vineri, 13 ianuarie 2012

**** Cinci pasi pentru o viata mai fericita !!!!!!!! ****


Schimbarea dispozitiei deprimat sau abatut


Cu totii avem momente in viata de zi cu zi in care nu ne simtim in apele noastre. Exista o diferenta destul de mare intