioara si satisfactie. Respectul de sine pozitiv e implinirea normala a unei vieti traite dupa principii spirituale si acest respect e cheia spre fericire.

Data viitoare cand copilul dumneavoastra se straduieste sa faca ceva, incurajati-l cu caldura, aveti incredere in el, indrumati-l spre virtutea pe care trebuie sa o manifeste, fie ea rabdare, perseverenta, acceptare etc. Ajutati-l sa caute intelepciunea ascunsa in incercare, sansa de a creste. Baietelul meu de cinci ani jumate, la fel ca ceilalti copii de varsta lui, e preocupat de capacitatile corpului sau. Vrea sa fie mare, puternic si rapid. Noi i-am explicat ca pe langa muschii fizici, sufletul lui are muschi spirituali ce au si ei nevoie de exercitiu pentru a fi puternici. Acest limbaj ii e pe inteles si, pentru desavarsirea in ridicarea spre natura sa inalta, exersand un muschi spiritual care nu a fost asa de puternic mai inainte, primeste fericit laude si incurajare. De exemplu, azi nu a vrut sa-si ajute tatal sa puna masa. Mi-a spus ca e obosit si infometat si ca pur si simplu nu are chef. I-am explicat ca noi toti trebuie sa facem in viata lucruri dificile si pe care nu avem chef sa le facem dar ca facand exact aceste lucruri, ne dovedim adevarata putere. I-am explicat cum mie mi-ar place sa fiu in gradina acum si poate tatalului lui i-ar  place sa se uite la sport in loc sa pregateasca masa dar ca folosind natura noastra inalta, devenim de fapt mai puternici. Inainte sa termin a si plecat la bucatarie, pregatit sa dovedeasca puterea lui interioara si sa fie de ajutor.

A vedea paharul pe jumatate plin

In functie de influentele din educatia noastra, suntem fie multumiti cu viata noastra sau ne plangem. Una este sa ne punem teluri si, in calatoria noastra personala prin viata, sa cautam desavarsirea inaltandu-ne spre a implini potentialul nostru individual. Alta este sa nu fim multumiti de eforturile proprii si sa nu putem sa ne bucuram de viata. Cum ne uitam la paharul pe care-l primim in fiecare zi? Ne concentram asupra lui ca fiind gol sau plin pe jumatate?

Aceasta nu e o atitudine usor de intretinut dar, concentrarea asupra ceea ce e pozitiv e o strategie care merita din plin efortul. Cand lucrurile se intampla contrar vointei noastre, noi putem exersa si ne putem ajuta copiii sa gaseasca sansa de a creste, partea pozitiva in fiecare incercare pe care o intalnim.  Intamplarea cu Isus si discipolii sai care trec pe langa scheletul unui cal si toti se concentraza asupra uraciunii lui iar Isus le inalta viziunea gasind un aspect pozitiv – si anume, dintii frumosi ai calului, ilustreaza perfect acest principiu.

Cand vremea e rea si toata lumea se plange, eu le spun copiilor “hm, cred ca plantele si copacii sunt tare fericiti sa bea apa”. Spre deosebire de colegii lor, copiii mei nu sunt necajiti din cauza vremii rele, chiar daca aceasta inseamna ca nu se pot juca afara. Cand sunt bolnavi, vorbim despre cum, atunci cand se odihnesc si isi lasa trupul sa se lupte cu boala, trupul lor va deveni atat de puternic incat nu se va mai imbolnavi niciodata de aceeasi boala – poate de una asemanatoare, dar  nu de aceeasi. Cand trebuie sa calatoresc pentru munca mea, vorbim despre cat de minunat e sa fim din nou impreuna dupa ce am fost despartiti, pentru ca ne face sa apreciem cat de norocosi suntem sa ne avem unul pe celalalt. Cand ne e dor unul de celalalt, putem simti iubirea si mai mult. Pentru noi e asemeni unui joc sa descoperim partea pozitiva in fiecare incercare.

**** IMPORTANTA NUTRITIEI PENTRU ORGANISM ****

vegetarianism
vegetarianism

Problema nutriţiei e una foarte amplă, cu multe ramificaţii. Noi suntem hrăniţi nu doar de mâncarea şi băutura ce o consumăm la masă, ci şi de alte lucruri, cum ar fi: sunete, culori, mirosuri. Ideea că în lumea invizibilă sunt fiinţe care se hrănesc cu mirosuri plăcute (sau rele), dă naştere la ideea tradiţiei de a arde tămâie în biserică pentru că mirosul pur şi plăcut atrage spirite luminoase, iar mirosul greţos atrage entităţi diabolice. Spiritele se hrănesc de asemenea cu sunet şi culoare, iar acestea pot fi folosite ca mijloc de a le atrage. Marii pictori au ştiut acest lucru, ei au pictat Îngerii în culori strălucitoare, cântând muzica cerească la instrumentele lor aurii.

În Evanghelii se zice:” Sunteţi templul lui Dumnezeu cel viu”. Dacă acesta e crezul nostru, de ce să pătăm acest templu cu impurităţi? Dacă oamenii ar înţelege, în primul rând, cum au fost creaţi, în atelierele lui Dumnezeu, ar fi mai atenţi cu materialul pe care îl folosesc pentru a construi acest templu în care El poate veni şi locui. Faptul că omul mănâncă carne îl aseamănă mai mult cu un cimitir plin de cadavre în putrefacţie decât cu un templu.

Fiecare creatură, animal sau om, e liber să-şi aleagă alimentele, iar alegerea lui este foarte semnificativă. Dacă vreţi să ştiţi efectele unei diete carnivore, mergeţi la Zoo, priviţi carnivorele şi veţi ştii totul despre ele! De fapt nici nu e necesar acest lucru, fiinţele umane reflectă fiecare specimen animal cunoscut, şi chiar necunoscut la Zoo, ca dinozauri, mamuţi etc. Veţi vedea singuri că marile mamifere carnivore sunt animale înspăimântătoare care emană mirosuri extrem de puternice, în timp ce ierbivorele au obiceiuri paşnice, pentru că hrana lor nu le face violente şi agresive. Carnivorele sunt făcute iritabile şi violente de dieta lor, şi la fel e şi cu oamenii; cei care mănâncă carne sunt mai brutali şi distructivi decât vegetarienii.

Diferenţa între hrana vegetariană şi carnivoră stă în cantitatea de raze solare pe care o conţin: fructele şi legumele sunt impregnate cu lumină solară în asemenea măsură încât ai putea zice că sunt lumină condensată. Mâncând fructe şi legume, absorbi lumină solară şi nu e implicată materie reziduală. Pe de altă parte, carnea e comparativ săracă în energia solară şi de aceea se strică repede; orice se strică repede este dăunător organismului. Mai există un pericol în a consuma carne. Când animalele sunt sacrificate ele sunt în panică. Această teamă umple glandele cu o secreţie letală care pătrunde în sistemul celui ce mănâncă… cu efecte dezastruoase asupra sănătăţii şi vieţii.

Ziceţi:” Da, dar carnea e aşa de bună!” Iată-vă din nou, gândindu-vă numai la gratificarea personală! Tot ce te interesează e plăcerea ta, tot ce contează e momentul, chiar dacă el înseamnă masacrul a milioane de animale… şi al tău.

Trebuie să ştiţi că tot ce absorbiţi ca hrană, devine un fel de antenă internă ce captează diverse unde… carnea vă leagă cu zonele inferioare ale lumii astrale şi cu fiinţele ce se devoră ca animale sălbatice. Carnea este o legătură invizibilă cu teama, cruzimea, senzualitatea, lumea animală. Oricine poate vedea spectrul, ar fi tulburat de culorile din aura dumneavoastră.

În sfârşit, este o gravă responsabilitate să iei viaţa unui animal. Nu numai că încalcă porunca “Să nu ucizi!”, ci îi fură animalului şansa de a evolua în existenţa prezentă. A omorî un animal e nu numai a-i lua viaţa, ci şi şansa ce i-a dat-o Natura. Sufletul animal nu e la fel ca sufletul uman, dar totuşi e suflet, iar persoana ce mănâncă carne poartă suflete de animale în jurul ei, ce se manifestă prin ea în mod sălbatic.

În lumea invizibilă, sufletele animalelor omorâte şi mâncate de om se ataşează de el şi cer să fie compensate: ” Ne-ai lipsit de posibilitatea de a evolua şi acum tu trebuie să ne dai educaţia ce ne-ai furat-o!”. Aşa se explică de ce mulţi oameni au reacţii animalice şi, dacă încearcă să-şi dezvolte natura superioară, vor fi împiedicaţi să o facă de celulele de animal din interior, care refuză să asculte.

În Geneză se zice că, înainte de cădere, când Dumnezeu crea susţinerea fizică a omului, El a zis simplu:” Priveşte, ţi-am dat toate seminţele purtătoare de iarbă de pe Pământ, şi orice copac pe care e un fruct ce are sâmburi, ţie îţi va fi carne”.

Mâncarea ce o mâncăm intră în sângele nostru, şi de acolo extrage entităţi care îi corespund în Natură. Evanghelia zice:” Oriunde este stârv, vor fi şi vulturi adunaţi” şi acest adevăr se aplică pe toate planurile: fizic, astral, mental. Dacă doriţi să fiţi sănătos, nu atrageţi vulturi cu stârvuri, pe nici un plan! Cerul nu se va manifesta prin nimeni care e deschis impurităţii fizice, astrale sau mentale. Carnea corespunde unui anumit element în gândurile, sentimentele şi acţiunile noastre. De exemplu, dacă visaţi că veţi mânca carne, trebuie să fiţi foarte atent, pentru că asta înseamnă că veţi înfrunta o tentaţie de un anumit fel, ducând la acte de violenţă, sentimente senzuale şi egoiste, gânduri nedrepte; carnea reprezintă violenţa pe plan fizic, senzualitatea pe plan astral şi egoism pe plan mental.

Tradiţia zice că înainte de Cădere, Adam avea o faţă frumoasă şi strălucitoare, şi era îndrăgostit de animale, care îl respectau şi îl ascultau. După Cădere, el şi-a pierdut faţa pură şi strălucitoare, iar animalele i-au devenit duşmani. Animalele nu au încredere în om, păsările zboară la apropierea lui, toată Creatura se gândeşte la el ca la un duşman şi trebuie să existe un motiv: pentru că a căzut din înălţimile spirituale. Acum el poate să-şi recâştige splendoarea originală, supunându-se legilor Iubirii şi Înţelepciunii, cum o făcea cândva, şi să se reconcilieze cu Creaţia. Când o va face, va aduce Regatul Domnului pe Pământ.

În aparenţă, războaiele sunt cauzate de probleme economice, politice, etc. dar de fapt sunt rezultatul felului în care oamenii taie animalele. Legea dreptăţii este implacabilă. Omul trebuie să plătească cu sânge, pentru tot sângele vărsat, omenesc sau animal. Milioane de litri de sânge cerând răzbunarea Cerului s-au absorbit în Pământ, evaporarea lui atrage nu numai microbi, ci şi larve şi entităţi mai joase din lumea invizibilă. Aceste adevăruri vă sunt încă necunoscute vouă şi majorităţii oamenilor şi nu vor fi, probabil, acceptate, dar sunt obligat să vi le dezvălui fie că le acceptaţi sau nu.

Şi aşa noi continuăm să ucidem animalele. Nu ne dăm seama că Natura e un organism vast, un sistem a cărui funcţionare e perturbată de uciderea atâtor celule, se creează un dezechilibru şi nu trebuie să fim surprinşi când izbucnesc războaiele. Da, milioane de animale sunt măcelărite de noi pentru consum, fără a şti că în lumea invizibilă aceste animale sunt legate de oameni şi, deci, ucidem oamenii: ucigând animale, ucidem oameni. Toţi vorbesc de a scoate războiul în afara legii, şi să aducem pacea cu orice preţ, dar pacea nu poate rezista pe Pământ cât timp omorâm animalele.

**** TRATAMENT PENTRU CANCER - VITAMINA B17 ****

După ani de cercetari, in 1950, biochimistul dr. Ernest Krebs a izolat o noua vitamina pe care a denumit-o B17 – cunoscuta şi sub numele de amigdalina (sau laetrile).
Amigdalina era cunoscută cu mii de ani în urmă, în China şi Egiptul antic, fiind extrasă din migdale amare (de unde vine şi denumirea). Un papirus egiptean, vechi de peste 5000 de ani, menţionează utilizarea “aqua amigdalorum” în tratamentul unor tumori ale pielii. Grecii şi romanii s-au folosit, la rândul lor, de proprietăţile terapeutice ale amigdalinei. De asemenea, numeroase triburi de indieni (Navajo, Karakorum etc) consumă frecvent băuturi preparate din sâmburi de fructe, bogate în amigdalină, în rândul acestora neînregistrându-se nici un caz de cancer.
Samburii de caise sunt cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17. In general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin aceasta substanţă, care le confera un gust amarui, specific. Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 7-10 samburi de caise previne apariţia cancerului.
Se face din ce in ce mai auzita opinia conform careia cancerul ar fi o boală cauzata de o deficienţa nutriţionala. Nu ar fi vorba despre o bacterie, un virus sau o toxina misterioasa, ci pur şi simplu despre absenţa unei substanţe pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa: vitamina B17.
Tratamentul, considerat în prezent neconvenţional, constă în injectarea intravenoasă a unor doze de amigdalină timp de două-trei săptămâni, urmat de doze orale, pentru menţinere.
Această metodă nu este acceptată de medicina ortodoxă, care reclamă lipsa unor dovezi concrete legate de proprietăţile vitaminei B17 de prevenire şi vindecare a cancerului. Însăşi încadrarea amigdalinei ca vitamină este contestată.
Adepţii terapiei neconvenţionale (pro-amigdalină) declară că există dovezi în sprijinul tratamentului cu amigdalină, dar că ele nu sunt luate în considerare, din motive financiar-politice: companiile farmaceutice multinaţionale nu sunt interesate de promovarea acestui tratament, ele neavând nici un drept (brevet, patent) asupra vitaminei B17.
Cert este, că în prezent numărul oamenilor care trăiesc din cancer este mult mai mare decât cei care mor din această cauză. Tratarea cancerului cu modul convenţional, în ciuda statisticilor de vindecare extrem de scăzute, este o afacere profitabilă, de ordinea miliardelor de dolari.

**** MENIREA INGERILOR ****

…îngerii ne ajută să ne descoperim acel dar specific fiecărei fiinţe, care constituie de fapt adevărata noastră putere, căci pe ea se structurează întreaga personalitate, dorinţele, împlinirile, atitudinile, gândurile, tot ceea ce ne reprezintă.

Această înzestrare unică, fiecare persoană a primit-o încă de la începutul existenţei sale ca entitate spirituală şi o defineşte în esenţa sa.

Sunt printre noi oameni care aduc pacea: au atâta linişte în fiinţa lor, încât simpla lor prezenţă are puterea de a detensiona orice situaţie.

Sunt oameni care aduc entuziasmul: au o anumită vibraţie a energiei bucuriei care îi face să fie mereu optimişti şi plini de viaţă, capabili să antreneze grupuri de oameni în proiectele pe care le au.

Alţii aduc alinare şi căldură sufletească: sunt atât de blânzi şi înţelegători că simţi cum prezenţa lor te unge pe suflet. Alţi oameni aduc originalitate şi ingeniozitate: sunt spontani şi liberi, cu ei niciodată nu te plictiseşti, prezenţa lor te încântă şi parcă au darul de a prinde magia lucrurilor.

Astfel, fiecare are izvorul său, care curge încontinuu, pentru că e mereu conectat la sursă. Prin natura lui, se dăruieşte neîncetat, mulţi oameni se adapă de la el, chiar dacă, de multe ori, nici unii, nici alţii nu-şi dau seama.

Aşa ne-a creat Dumnezeu încă de la începuturi: fiecare cu darul său - nu există concurenţă, nu există competiţie, ci doar împărtăşire. Acest dar constituie o adevărată putere atunci când îl conştientizăm, pentru că el este cheia care ne duce către ceruri

**** RUGACIUNI VINDECATOARE ****




















**** INGERII AERULUI ****

Noi glorificam Suflul Sacru
Care este mai presus
De toate lucrurile create
Şi veneram înţelepciunea Sa adevărată.
Îngerii Aerului îi veţi găsi
În aerul proaspăt al pădurilor şi câmpiilor,
Unde ei aşteaptă cu răbdare.
Nu trebuie decât să pleci din oraşele umede
Şi suprapopulate şi să te îndrepţi spre lumea verde şi sălbatică,
Plină de viaţă, a munţilor sau a dealurilor.
Aspiraţi adânc suflul vindecător pe care ei îl oferă.
Respiraţi îndelung şi profund,
Ca Îngerii Aerului să vă poată pătrunde,
Căci ritmul respiraţiei este cheia cunoaşterii.
Îngerii Aerului planează pe aripi nevăzute.
Urmaţi calea lor nevăzută
Dacă vreţi să simţiţi faţa lui Dumnezeu.
Mai dulce decât nectarul fin al unei rodii cu gust de miere
Este parfumul vântului într-un crâng de chiparoşi.
Mai dulce încă este parfumul celor care se dăruiesc total Domnului.
Sfinţi sunt Îngerii Aerului, care purifică totul,
Transformând orice lucru rău mirositor într-o mireasmă paradisiacă.
Apropiaţi-vă, nori! Prin mii de picături,
Prin străluciri de fulger, vânturile suflă,
Transformând apele din cer în izvoare nesecate ale Pământului.
Vapori se înălţa din văile munţilor,
Purtaţi de vânt pe calea vieţii,
Care măreşte Împărăţia Luminii.
Prin puterea Sa, Tatăl Ceresc a creat pământul.
Lumile sunt născute din înţelepciunea Sa,
Cerurile s-au desfăşurat prin voinţa Să.
Când El ridică glasul,
Apele din ceruri şi din adâncul pământului
Îi răspund.
El atrage ceţurile
Şi suflul sau devine vânt.
Aşa cum marea adună toate apele
Şi urcă spre cer apoi
Şi coboară iar pe pământ,
Faceţi şi voi!
Urmaţi mişcarea lor!
Căci spre a vă ridica şi evolua, Tatăl Ceresc a creat spaţiul etern.
Nimeni nu poate ajunge în faţa lui Dumnezeu
Dacă Îngerii Aerului nu-i lasă cale liberă!
Corpul vostru trebuie să respire aerul Maicii Pământeşti,
Iar spiritul vostru- suflul nemuritor al Tatălui Ceresc.

(fragment din "Evanghelia eseniana a pacii" )
aer1.jpg
aer2.jpg
aer3.jpg

Conform gnosticilor, aceşti îngeri ţin de punctul cardinal nord şi de funcţia psihologică mentală. Ei susţin activitatea mentală raţională a fiinţelor umane şi ne ajută să gândim în conformitate cu Ordinea Divină. Ne învaţă să gândim pozitiv, pentru a ne putea atinge mai repede ţelurile.

Învăţătura orientală asociază Îngerii aerului cu acelaşi punct cardinal, nordul şi cu culoarea verde (o anumită nuanţa). Îngerii aerului ne conferă o creativitate nelimitată şi complet liberă a conştiinţei divine infinite, perfecţiunea spontană a acţiunii iluminate.
Cu ajutorul lor stările negative că gelozia, invidia, teama, neîncrederea în sine, sunt transformate prin luciditate în savurarea prospeţimii şi a parfumului oricărei situaţii, în spontaneitate şi în putere de acţiune total liberă şi neîngrădită.

Ei contribuie la dinamizarea gândirii pozitive, care determină susţinerea binelui în lume. Dăruiesc claritate şi precizie mentală, înţelegere justă. Ne ajută să ne împărtăşim cu claritate ideile faţă de ceilalţi şi să ne formăm un plan de viaţă raţional, bazat pe principii sănătoase. Prin rezonanţă cu ei ajungem să acţionăm mai înţelept, să asimilăm aspectele mai abstracte şi mai greu de înţeles, să găsim mereu soluţiile optime la problemele cu care ne confruntăm, chiar şi în situaţia în care, la prima vedere, par a fi fără ieşire.

Acţiunea acestor îngeri poate fi resimţită adesea în ceea ce priveşte deschiderea "celui de-al treilea ochi", care conferă viziunea totalizatoare şi divin integrată asupra realităţii.

Modalitatea de comunicare cu ei se aseamănă cu cele prezentate anterior, la îngerii pământului, apei şi focului: ne aşezăm cu spatele drept, cu fata orientată spre nord, eventual folosind un fond sonor care se potriveşte şi obiecte de culoare albastră în jur. Chiar putem pune un bec din care se răspândeşte lumina colorată albastră. Cel mai bun moment pentru a realiza acest procedeu este seară sau prima parte a nopţii iar ca anotimp indicat este vara. Ne relaxăm şi ne interiorizăm cât mai profund, după care spre a intra în rezonanţă cu ei, recitim materialul care îi descrie şi privim imaginea lor simbolică. Închidem ochii apoi şi ne retragem toate simţurile la nivelul inimii. Putem rosti mental formula de chemare a îngerilor aerului: "Într-o stare de fericire profundă celebrez unicitatea oricărei fiinţe." Conştientizam apoi răspunsul. În final revenim uşor şi mulţumim îngerilor.

**** INGERII FOCULUI ****

Treziti-va si rotiti-va
Deasupra muntilor,
Ingeri nemuritori ai Focului,
Ingeri ai Soarelui!
Aduceti lumina lumii!
Ingeri ai Focului, voi sunteti izvoarele Luminii;
voi destramati intunericul si deschideti portile orizontului!
Ingeri ai Soarelui, voi salasluiti departe de Pamant,
dar razele voastre aduc caldura si viata zilelor noastre.
Cerul diminetii ne aduce lumina rasaritului
care bucura inimile oamenilor.
Ingeri ai Focului, Ingeri ai Soarelui,
veniti si ne aduceti splendoarea razelor voastre patrunzatoare!
Fie ca ele sa ne atinga, sa ne strabata!
Noi ne abandonam imbratisarii voastre,
binecuvantata de focul vietii!
Flux de bucurie sacra se revarsa in noi de la voi.
Cati oameni pot fixa Soarele cu ochii liberi,
asimilandu-l in interior?
Doar cei care Il privesc in fata pe Dumnezeu,
nemistuiti de flacarile care protejeaza
Suprema Cala a Cunoasterii!
Inaintati pe ea, iar chipul Soarelui si chipul lui Dumnezeu iti vor apare,
luminand intunericul.
Ganditi ca moartea este sfarsitul?
Atunci sunteti la fel de nestiutori ca si copiii
care in fata unui cer innorat se plang de disparitia Soarelui.
Ca sa inlaturati valul ignorantei,
fiti voi insiva ca Soarele la pranz,
stralucind si daruind lumina si caldura pentru toti,
raspandind cu generozitate cunoasterea.
Atunci Fantana Luminii va va sustine etern,
asa cum Soarele este mereu plin de lumina si raspandind lumina.
Cand Soarele rasare, Pamantul creat de Domnul
este purificat;
apele curgatoare devin pure;
apele fantanilor devin pure;
apele marii devin pure
apele statatoare devin pure;
si toate fiintele devin pure.
Stralucirea si gloria luminii trezesc oamenii,
apropiindu-I de Dumnezeu;
ele determina cursul Soarelui pe cer,
drumul Lunii si calea astrelor.
Invocam Ingerii Focului, Ingeri ai Soarelui!
Cand lumina Soarelui devine mai intensa
si stralucirea lui mai fierbinte,
atunci fortele ceresti se ivesc, revarsandu-si ocrotirea
asupra Pamantului creat de Tatal Ceresc.
Cei ce adora acesti Ingeri ai Focului,
ajung sa reziste intunericului, sa reziste mortii care pandeste din nevazut.
Cei care sunt astfel, s-au oferit Tatalui, s-au oferit Ingerilor,
propriul lor suflet a devenit una cu lumina eterna.
Ei se bucura de toate fortele ceresti si pamantesti.
Aducem omagiu Ingerilor Focului, Ingeri ai Soarelui,
binecuvantand gloria si lumina,
puterea si increderea,
stralucirea si nemurirea!

(fragment din "Evanghelia eseniana a pacii" )
foc1.jpg
foc2.jpg
foc3.jpg

Conform scrierilor gnostice, acesti Ingeri ai focului guverneaza functia psihologica a intuitiei si li se asociaza punctul cardinal vest. Sunt cei care ne pot aduce iluminarea, deschizandu-ne astfel calea catre cunoasterea deplina a divinitatii. Ei fac posibila intrarea oamenilor in Imparatia Cerurilor. Starea de claritate mentala ne este daruita de Ingerii Focului, pentru a distinge mai usor intre bine si rau, adevar si minciuna, intre propriile proiectii mentale pe care le asociem oamenilor si realitate.

Intelepciunea orientala are ca familie de entitati angelice corespondenta elementului foc, familia Padma. Aici punctul cardinal asociat este tot vestul, culoarea specifica este rosie.

Ingerii focului ne daruiesc puterea infinita a compasiunii Divine, putere ce, de altfel, patrunde si imbratiseaza totul. Ajutati fiind de acesti ingeri, pasiunile inferioare si dorintele oarbe sunt transformate prin forta luciditatii in caldura compasiunii durabile, in discernamant si intuitie. Ei ne ajuta sa intelegem adevarata noastra esenta, dar si pe cea a situatiilor in care ne gasim, deschizandu-ne ochii asupra unei perceptii superioare a lumii.

Intuitia este capacitatea de a recunoaste adevarurile interioare; este modalitatea cea mai autentica de a vedea realitatea atat in noi, cat si in ceilalti. Ea provine din latura cea mai profunda a fiintei noastre. Noi folosim intuitia chiar inconstient pentru a simti daca anumite fiinte sau obiecte sunt sau nu benefice, sau daca ne aflam in siguranta. Putem amplifica rezonanta cu acesti ingeri daca devenim mai atenti la vocea interioara.

**** INGERII APELOR ****

Apele Izvoarelor Eterne
Izvorasc si se revarsa
Din Marea cereasca.
Ingerii Apei au fost chemati
In desertul arid,
ca ei sa poata da viata acolo unei gradini inverzite,
plina de arbori si de flori parfumate.
Sa se arunce fiecare in bratele Ingerilor Apei!
Lasati-i sa ne inlantuie,
sa ne purifice si sa goneasca raul din noi!
Fie ca iubirea noastra sa urce apoi spre Tine, Tata Ceresc,
asemeni raurilor care
se indreapta spre mare.
Si fie ca iubirea Ta sa coboare la noi, Tata Ceresc,
asemeni ploii blande care saruta pamantul.
Gratia Divina
este ca un rau care serpuieste prin padure.
Toate fiintele depind de ea,
si ea nu se refuza nimanui.
Ea este in lumea oamenilor
ceea ce este fluviul pentru rauri.
Invatatorii care aduc lumina
sunt asemanatori apei in desert.
Oricine-si poate potoli setea cu ajutorul apei,
dar tot in apa te poti si ineca.
La fel, Apa Sfanta este o sabie cu doua taisuri.
Prin Ea poti fi distrus,
sau poti sa-L vezi pe Dumnezeu.
Tata Ceresc!
Toate apele care parcurg cele 7 Imparatii
se nasc din marea Ta cereasca
si aduc mereu pe Pamant mireasma Ta,
din vara pana-n iarna, din iarna pana-n vara.
Apele Tale purifica fluidele masculine si feminine,
organele sexuale, dar si laptele matern.
Marea Ta Cereasca se revarsa
peste campurile de grau cu spicele inaltate spre Fata Ta,
peste pasunile cu iarba proaspat cosita,
Peste intreaga fata a Maicii Pamantesti.
Mii de izvoare pure uda campurile intinse
care hranesc Copiii Luminii.
Sfinti Ingeri ai Apei,
Voi aduceti frumusete si succes,
sanatate si energie,
prelungire a vietii.
Veneram apele sfinte care potolesc setea Pamantului
si toate apele sfinte pe care Creatorul le-a zamislit,
si toate plantele, si tot ce este sfant.
Adoram apa vietii
si toate apele Pamantului: cele statatoare, cele curgatoare, apele fantanilor,
cele ale torentelor de primavara si cele ale picaturilor binecuvantate ale ploii.
Caci toate apele sunt daruri ale Gratiei Divine.
Lasati apele sa cante, sa vorbeasca,
si lumile, si pe cei ce salasluiesc in ele.
Lasati torentele sa se izbeasca de maluri
si dealurile, si muntii sa rasune, sa se bucure, impreuna!
Vocea Domnului se aude deasupra apelor
si Gloria Lui izbucneste ca un tunet.
Tata Ceresc! Si voi, Ingeri ai Apei!
Un fluviu de iubire tasneste din adancurile misterioase ale Pamantului
- lacrimile Tale daruite noua, Tata divin!
(fragment din "Evanghelia eseniana a pacii" )

**** INGERII PAMANTULUI ****

Sa invocam Pamantul imbelsugat
Care se bucura de sanatate si fericire
Si este mai puternic
Decat toate creaturile sale!
Aducem un omagiu acestui intins Pamant,
Cailor care duc departe,
Campurilor fertile,
Care sunt mama ta, planta sfanta!
Laudam Pamantul pe care cresti tu, inmiresmata,
Pe care cresti repede,
Sustinuta de Maica Pamanteasca.
Laudam bunii, puternicii si binefacatorii
Ingeri ai Pamantului,
Care se bucura de roua cerului,
de recolte bogate de grau si struguri;
de munti inalti,
strabatuti de ape pure,
leagane ale raurilor si torentelor,
si presarati cu pasuni verzi.
Laudam plantele vindecatoare,
protejate de Ingerii Pamantului.
Acestea hranesc si protejeaza
animalele, oamenii si Copiii Luminii.
Pamantul este Aparatorul sfant,
Sustinatorul fiintelor!
Laudam forta si vigoarea Pamantului,
creat de Tatal Ceresc!
Laudam vindecatorii de pe Pamant, care cunosc secretele ierburilor
si carora Ingerii Pamantului
Le-au revelat vechile lor invataturi.
Inteleptii stiu sa utilizeze remediile
pe care Domnul le-a raspandit pe pamant,
aducand astfel darul tamaduirii.
Ei pot sa aline durerile, sa vindece bolile si sa aduca pacea.
Munca lor este fara de sfarsit.
Respectati vindecatorii,
deoarece Tatal Ceresc vi i-a adus!
Pastrati-i langa voi;
aveti nevoie de ei.
Laudam si pe aceia care lucreaza solul,
pe terenurile cu care i-a binecuvantat Dumnezeu.
Aceia care lucreaza pamantul cu mainile lor,
vor recolta din belsug legume,
fructe si graunte hranitoare.
Dulceata si abundenta se vor revarsa pe pamant,
iar campurile imbelsugate
vor aduce sanatatea.
Cand Pamantul va fi ca o mare gradina,
atunci nimeni nu va mai cunoaste
batranetea si moartea, coruptia si alienarea!
Compasiunea si increderea vor fi mana in mana,
dreptatea si pacea brat la brat,
adevarul va izvora din pamant
si sfintenia va salaslui peste tot.
Slaviti sa fie Ingerii Pamantului!

(fragment din "Evanghelia eseniana a pacii" )
pamant1.jpg
pamant2.jpg
pamant3.jpg




Asa cum reiese si din aceasta invocatie luata dintr-o scriere apocrifa, ingerii pamantului guverneaza simturile si tot ce e legat de materie. Conform acestei invataturi, ingerii pamantului ne daruiesc importanta calitate de a fi prevazatori si constienti de nevoile planetei, dar si de cele ale proprilui nostru corp fizic. Energia vitala telurica emanata de planeta pe care locuim este modulata de acesti ingeri astfel incat ea ne ofera stabilitate si siguranta, eficienta in tot ce intreprindem. Acesti ingeri sunt asociati punctului cardinal sud.

In intelepciunea orientala, elementul pamant corespunde unei intregi familii angelice, numita de catre tibetani Ratna. Aceasta familie are ca punct cardinal corespondent tot sudul, iar ca si culoare spacifica galben. Acesti ingeri sunt cei care aduc in sufletele noastre generozitatea fara limite a constiintei divine infinite, ajutandu-ne totodata in indeplinirea tuturor dorintelor superioare. Ne ajuta ca prin luciditate sa transformam orgoliul, incapatanarea, saracia, in armonie, prosperitate materiala, generozitate. Acesti ingeri ne invata sa ne bucuram, sa fim toleranti si intelegatori; sa constientizam plenar resursele fara sfarsit ale profunzimii fiintei noastre. Ei confera eficienta actiunilor noastre, sanatate corpului nostru. Sunt ingerii care au grija de intreaga viata de pe planeta noastra.

**** ARHANGHELUL ZADAKIEL ****

Idee-forţă: “Sunt plin de compasiune şi bunăvoinţă. Îi ajut pe cei care sunt deschişi să-şi dezvolte capacitatea de a asculta răspunsul, de a conştientiza felul în care sunt îndrumaţi şi să-şi aprofundeze şi amplifice sentimentul de compasiune faţă de ei înşişi şi faţă de ceilalţi.”

Îndemn: “Intensifică şi creşte prin aspiraţie sinceră şi prin exprimarea intenţiei sfera rugăciunii tale cu Dumnezeu Tatăl. Simpla ta conversaţie plină de iubire şi umilinţă cu Dumnezeu se transformă în rugăciune. Ia aminte că nici o rugă nu rămâne fără răspuns.”
Zadakiel, al cărui nume înseamnă “Dreptatea lui Dumnezeu” este un înger al mărinimiei, al compasiunii, al bunăvoinţei. Alături de Jophiel, este unul dintre purtătorii steagurilor, ce-l urmează pe Mihail în luptă. El este reprezentat ţinând în mană un pumnal frumos încrustat.

În calitate de înger al mărinimiei, Zadakiel îi binecuvântează pe toţi cei care îşi orientează eforturile spre a face din această lume un loc mai fericit. Aduce lumina Graţiei lui Dumnezeu tuturor celor care şi-au pus viaţa în slujba semenilor lor. Ne învaţă cum să dăruim ajutorul din toată inima. Ne ajută să înţelegem semnificaţia actului de a dărui, să devenim şi noi dedicaţi acestui act, să putem aprecia care este însemnătatea spirituală a dăruirii.
Acest arhanghel oferă protecţie tuturor celor care fac bine, îi binecuvântează pe toţi cei care au inima deschisă şi care sunt oricând pregătiţi să facă tot ce pot pentru ca viaţa pe această planetă să fie plină de bunăstare, armonie şi fericire, pe toţi cei care, prin ajutorul pe care îl oferă, fac din lumea aceasta un loc mai bun.
Tuturor celor care cred cu toată fiinţa lor că este foarte important să-i ajuţi pe ceilalţi, el le oferă energie şi inspiraţie, le facilitează accesul la resurse infinite, astfel încât ceea ce au în plan să poată fi realizat cât se poate de bine. Oricine oferă sprijin într-un fel sau altul, se spune că dăruieşte. Lumea nu ar fi atât de minunată fără ajutorul celor care au dăruit din energia şi resursele lor pentru a transforma viaţa celorlalţi.
Îl rugăm pe Zadakiel să ne ajute să găsim resursele interioare şi exterioare care să ne permită să ne îndeplinim cât mai bine misiunea.

Acest arhanghel ne inspiră să fim plini de bunăvoinţă, să vedem Lumina Divină din noi înşine şi din cei din jurul nostru.

Invocarea şi comuniunea cu Arhanghelul Zadakiel duc la aprofundarea sentimentului de compasiune.
El ne călăuzeşte cu compasiune atunci cînd ne simţim slabi şi neputincioşi. Tuturor acelora care luptă în numele lui Dumnezeu, el le aduce speranţă şi încredere şi
reînnoieşte credinţa lor în atotputernicia Graţiei Divine. Zadakiel aduce compasiunea în viaţa noastră şi ne ajută să înţelegem că dragostea lui Dumnezeu se revarsă în orice moment asupra noastră, să conştientizăm faptul că suntem în permanenţă protejaţi şi îndrumaţi. Unii oameni cred că această calitate, compasiunea, este sinonimă cu sentimentul de milă. Din punct de vedere ezoteric însă, compasiunea implică, pe lângă milă, puterea desăvârşită de a empatiza cu suferinţa celorlalţi, precum şi capacitatea de a prelua suferinţa cuiva şi de a o neutraliza.
Zadakiel ne oferă dragostea lui Dumnezeu ca o realitate a vieţii. Atunci când, aflându-ne într-o situaţie neplăcută, ne îndreptăm cu toată aspiraţia către Divin, suntem ajutaţi de acest arhanghel. El ne îndeamnă să lăsăm loc, în permanenţă, în gîndurile noastre, pentru îndurare şi milostenie divină.

Zadakiel uşurează şi asigură depăşirea evenimentelor dramatice din viaţa noastră, făcând posibilă orientarea acestora către un deznodământ fericit. Compasiunea lui se manifestă printr-o forţă miraculoasă, care provine direct de la Dumnezeu şi care îi permite să ne ajute prompt dacă îl invocăm atunci când ne aflăm în pericol. Tot ceea ce trebuie să facem pentru a-l simţi este să ne deschidem inima spre infinita lui splendoare. Atunci cînd nu suntem conştienţi de puterea compasiunii, suntem conduşi de ego-ul nostru, de conflictele noastre interioare. Dacă noi conştientizăm faptul că suntem ghidaţi şi ajutaţi, nu trebuie să ne încrâncenăm ori să ne pedepsim pentru că lucrurile nu merg aşa cum vrem. Încrederea în Compasiunea Divină este un dar care ne permite să participăm pe deplin la evoluţia vieţii noastre.
Compasiunea ne călăuzeşte spre lumina şi dragostea eternă a lui Dumnezeu. Putem să acceptăm compasiunea lui Dumnezeu şi să ne lăsăm în voia Lui fiind buni şi blânzi cu noi înşine şi cu ceilalţi. Compasiunea ne ghidează dincolo de viaţa aparent dificilă către noi nivele tot mai profunde de conştientizare, unde să trăim mai mult în lumina iubirii şi înţelepciunii Divine. Graţie compasiunii Divine, privim cu detaşare şi plini de iubire toate situaţiile care apar în viaţa noastră.

Arhanghelul Zadakiel este patronul îngerilor care iartă sau ale căror misiuni au legătură cu iertarea.
Dacă întîmpinăm probleme în a ne ierta sau a ierta o altă persoană, îl rugăm pe Zadakiel să intervină. El ne oferă ajutor divin când dorim să uităm resentimentele faţă de suferinţele trecute şi ne ghidează să înţelegem lecţia la care am fost supuşi în momentele în care aceasta s-a manifestat, pentru ca noi să putem trăi constructiv şi liber prezentul. Ne învaţă să-i respectăm pe ceilalţi şi să găsim toate resursele de care avem nevoie atunci când ne dăruim, divin inspiraţi, altei persoane, păstrând în atenţie din trecut, doar experienţa de viaţă necesară trăirii prezentului cu cea mai mare intensitate. El ne ajută, de asemenea, să ne orientăm calea către sursa divină a tot ceea ce există şi se roagă ca fiecare dintre noi să dobândim puterea de a ne dărui necondiţionat şi deplin lui Dumnezeu.
Iertarea nu înseamnă uitare şi nu acesta este scopul ei. Pentru a ierta într-adevăr corect, Zadakiel ne ajută să vedem rănile şi suferinţele noastre din trecut într-o altă lumină. Dacă îl vom ruga să ne inspire cum să lăsăm mai uşor şi mai repede, în urma noastră, suferinţa şi rănile vechi, vom declanşa astfel şi vom accelera direct proporţional cu intensitatea şi durata rugăciunii procesul de vindecare spirituală. Manifestarea deplină a devotamentului implică şi iertarea tuturor acelora care ne-au pricinuit suferinţe şi lacrimi. Numai aşa putem ajunge să trăim aici şi acum, iubirea divină pe care îngerii o manifestă şi o exemplifică neîncetat. Altfel, vom rămâne prizonierii propriilor noastre orgolii şi resentimente crezând, în continuare, că ceilalţi sunt cauza şi nu doar instrumentul manifestării necazurilor şi durerilor noastre. Iertarea ne ajută să ne eliberăm de aceste trăiri şi să ne ridicăm pe un alt nivel superior de conştiinţă. Atunci când iertăm, sufletul ni se uşurează şi ne simţim bine. Iertarea ne eliberează şi ne ajută să relaţionăm mai bine cu cei din jur. Putem avea nevoie de ajutor ca să iertăm şi Zadakiel ne oferă graţia de a găsi bunătate
în inimile noastre şi curajul de a cere ajutor când iertarea ni se pare prea greu de realizat. Cei care sunt orgolioşi şi ranchiunoşi nu iartă uşor, dar Zadakiel, prin graţia sa, îi ajută să găsească resursele interioare şi curajul necesar pentru a o putea face. El va acţiona ca un coşar, care ne va purifica trupul fizic, mintea şi inima de neiertare.
Arhanghelul Zadakiel contribuie la vindecarea suferinţelor – mai ales a celor din plan emoţional – şi la eliminarea energiilor negative din toate structurile corpului
omenesc.
El ne îndeamnă să-i iertăm pe toţi cei care ne-au făcut rău în trecut, pentru că, în esenţă, suntem uniţi în aceeaşi sursă Divină.
Iertând, devenim receptivi la vindecare şi iubire. Iertarea ca şi înţelegerea ne ajută să devenim fiinţe umane fericite şi sănătoase.
Arhanghelul Zadakiel păzeşte puterile invocaţiei şi ale afirmaţiei.
Cuvântul “invocaţie” din limba română este conex cu termenul “invocatio” din limba latină. “Vocare” înseamnă în latină “a chema”, deci invocarea sau invocaţia are semnificaţia de a chema, de a apela, de a atrage înlăuntrul fiinţei noastre, în Universul nostru lăuntric, a unei energii, a unei anumite realităţi tainice sau puteri superioare, ori de intrare în comuniune telepatică cu o anumită entitate sau chiar cu o anumită realitate ce a existat cândva, fie în trecutul apropiat, fie în trecutul îndepărtat. Invocaţia poate fi adresată unui înger, unui sfânt, unei entităţi divine sau lui Dumnezeu Însuşi.
Zadakiel ne inspiră să invocăm acordarea ajutorului şi a ghidării pline de înţelepciune în diferite situaţii, inspiraţia divină, protecţia divină, acordarea iertării şi a Graţiei divine sau realizarea unei comuniuni cât mai profunde cu fiinţa divină care este invocată sau cu Dumnezeu însuşi.
De asemenea, El ne inspiră să realizăm invocaţia prin adresarea unor cuvinte pline de puritate şi simplitate, prin care să manifestăm speranţa şi credinţa că ajutorul, ghidarea, inspiraţia, protecţia, compasiunea, iubirea sau Graţia divină ne vor fi acordate. Un exemplu de invocaţie îl constituie chiar rugăciunea “Tatăl nostru”, prin care fiinţa umană se adresează lui Dumnezeu Însuşi în ipostaza de Tată Ceresc.
Atunci când rostim numele lui Dumnezeu cu o credinţă puternică, profundă şi deplină se poate spune că realizăm, în felul acesta o invocaţie. Atunci când este invocat cu o credinţă puternică, profundă şi deplină în Universul nostru lăuntric numele lui Dumnezeu, sau când ne raportăm cu o credinţă puternică, profundă, deplină la realitatea Sa misterioasă, în fiinţa noastră apare o anumită stare distinctă, ce evidenţiază că beneficiem în universul nostru lăuntric de influenţa dumnezeiască, spirituală ce apare.
La rândul ei, rugăciunea inimii constituie o invocare a harului, a milostivirii şi a puterii dumnezeieşti a Mântuitorului Iisus Hristos în fiinţa credinciosului.
Invocarea îngerului păzitor prin rugăciunea „Înger, îngeraşul meu” ne pune instantaneu în comuniune cu îngerul nostru păzitor.
Acest arhanghel ne învaţă că pentru a reuşi fiecare invocaţie sublimă, divină, este necesar să avem o credinţă puternică, profundă şi deplină că ceea ce invocăm, ceea ce chemăm şi atragem prin intermediul invocaţiei există şi că este cu putinţă să intrăm în comuniune tainică, net sesizabilă, cu acea realitate sau cu acel ceva ce este invocat, iar în felul acesta oglindirea acelei realităţi ce este invocată în propriul nostru univers lăuntric este realizată.

Zadakiel păzeşte esenţele rugăciunii, ne învaţă arta de a ne ruga, ne arată cum şi în ce condiţii simpla conversaţie cu Dumnezeu se transformă în rugăciune.
Rugăciunea este o intensă, spontană, rodnică şi indescriptibilă elevare a sufletului, a întregii noastre fiinţe şi chiar a trupului către Dumnezeu ce se realizează prin intermediul energiei tainice a aspiraţiei către Dumnezeu şi a iubirii pentru Dumnezeu. Rugăciunea este un element esenţial al pietăţii interioare, împreună cu iubirea de Dumnezeu, compasiunea şi milostenia. Rugăciunea sinceră şi umilă către Dumnezeu este mult mai importantă decât ritualurile exterioare. A ne ruga într-un mod umil şi sincer înseamnă, înainte de toate, a comunica în taină cu Dumnezeu.
Rugăciunea este o tainică şi indescriptibilă comuniune a fiinţei umane în ipostaza de copil al lui Dumnezeu cu Tatăl său Ceresc şi ea include umilinţa, iubirea, adorarea, mulţumirea, mărturisirea sinceră a greşelilor, cererea în conformitate cu legile lui Dumnezeu, ce este îndreptăţită. Aşa s-au rugat şi au fost ascultate fiinţele umane de-a lungul veacurilor. Rugăciunea sinceră şi umilă se realizează cu iubire şi implică o sui generis revărsare a inimii înaintea Creatorului Suprem, iar răspunsul Lui nu întîrzie să apară şi este trăit printr-o tainică revărsare a binecuvîntărilor şi a darurilor Sale. Dat fiind faptul că este omniprezent, Dumnezeu ascultă instantaneu, prin mijlocirea Duhului Sfânt, orice rugăciune binefăcătoare, sinceră şi umilă.
Arhanghelul Zadakiel ne încurajează să intensificăm, să creştem – prin dorinţa noastră sinceră, prin exprimarea intenţiei - sfera rugăciunii.
Zadakiel ne îndeamnă să ne rugăm la Dumnezeu întotdeauna nu doar în perioadele dificile ale vieţii şi să fim insistenţi în rugăciune. Iar baza pe care se construieşte încrederea noastră deplină în puterea tainică a rugăciunii insistente este generozitatea cea fără de egal a lui Dumnezeu. Rugăciunea include insistenţa precum şi continuitatea. Intensitatea ce este manifestată în rugăciune are o mare importanţă. În cazul rugăciunii, atenţia şi credinţa sunt combinate şi fac să apară starea de vigilenţă. Rugăciunea trebuie să fie, totodată, plină de speranţă.
S-a constatat: copiii care au fost învăţaţi de mici să se roage la Dumnezeu, să ceară ajutorul şi ghidarea lui Dumnezeu atunci cînd le este greu sau în situaţiile în care nu ştiu ce alegere să facă şi care păstrează acest obicei minunat pe parcursul vieţii se descurcă mai bine în viaţă, sunt mai sănătoşi şi mai fericiţi. Prin intermediul rugăciunii, atât profeţii şi sfinţii, cât şi aşa-zişii “drepţi”, au fost inspiraţi într-un mod intim şi indescriptibil de Dumnezeu şi au atras în fiinţa şi în Universul lor lăuntric tainice puteri dumnezeieşti.
Zadakiel ne asigură că nici o rugă nu rămâne fără răspuns.
Dar trebuie să avem în vedere că Dumnezeu nu acceptă decât rugăciunile şi cererile ce sunt binefăcătoare din punctul de vedere al lui Dumnezeu şi care sunt rostite cu umilinţă şi credinţă. Rugăciunea celui rău, a celui care s-a îndepărtat de Dumnezeu, rămâne fără răspuns, şi nu este luată în considerare atâta timp cât o astfel de fiinţă umană nu se căieşte pentru relele şi păcatele pe care le-a făcut. În cazul acelora, Dumnezeu “răspunde” printr-o totală tăcere, atâta timp cât fiinţa nu se hotărăşte că a venit momentul să implore iertarea păcatelor şi să se reîmpace cu Dumnezeu.
Dumnezeu ascultă întotdeauna rugăciunea ce este rostită de o fiinţă umană umilă, blândă, bună la suflet şi iertătoare. Simplitatea şi sinceritatea în rugăciune sunt, de asemenea, esenţiale. Rugăciunea trebuie manifestată din simplitatea deplină a inimii, să fie exprimată din intenţii curate şi să fie rostită într-o vorbire şi cerere simplă.

Invocarea şi meditaţia cu Arhanghelul Zadakiel duc la dezvoltarea capacităţii de a asculta răspunsul, de a conştientiza felul în care suntem îndrumaţi.
Zadakiel ne ajută să auzim ghidarea plină de iubire a îngerilor păzitori, să primim mesaje auditive de la îngeri, fiinţe divine. În cazul claraudiţiei persoana primeşte o informaţie auditivă, asemeni unei voci în cap, poate auzi voci articulate, muzică sublimă, sunete şi cuvinte care nu pot fi percepute de auzul normal. Cel care are această capacitate poate auzi scene care se petrec la mare distanţă sau în alte planuri ale existenţei, este un receptor în alte planuri, putând comunica foarte uşor cu entităţile benefice din alte dimensiuni. Claraudiţia ajută la confirmarea premoniţiilor precum şi la diagnosticări şi o traducere mai bună a ceea ce vezi.
Exemple ale acestui simţ ar fi să auzim îngerul păzitor amintindu-ne cu iubire: “Ai uitat cartea.” sau avertizându-ne: “STOP! Nu trece strada!”. Aceste voci nu sunt întotdeauna percepute cu urechile, dar pot fi percepute ca forme-gând sau ca o vibraţie în jurul nostru.
Îl putem ruga pe Zadakiel să ne ajute să ne clarificăm mesajele auditive pe care le primim. Ghidarea divină poate fi auzită clar, sub forma unor mesaje repetate care te îndeamnă să îmbunătăţeşti situaţia ta sau a celor din jurul tău. Fii foarte atent la tot ce auzi în mintea ta şi cu urechile tale fizice.

Zadakiel este un profesor spiritual, este răbdător, blând, înţelegător şi are acces la întreaga cunoaştere. În această ipostază el este reprezentat ţinând în mână o carte.
Dacă dorim să învăţăm ceva, Zadakiel ne ajută. Uneori el ne poate ghida să învăţăm singuri. A fi atenţi la tiparele noastre de a privi lucrurile, asculta pe ceilalţi şi gândi ne ajută să primim învăţătura lui.
Arhanghelul Zadakiel este foarte cunoscut şi pentru că ne ajută în ceea ce priveşte funcţiile memoriei. El este considerat îngerul coordonator al memoriei şi de aceea este de mare folos studenţilor şi oricui trebuie să reţină nume, cifre sau alte informaţii importante. Dacă dorim să memorăm o informaţie importantă sau să ne îmbunătăţim în general memoria îl invocăm pe Zadakiel, pentru aceasta este esenţial să se înţeleagă că memoria poate fi îmbunătăţită. Zadakiel ne învaţă că memorăm ceva mai uşor dacă suntem deschişi sau ne deschidem către acea realitate sau acel aspect şi atunci cînd înţelegem. El ne îndeamnă să avem întotdeauna o minte deschisă, încredere în capacităţile noastre de învăţare deoarece mintea noastră este una cu Mintea Divină şi ne ajută să învăţăm cu uşurinţă noţiuni noi, subiecte care nu fac parte din sfera noastră de interese. El ne inspiră să-i învăţăm pe ceilalţi ceea ce am asimilat, să fim deschişi să împărtăşim idei noi, să avem încredere în capacităţile noastre de predare, elevii noştri ne învaţă şi ei în multe moduri minunate, învăţăm unii de la ceilalţi. Zadakiel vindecă tulburările de memorie şi ajută la îmbunătăţirea altor funcţii mentale. De asemenea, îl putem invoca atunci cînd trebuie să găsim – în noi sau în mediul înconjurător – ceva ce am rătăcit. Chemaţi-l pe Zadakiel pentru a vă ajuta să vă amintiţi de orice lucru pierdut şi chiar de Dumnezeu.

Exerciţiu de comuniune cu Arhanghelul Zadakiel
Etapa 1
Vom urmări o stare de relaxare, de destindere cât mai profundă a întregului corp, pornind de jos în sus, relaxând gradat fiecare muşchi, de la tălpile picioarelor şi până în zona creştetului capului.

Etapa 2
Aspirăm plini de dragoste şi umilinţă la tot ceea ce este bun, frumos, înălţător, universal valabil, sublim, divin, cosmic. Pe un fond de tăcere interioară, simţim că suntem fiinţe pure, elevate, pline de iubire, care trăim într-o lume superioară divină.

Etapa 3
Percepem acum prezenţa Arhanghelului Zadakiel. Vizualizăm cu aripile lui de lumină ne îmbrăţişează cu iubire. Ne simţim protejaţi, în deplină siguranţă, ocrotiţi. Vizualizăm acum o rază intensă, de lumină alb strălucitoare, care porneşte din inima lui şi ne îmbăiază întreaga fiinţă.

Etapa 4
Ne simţim acum scăldaţi în această lumină alb strălucitoare care infuzează în fiinţa noastră o stare de mărinimie, compasiune, bunăvoinţă. Simţim că devenim capabili să iertăm pe toţi cei care ne-au greşit şi chiar pe noi înşine. Simţim cum inspiraţia şi protecţia divină se revarsă asupra noastră, ne simţim capabili să ne rugăm mult mai sincer şi mai intens. Putem, la alegere, fie să rămânem interiorizaţi cu ochii închişi şi să savurăm lăuntric aceste stări, fie să privim reprezentările simbolice ale Arhanghelului Zadakiel, care se derulează pe ecran.

Etapa 5
Simţim acum comuniunea plenară profundă cu Arhanghelul Zadakiel. Fiinţa noastră este deschisă total faţă de îmbrăţişarea sa plină de iubire. Fiinţa noastră este acum intim unită cu fiinţa Arhanghelului Zadakiel.

Etapa 6
Revenim acum gradat, păstrând în suflet o stare de recunoştinţă pentru bucuria şi fericirea generate de comuniunea cu Arhanghelul Zadakiel.

**** ARHANGHELUL URIEL ****

Idee-forţă: Lumina lui Dumnezeu străluceşte din interiorul meu. Sunt permanent strălucitor, plin de dragoste şi înţelepciune

Uriel este stăpânul Soarelui şi cel mai strălucitor dintre îngeri. Este adesea reprezentat cu o flacără în palma deschisă. El este stăpânul furtunilor şi al tuturor spaimelor.
Uriel este câteodată reprezentat cu o carte la picioarele sale, cartea plantelor medicinale pe care i-a oferit-o Adam.

Planul Îngeresc: Arhanghel al Primului Cor

Misiunea cerească: Să aducă oamenilor lumina cunoaşterii lui Dumnezeu.

Misiunea pământească: Ne ajută să ne deschidem către lumina cunoaşterii, să conştientizăm lumina divină din noi şi să ne centrăm în Sine.
Arhanghelul Uriel, a cărui nume semnifică: "Lumina mea este Dumnezeu", aduce omenirii cunoaşterea iluminatorie despre divinitate. El este cel mai strălucitor dintre îngeri şi, adeseori, reprezentat conducând un car de foc tras de cai albi. Mai este cunoscut şi sub numele de flacără a lui Dumnezeu sau îngerul profeţilor.
Uriel a fost îngerul pe care Dumnezeu l-a trimis la Noe ca să-1 prevină de potop. Biblia ne povesteşte cum Uriel a coborât în grădina Edenului de pe o rază de soare cu o sabie de foc în mână. El este, de asemenea, îngerul care veghează asupra furtunilor şi a spaimelor. Ca înger al căinţei el ne ajută să înţelegem legile karmice care spun că noi întotdeauna merităm exact ceea ce am făcut.
Uriel ne ajută să înţelegem cum funcţionează Graţia Divină şi ne face cunoscut că noi toţi suntem înconjuraţi de infinita dragoste a lui Dumnezeu.
Este cel mai înţelept dintre toţi îngerii. Adeseori este reprezentat cu o flacără în palma deschisă. La el omenirea poate găsi alinarea suferinţelor prin rugăciune.
Când cunoaşterea oferită nu este utilizată în scopuri divine Uriel se manifestă ca şi pedeapsa lui Dumnezeu. Uriel ne ajută să înţelegem de ce sunt toate aşa cum sunt. El ne ajută să avem încredere în planul divin al lui Dumnezeu astfel încât, atunci când lucrurile nu par să meargă bine, să descoperim că acestea sunt întotdeauna spre binele nostru şi ne pot aduce fericirea.
Cu ajutorul lui Uriel noi putem să cunoaştem vocea noastră interioară şi visele noastre. El ne conduce spre cunoaşterea cea mai profundă a Sinelui şi, prin aceasta, la o valorificare infinită a vieţii.
Sub conducerea sa avem posibilitatea să găsim lumina noastră interioară devenind tot atât de strălucitori ca şi Soarele atunci când dragostea şi frumuseţea devin pentru noi un fapt împlinit.

**** ARHANGHELUL METATRON ****

Idee-forta: Sunt legat de izvorul bunatatii, al iubirii si al creativitatii.
arhangelul--metatron.jpgArhanghelul Metatron este considerat drept cel mai pământesc dintre arhangheli, deoarece el a fost mai întâi un om înţelept şi virtuos pe care, apoi, Dumnezeu l-a luat în Cer. Sufletul său a fost toată viaţa plin de credinţă, de iubire pentru oameni şi a fost foarte atent la înţelesurile faptelor, nutrind convingerea că numai acela care învaţăpermanent din ceea ce petrece în el şi în afara lui este capabil să-şi ajute cu adevărat semenii. Astfel, el a urmat de la sine calea înţelepciunii şi a bunătăţii inimii.

Misiunea lui cerească: El consemnează în Cartea Vieţii toate faptele noastre, ca nimic din experienţa umană să nu se irosească, ci ca marii îndrumători de oameni să aibă unde să caute învăţăturile care ne salvează în timpuri tulburi.

Misiunea lui pe pământ: Ne ajută să avem măsura corectă în tot ceea ce facem, apărând ca martor al acţiunilor noastre. Graţie lui, noi conştientizăm puterea noastră de a iubi şi sensul existenţei noastre.

În timpul vieţii sale pământeşti, ca fiinţă umană, Metatron a fost cunoscut sub numele de Henoch şi a fost al şaptelea patriarh după Adam. Povestirile ni-l redau ca "plimbându-se cu Dumnezeu", după moartea sa fiind primit în Cer printre arhangheli. El a fost atât de bun, atât de blând, atât de înţelegător şi de îngăduitor, încât a întruchipat, la vremea sa, virtuţi divine, care au atras asupra sa harul Tatălui. Mai mult chiar, el a ştiut să asculte glasul inimii şi a trăit smerit şi abandonat total Voinţei Supreme, asemenea tuturor marilor iluminaţi.

Scrierile iudaice presupun că el ar fi fost Schechina, îngerul care conduce copiii rătăciţi prin pădure, şi că tot el a fost cel care l-a oprit pe Abraham din săvârşirea jertfei, atunci când Dumnezeu i-a cerut să i-L ofere pe fiul său, Isaak.

Metatron este întâlnit sub diferite ipostaze: arhivar a lui Dumnezeu, înger al legăturilor şi rege al îngerilor. El susţine totodată viaţa oamenilor, fiind o punte între Dumnezeu şi om. Este foarte bine să-i cerem sfatul pentru fiecare acţiune pe care o avem de făcut, mai ales atunci când ştim că ne lipseşte simţul măsurii sau că, fiind implicaţi emoţional într-o chestiune, nu deţinem măsura corectă a raţiunii ori a acţiunii noastre. Vom putea astfel să obţinem echilibrul şi discernământul necesar în orice întreprindem. Rezultatul va fi claritatea a ceea ce realizăm, iar această înţelepciune ne va conferi o mare siguranţă, atât de necesară atunci când vrem să ne angrenăm cu succes în oricare dintre planuri (material, afectiv, spiritual etc.)

Tot Metatron ne conduce către starea de armonie în iubire, pentru ca noi să ducem o viaţă solară, sănătoasă, echilibrată şi calmă. El este, astfel, martorul faptelor noastre bune şi al tuturor acelor acte ale vieţii şi ale iubirii pe care nimeni în afara lui nu ni le cunoaşte.

Îl vom ruga pe arhanghelul Metatron să ne conducă şi să ne susţină în orice moment al vieţii, ca să avem întotdeauna măsura corectă a faptelor şi a sentimentelor noastre. Tot astfel, îl putem ruga, în timpul meditaţiilor, să ne indice când "destul e destul", dar şi când trebuie să mai facem ceva pentru noi înşine sau pentru ceilalţi.

**** ARHANGHELUL RAFAEL ****

Idee-forţă: Puterea iubirii divine mă vindecă şi mă întăreşte.

Simbolism: Arhanghelul Rafael este reprezentat în costum de pelerin, având un toiag în formă de caduceu, pe care este încolăcit unşarpe, simbolizând vindecarea. El duce în mână o ploscă de apă, iar în faţa lui este o apă din care sare un peşte (conform legendei din Cartea lui Tobias). El este deseori reprezentat cu degetul arătător îndreptat în sus, indicând cerul într-un gest de încurajare şi speranţă,reamintindu-ne de unde ne vine adevărata vindecare.

Funcţia angelică: Arhanghel al vindecării.

Darurile spirituale pe care ni le oferă: El ne poate ajuta să obţinem darul vindecării; ne arată care sunt căile de a ne vindeca pe noi înşine; ne ajută să ne vindecăm cu ajutorul naturii şi al energiei universale.

Arhanghelul Rafael este responsabil de vindecarea Pământului şi a locuitorilor săi. Se spune că el este cel care l-a vindecat pe Abraham după ce acesta a fost circumcis şi că i-a dat lui Moise o carte care descria toate ierburile cu puteri vindecătoare care cresc pe pământ. În Cartea lui Tobias, din Vechiul Testament, se povesteşte că Rafael l-a vindecat pe tatăl lui Tobias, care era orb, folosind o unsoare făcutădin măruntaiele unui peşte.

Rafael este cunoscut sub multe denumiri care îi reflectă atributele: Stăpânul vânturilor de seară, Gardianul copacului vieţii din Grădina Edenului, Îngerul Pocăinţei, Îngerul Rugăciunii, Iubirii, Bucuriei şi Luminii. El este înger al vindecării, al ştiinţei şi al cunoaşterii. El mai este numit Înger al Providenţei, care veghează asupra umanităţii.

Numele său înseamnă „Vindecător Divin” sau „Dumnezeu vindecă”. Rafael este sursa spirituală aflată în spatele oricărui tratament sau leac, şi ca mesager al divinei providenţe el aduce vindecare tuturor căutătorilor spirituali. El reprezintă reîntoarcerea la Sursa vieţii, care este vindecarea definitivă, esenţială, a tuturor bolilor şi suferinţelor.

Rafael ne asistă în efortul nostru de a ne vindeca atât corpul, cât şi mintea şi inima. El ne ajută să atingem starea de sănătate şi împlinire. El oferă ajutor tuturor celor care suferă şi au nevoie de vindecare, şi atunci când este permis, le alină durerile. Atunci când ne deschidem inimile faţă de vindecarea spirituală, Rafael este cel care ne ghidează către terapeuţi, vindecători sau persoane competente care ne pot îndruma şi ajuta. Cu cât devenim mai conştienţi de responsabilitatea care ne revine în procesul de autovindecare, el ne ajută să intrăm în contact cu sufletul nostru, care în mod tainic ştie ce anume este mai bun pentru ca noi să ne restabilim starea de sănătateşi vitalitate.

Rafael ne poate ajuta să înţelegem lecţiile tainice pe care le avem de învăţat din fiecare boală cu care ne confruntăm şi ne ajută să ne auto-cunoaştem şi să învăţăm din suferinţele cu care ne confruntăm. Atunci când optăm pentru un mod sănătos de viaţă, acest înger este alături de noi.

Pe măsură ce ne tranformăm minţile şi inimile rănite, ne apropiem tot mai mult de arhanghelul Rafael şi putem primi darurile sale spirituale. El este întotdeauna gata să ne ghideze către împlinire şi armonie, dar noi trebuie să ne dorim aceasta.

**** ARHANGHELUL MIHAIL ****

 

ImprimareE-mail
arhangelul-mihail.jpgIdee-forţă: Îmi trăiesc viaţa integru, luptând pentru adevăr şi dreptate.

Simbolism: Arhanghelul Mihail (Michael) este prin excelenţăluptătorul luminii, care triumfă asupra obscurităţii forţelor răului. În icoane, el ţine în mână o balanţă cu care cântăreşte faptele oamenilor în ziua Judecăţii de Apoi, precum şi o spadă cu ajutorul căreia îl supune pe Satan şi puterile întunericului. Este deseori reprezentat învingând un dragon (balaur).

Funcţie angelică: Conducătorul Oştilor Cereşti

Darurile spirituale pe care ni le oferă: Ne întăreşte sufletele şi ne susţine în lupta cu forţele răului, fie că este vorba de aspecte exterioare sau de aspecte şi tendinţe negative care încă mai există în fiinţa noastră; ne susţine atunci când suntem singuri.

Numele arhanghelului Mihail (Michael) înseamnă în limba ebraică „Cel care este asemenea lui Dumnezeu”. El este cel pe care îl invocăm pentru a ne susţine în lupta noastră cu forţele răului. Este cel care ne ajutăsă descoperim lumina din interiorul nostru. Istoric, el este considerat protector al Israelului şi al Bisericii Catolice. Este sfântul patron al poliţiştilor şi soldaţilor, dar şi al copiilor mici şi se spune căîi veghează pe pelerini şi pe străini. El este un luptător de temut, Prinţ al Armatelor, care luptă pentru dreptate şi îi ajută pe cei care se confruntă cu situaţii dificile. Mihail este totodată cel care dăruieşte răbdare şi fericire.

Lui îi este asociat elementul subtil Foc, care simbolizează arderea a tot ceea ce este trecător astfel încât să rămână şi să străluceascănumai lumina pură şi esenţială. El mai este numit şi Binevoitorul Înger al Morţii deoarece ne conduce către nemurire, fiind totodată cel care„cântăreşte” sufletele, punând în balanţă faptele lor bune şi rele, la Judecata de Apoi.

Tradiţiile iudaică, creştină şi islamică îl consideră la unison pe Mihail ca fiind cel mai mare printre îngeri. El mai este cunoscut sub diferite nume, precum Purtătorul Cheilor Raiului, Conducător al Arhanghelilor, Înger al Pocăinţei, milei şi sfinţeniei, Prinţ al Prezenţei Divine, Gardianul lui Iacob, Îngerul tufişului în flăcări.

El este un neobosit luptător al binelui şi întotdeauna îi sprijină pe cei care sunt umili. Mihail îi inspiră pe cei care trudesc în singurătate şi întotdeauna este gata să întindă o mână de ajutor celui aflat în necaz sau suferinţă.

Îl putem ruga pe Arhanghelul Mihail să ne ajute să ne controlăm şi săne depăşim tendinţele negative care mai subzistă în fiinţa noastră. De câte ori ne simţim depăşiţi de evenimente sau situaţiile vieţii par săse deruleze implacabil, el ne poate ajuta să avem o viziune mai elevată, spirituală, înţeleaptă, asupra vieţii noastre. Misiunea lui este să ne ghideze şi să ne protejeze împotriva nedreptăţii şi să ne ajute să ne deschidem fiinţele către ceea ce este etern şi nepieritor. Îl putem ruga să ne ajute în orice situaţie în care ne simţim copleşiţi sau singuri şi avem nevoie de ajutor.

**** ARHANGHELUL GABRIEL ****

Idee-forţă: Mesajul angelic de iubire, fraternitate şi libertate, îmi împlineşte profund întreaga fiinţă

Simbolism: Arhanghelul Gabriel este reprezentat ţinând în mânăun crin, simbol al purităţii şi al adevărului. Uneori este reprezentatţinând în mână o călimară şi o pană, simboluri ale rolului său de mesager divin. Alteori este reprezentat ţinând o cupă aurie care ne aminteşte de Sfântul Graal.

Funcţia angelică: Apărător al adevărului şi mesager divin

Darurile spirituale pe care ni le oferă: El ne poate ajuta să spunem adevărul în mod deschis şi sincer; să ne respectăm pe noi înşine; să ne lăsăm ghidaţi de intuiţie şi de vocea noastră interioară.

Gabriel este mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu. Numele lui înseamnă „Dumnezeu este puterea mea”. El este cel care le aduce la cunoştinţămisterul reîncarnării sufletelor care urmează să se nască şi ne instruieşte pe noi toţi în ceea ce priveşte înzestrările şi menirea noastră spirituală în această lume. El este protectorul copiilor şi are grijă de copilul din sufletul fiecăruia dintre noi, oricând creşterea sa este împiedicată, ori este rănit şi are nevoie de iubire. El este cel care ne ajută să trezim acest copil interior cu ajutorul cuvintelor pline de iubire şi tandreţe.

Mâna lui protectoare este mereu prezentă pentru a ocroti ceea ce este natural şi pur în noi. În toate religiile, Gabriel este considerat ca fiind cel mai important mesager divin. El este neobosit în a transmite Cuvântul lui Dumnezeu acelora care îl vor asculta şi vor respecta esenţa divină din ei înşişi. El mai este cunoscut ca fiind şi Ambasadorul Umanităţii, Îngerul Revelaţiilor, Cel ce dăruieşte veştile bune, judecata şi compasiunea divină. El este un Înger al Bucuriei şi Spiritul Adevărului.

Gabriel ne ajută să descoperim înţelepciunea chiar pornind de la corpurile noastre fizice şi să ne cunoaştem valorile personale. El respectă individualitatea fiecărei fiinţe. Tot el este cel care ne ajută să ne respectăm principiile personale, onorându-ne calităţile proprii. El ne ajută să avem curajul să trăim bazându-ne pe adevărata cunoaştere din noi înşine care respectă abilităţile noastre divine. Gabriel ne ajută de asemenea să reuşim să ne descoperim propriile noastre calităţi şi astfel să le manifestăm.

Darul cel mai important pe care ni-l oferă Gabriel este acela de a ne ajuta să devenim mai puternici şi de a ne face mai conştienţi de faptul că fiecare dintre noi avem propria noastră contribuţie în trezirea umanităţii la spiritualitate, prin simplul fapt de a ne manifesta noi înşine aşa cum suntem cu adevărat. El ne ajută să descoperim adevărul în situaţiile în care există un conflict între ceea ce ştim noi că este corect şi ceea ce este reprezentat ca fiind a fi adevărat. El ne ajutăsă descoperim ceea ce este real în orice situaţie în care e necesar săapelăm la intuiţia noastră. Gabriel luminează calea spre adevărul din inimile noastre, şi ne ajută să descoperim care este calea cea mai potrivită de urmat pentru noi.  

**** ARHANGHELII ****

În Vechiul Testament, dar şi în Noul Testament apar dese întâlniri ale strămoşilor noştri cu reprezentanţi ai acestui ordin.
Astfel, arhanghelul Gabriel este cunoscut ca şi vestitor al naşterilor. El a apărut Elisabetei, vestind-o că va naşte un fiu; tot el a apărut şi Mariei spunându-i despre venirea pe lume a lui Iisus, fiul lui Dumnezeu. Acelaşi arhanghel i-a apărut lui Abraham (în Geneză) aducându-i la cunoştinţă că soţia sa Sara, în vârstă şi stearpă, îi va aduce un fiu.
Arhanghelul Mihail este cunoscut în schimb ca luptător, fiind cel care alungă balaurul, adică pe îngerul cel căzut, Lucifer, şi restabileşte regatul luminii pe pământ (de exemplu lupta arhanghelului Mihail cu Satana pentru sufletul lui Moise).

Arhanghelul Rafael ajută pe cei bolnavi şi suferinzi, alinându-i şi aducând salvări miraculoase, vindecări în cazuri aparent de nerezolvat.
Sunt cunoscuţi din Biblie şi alţi arhangheli (Uriel, Zerachiel, Chamaliel, Tsaphiel), dar nu vom insista asupra acestui lucru.
În Coran este adeseori citată prezenţa îngerilor şi a arhanghelilor, în special a arhanghelilor Gabriel şi Mihail. De exemplu, în prima viziune a profetului Mohamed (610 d.C.) îi apare în vis îngerul Gabriel, care, de altfel, este cel care îi revelează întreaga învăţătură divină.
Rudolf Steiner îi numeşte pe arhangheli spirite ale focului. Conform învăţăturilor egiptene ei sunt inpiratori şi călăuze ale marilor comunităţi, grupuri sau popoare. În sufletul fiecărui popor se exprimă viaţa unui arhanghel. Arhanghelii asigură armonia dintre viaţa individuală şi cea a colectivităţilor umane (popoare, neamuri). Ei stabilesc legături între sufletele individuale şi sufletele naţionale.
18.jpgArhanghelii au ca atribute esenţiale: ridicare de laudă lui Dumnezeu, mărturisirea credinţei lor, prin fapte şi punerea necondiţionată în slujba dreptăţii divine. Acest ordin aduce acelora care îi invocă ajutorul o protecţie divină infailibilă. Guvernatorul arhanghelilor este Mihail.
Spirite ale focului divin purificator, arhanghelii au ca principală misiune ducerea la bun sfârşit a planurilor divine pe Pământ. Ei veghează asupra destinului spiritual al umanităţii, inspirând, protejând şi ghidând marile colectivităţi umane. Arhanghelii sunt fiecare dintre ei conducătorii unor mari legiuni de îngeri în lupta împotriva forţelor întunericului. Cabaliştii intrau uneori în transă şi comunicau cu DUMNEZEU prin intermediul Arhanghelilor. În tradiţia românească, ei mai sunt numiţi şi sfinţii voievozi, prin echivalarea termenului grecesc care înseamnă „fruntaşi ai îngerilor”. Arhanghelii supraveghează îngerii păzitori şi celelalte cete de îngeri din apropierea noastră, indiferent de misiunea lor.
Marele angelolog Dionisie Areopagitul îi descrie astfel: „Sfânta treaptă a arhanghelilor, prin locul ei ierarhic care este cel mijlociu menţine de fapt în legătură pe cele de la margini. Căci în realitate ea comunică atât cu prea sfinţii Întâietori cât şi cu sfinţii Îngeri. Cu cea dintâi pentru că este întoarsă către Începutul cel care este mai presus de fiinţă, iar cu îngerii pentru că ea este, în acelaşi timp o şi o treaptă tălmăcitoare, primind iluminările dumnezeieşti de la Întâietori, în mod ierarhic şi vestindu-le Îngerilor în chip îngeresc şi în continuare, prin Îngeri, descoperindu-ni-le nouă, pe măsura sfinţeniei fiecăruia dintre noi şi iluminându-ne astfel în chip dumnezeiesc”.
Fiinţa umană care reuşeşte, datorită purităţii şi deschiderii sale sufleteşti, să intre în comuniune cu ierarhia angelică a arhanghelilor îşi poate trezi şi amplifica prin intermediul lor o gamă foarte variată de stări, cum ar fi: bucuria, împlinirea, umilinţa, aspiraţia spirituală, detaşarea, pacea, luciditatea, dragostea pentru toate fiinţele umane şi iubirea pentru Dumnezeu.
În creştinism, cei mai cunoscuţi arhangheli sunt Mihail („Cel care este asemenea lui Dumnezeu”), Gabriel („Dumnezeu este puterea mea”), Rafael („Dumnezeu care vindecă”) şi Uriel („Focul purificator al lui Dumnezeu”), iar în Apocalipsă sunt menţionaţi 7 arhangheli care stau înaintea Tronului lui Dumnezeu. În tradiţia islamică sunt cunoscuţi doar patru, iar în tradiţia ebraică se vorbeşte despre 12 sau chiar mai mulţi arhangheli. Fiecare arhanghel este descris în mod tradiţional ca având anumite atribute specifice, astfel încât ajutorul său este cerut în mod predilect în anumite situaţii.
Arhanghelul Mihail, considerat conducătorul lor, este binecunoscut în special pentru rolul său protector. Tocmai de aceea, el este deseori reprezentat biruind un balaur, simbol al forţelor întunericului. Fiind prin excelenţă eroul luptător al lui Dumnezeu, el este totdeauna reprezentat ca fiind tânăr şi foarte frumos şi el îi inspiră şi îi susţine pe toţi cei care luptă cu curaj împotriva forţelor răului.
Arhanghelul Gabriel este menţionat de patru ori în Biblie, de fiecare dată având rol de mesager divin. El este Îngerul Bunei Vestiri, care i-a anunţat Fecioarei Maria naşterea Mântuitorului. În tradiţia islamică Gabriel este considerat spiritul divin al adevărului sub protecţia căruia s-a născut Islamul. Profetul Mahomed afirma că arhanghelul Gabriel, cel cu 140 de perechi de aripi, i-a dictat Coranul vers cu vers. În reprezentările iconografice creştine, arhanghelul Gabriel ţine în mână un crin, simbol al purităţii şi al splendorii divine.
angel302.jpgArhanghelul Rafael este cel care a adus păstorilor vestea naşterii Mântuitorului. El este considerat protectorul tinerilor, al copiilor şi al călătorilor. În Zohar (Cartea Splendorii) se afirmă că arhanghelul Rafael este însărcinat cu tămăduirea planetei şi, datorită acestei purificări, omul poate fi vindecat oricând de toate bolile sale. De aceea el este considerat protectorul ţi inspiratorul tuturor celor care au drept ideal nobil în viaţă vindecarea şi alinarea suferinţei semenilor lor (medici, tămăduitori). Reprezentat adeseori în haine de pelerin, imaginea acestui arhanghel radiază o bunătate copleşitoare.
Arhanghelul Uriel este cunoscut în special pentru rolul său de salvator din orice situaţie dificilă. În Cartea lui Enoh este denumit îngerul veghetor si protector al celor aflaţi sub spaimă şi teroare. El susţine orice acţiune de pocăinţă şi de transformare lăuntrică, dar totodată el este şi cel care aduce pedeapsa divină celor răi şi perverşi. Reprezentat simbolic ţinând o flacără în palmă, acest arhanghel este considerat în tradiţia ezoterică occidentală ca fiind protectorul şi inspiratorul alchimiştilor.
Arhanghelul Metatron este îngerul feţei lui Dumnezeu şi mijlocitorul teofaniilor. El consemnează în cartea vieţii toate faptele noastre şi ne ajută să ne conştientizăm puterea noastră de a iubi şi sensul existenţei noastre.
Arhanghelul Zadakiel, al cărui nume semnifică Dreptatea, Îndreptarea sau Judecata lui Dumnezeu. El este plin de compasiune şi bunăvoinţă şi îi ajută pe cei care sunt deschişi să-şi dezvolte capacitatea de a asculta răspunsul, de a conştientiza felul în care sunt îndrumaţi.
Arhanghelul Zadakiel este patronul îngerilor care iartă sau ale căror misiuni au legătură cu iertarea.

**** HERUVIMII ****

Numele de heruvimi, ce dezvăluie revărsarea de înţelepciune, arată calitatea lor de a cunoaşte şi de a intui pe Dumnezeu. Aceste fiinţe au fost create pentru a transmite înţelepciunea şi frumuseţea divină a cunoştinţelor.
O altă calitate a heruvimilor pe care ne-o dezvăluie numele lor este cea de păzitori ai tainelor dumnezeieşti. Astfel, în momentul construirii chivotului legii, Dumnezeu îi spune lui Moise: “Să faci doi heruvimi de aur, să-i faci de aur bătut, ca dintr-o bucată; să faceţi heruvimii aceştia ieşind din capac la cele 2 capete ale lui. Heruvimii să fie cu aripile întinse pe deasupra, acoperind cu aripile lor capacul ispăşirii, şi cu feţele întoarse una spre alta; să aibă faţa întoarsă spre capac. Să pui capacul pe chivot şi în chivot să pui mărturia pe care ţi-o voi da.” (Exod 25, 18-21)
Protectori divini ai întregii manifestări, heruvimii îşi întind aripile asupra oamenilor, învăţându-i calea spre adevăr, spre Dumnezeu, prin intermediul ierarhiilor de mai jos. Deşi ei sunt orientaţi spre manifestare, urmărind să-i aducă la nivelul lor pe cei deschişi spre cunoaşterea se sine, rareori se revelează în faţa acestora. heruvimi3.jpgAstfel, în reprezentările iconografice ale bisericii ei sunt arătaţi a avea patru aripi: cu două îşi ocultează chipul, cu celelalte două zboară. Găsim şi la ei, ca şi la serafimi, capacitatea de a fi omniprezenţi în manifestare, prin transcenderea timpului şi a spaţiului.
În Iezechiel, heruvimii sunt cei care trag carul Domnului, ceea ce simbolizează supunerea, umilinţa şi dăruirea totală faţă de Dumnezeu, dar şi îndemnul pe care ei îl nasc în inimile celor de mai jos, spre a se înălţa.
În Psalmul 17 se spune: ”Şi s-a suit (Dumnezeu) pe heruvimi şi a zburat; zburat-a pe aripile vântului.” Iată că heruvimii sunt un vehicul divin. Ei şi-au abandonat pe deplin voinţa proprie în faţa voinţei divine şi ridică cele inferioare la înălţarea de sine, iar cele superioare le comunica celor de jos, spre a se îngriji de ele.
În alte pasaje din Biblie sunt arătaţi a avea faţă de aramă lustruită. Aceasta ne spune despre strălucirea lor netrecătoare, ce nu se micşorează şi nu se tulbură. Sunt fiinţe luminoase, ce posedă o stare perfectă de detaşare, dar şi de compasiune nesfârşită. Pacea dumnezeiască se revarsă din inimile lor. Ei posedă starea de desăvârşire. De altfel, chiar din semnificaţia numelui lor răzbate capacitatea de a-L cunoaşte şi de a-L contempla pe Dumnezeu, clipă de clipă, de a primi cele mai mari haruri de la El, iar aceasta spre a umple mai mult cu lumină şi înţelepciune pe cei de jos.
heruvimi2.jpgRudolf Steiner, studiind Vechile Mistere, afirmă că heruvimii, ca şi serafimii, de altfel, nu acţionează ca izvor al unei substanţe planetare, aşa cum fac celelalte ordine angelice. Ei s-au înălţat până în preajma divinităţii, dincolo de orice sferă planetară. Prin ei Dumnezeu împarte raze de lumină, iubire şi cunoaştere în mod impersonal, universal.
Heruvimii pun de acord între ele mişcările planetelor pentru a uni într-un sistem perfect armonizat impulsurile planetare.
Ei sunt spirite ale armoniei, impresionând prin mulţimea cunoştinţelor şi prin revărsarea de înţelepciune.
Din punct de vedere al creaţiei, această ierarhie este poarta dintre nemanifestare şi manifestare. Dacă serafimii aparţin pe deplin nemanifestării, stăpânind asupra oricărui act de creaţie, în gând, cuvânt şi faptă, iar tronurile sunt cele cu care manifestarea ia fiinţă, ordinul heruvimilor se interpune între cele două, având rol de transformator, asemeni unui loc de pornire şi întoarcere, de început şi sfârşit.

**** SERAFIMII ****

Conform tradiţiei creştine există mai multe categorii de îngeri, grupate, în funcţie de frecvenţa lor predominantă de vibraţie, în 9 coruri îngereşti, sau 3 triade conţinând fiecare câte 3 coruri. Aparţinând primei triade, serafimii sunt îngeri ai luminii focului şi ai iubirii divine, fiind numiţi cei care ard, cei care sunt înflăcăraţi de dragoste şi adoraţie divină. Ei transmit voinţa lui Dumnezeu prin intermediul celorlalte ierarhii angelice menţinând ordinea şi armonia divină până în planul fizic. Serafimii sunt cei mai aproape de Tronul lui Dumnezeu şi principala lor menire este de a emana o adoraţie perpetuă către Domnul Dumnezeu, pe care Îl slujesc şi-L slăvesc neîncetat: „Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul Savaot… Intensitatea adoraţiei lor şi dragostea pură pentru Dumnezeu îi fac să fie reflexii fără cusur ale iubirii divine. Toma de Aquino îi descrie astfel: „Numele de serafimi nu vine numai de la dragostea divină, ci şi de la excesul dragostei divine, exprimat prin cuvântul ardoare sau foc.” Îngerul care i-a apărut Sfântului Francisc din Assissi era un serafim.
În Biblie sunt descrişi ca având şase aripi: „cu două îşi acopereau faţa, cu două îşi acopereau picioarele, iar cu două zburau”.
În Vechiul Testament Isaia vorbeşte despre serafimi ca despre nişte îngeri purificatori prin intermediul cărora Dumnezeu îi răsplăteşte pe cei care merită: „Atunci unul dintre serafimi zbură la mine având în mâna sa un cărbune aprins… şi s-a apropiat de gura mea şi a zis: „Iată s-a atins de buzele tale şi va şterge toate păcatele tale şi fărădelegile tale le va curăţa!”.
serafim3.jpgOrice denumire dată duhurilor cereşti conţine indicaţii despre calitatea divină proprie fiecărei ierarhii. Astfel, serafimi înseamnă “cei ce se aprind” sau “cei ce se încălzesc”, indicând activitatea lor continuă, plină de dăruire, în cele dumnezeieşti. Căldura şi mişcarea lor neîntreruptă, care nu şovăie deloc, cu un ţel bine cunoscut, e dată de nivelul lor spiritual, perfect. Au calitatea de a înălţa treptele inferioare până la a le face asemenea lor, aprinzându-le spre o înflăcărare asemănătoare. Au puterea specială de a purifica, prin foc, aducând curăţire sufletească şi iertarea divină. Printr-o aspiraţie arzătoare, se poate obţine de la serafimi îndepărtarea instantanee a oricărei suferinţe şi primirea pe dată a oricărui dar ceresc, prin Graţie Divină. Orientalii numesc aceasta “arderea instantanee a karmei”. E bine să menţionăm funcţia lor specială de a răspândi lumina, risipind astfel oricare întunecare, oricât de adâncă ar fi.
Sunt spirite ale dragostei universale, ale unităţii. Serafimii sunt cei care asigură legăturile de la un sistem planetar (cosmic) la altul. Amintim ce se spune în Kabala referitor la fiinţele cereşti: ele sunt asemeni globulelor roşii din fiinţa umană, ducând esenţa existenţei universale. Şi la fel cum sângele curge prin întregul corp prin intermediul venelor şi arterelor, îngerii se deplasează în întregul macrocosmos, prin culoare planetare. Rolul serafimilor este de a menţine unitatea întregului organism viu al lumii creat de Dumnezeu, cu ajutorul lor.
În Biblie sunt diferite pasaje în care sunt amintiţi serafimii. De exemplu, în Isaia 6,2-3; 6-8, se spune: ”Serafimii stăteau înaintea Lui (al lui Dumnezeu), fiecare având 6 aripi: cu două îşi acopereau feţele, cu două picioarele, iar cu două zburau şi strigau unul la altul zicând: < Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul Savaot, plin este tot pământul de mărirea Lui! >. Atunci unul din serafimi zbură spre mine, având în mâna sa un cărbune aprins, pe care-l luase cu cleştele de pe jertfelnic. Şi l-a apropiat de gura mea şi a zis: < Iată, s-a atins de buzele tale şi va şterge toate păcatele tale şi fărădelegile tale le vă curăţi! >”
serafim1.jpgDin acest pasaj distingem clar că dintre toate ordinele cereşti, serafimii sunt cei mai apropiaţi de Dumnezeu, stând “înaintea Lui”. Strălucirea lor, de neimaginat de puternică, mult mai mare decât a Soarelui la amiază, e ocultată, pentru ca şi noi, oamenii, să îi putem privi şi să le percepem graţia pe care o revarsă din plin asupra noastră. Simbolul acestui aspect sunt cele 2 aripi cu care îşi acoperă chipul. Profunda lor umilinţă şi voinţa desăvârşită, în care se cunoaşte numai lucrarea divină, acţiunile lor, pe deplin dăruite iubirii de Dumnezeu, sunt calităţi scoase în evidenţă de aripile care le acoperă picioarele. Prezenţa lor în orice moment, în orice loc, transcenzând astfel timpul şi spaţiul, adică omniprezenţa, puterea lor de a realiza desăvârşit înălţarea sufletelor – omnipotenţa şi abandonul total în Dumnezeu sunt făcute cunoscute nouă de cele două aripi desfăcute pentru zbor. Iubirea lor este atât de arzătoare, dăruirea lor atât de totală, încât în tot ce-i înconjoară şi în întreaga lor fiinţă nu-L văd decât pe Dumnezeu, pe care-L adoră şi Îl preamăresc clipă de clipă, într-o fericire veşnică.
Capacitatea lor de a ierta, de a şterge greşelile celui care, plin de căinţă şi dragoste de Dumnezeu, se adresează lor, puterea de a purifica tot ce ating, atrag după sine revărsarea copleşitoare a Graţiei Divine, care-l ridică pe cel căruia i se face acest cadou, în paradis.
Acesta este ordinul cel sfânt al Serafimilor, al căror nume mai semnifică “cele nobile”, înnobilate fiind de prezenţa în inimi, clipă de clipă, a lui Dumnezeu.
Există o corespondenţă între serafimi şi prima literă a alfabetului ebraic, aleph, care reprezintă începutul. E vorba de faptul că aceşti îngeri sunt “zorii creaţiei”, “mâinile lui Dumnezeu în macrocosmos”, esenţă Divină ce pătrunde totul şi cuprinde totul. Serafimii sunt cei care duc şi aduc “mesajele” de iubire şi de înţelepciune la şi de la ordinele inferioare.
Serafimii sunt asociaţi astfel cu eternitatea, care dă naştere timpului, în tripla sa împărţire: trecut, prezent şi viitor. Ei sunt cei care stăpânesc infinitul dând naştere spaţiului, în tripla sa dimensiune: lungime, lăţime, adâncime (sau înălţime). Tot ei guvernează naşterea şi resorbţia substanţei eterne, ce este la originea materiei.
Kabala face o asociere între acest înalt ordin al serafimilor şi creierul fiinţei umane, loc de naştere al ideilor, al gândurilor, focar al reorientării inimii către Dumnezeu.
Principiul divin corespondent acestei ierarhii este “Binele”, bunătatea şi compasiunea lui Dumnezeu aducând conştiinţă acolo unde este ignoranţă, aducând fericire acolo unde este durere, aducând optimism şi frumuseţe, acolo unde este depresie şi urâciune, aducând strălucire şi lumină, acolo unde este opacitate şi întuneric, aducând viaţa acolo unde domneşte moartea.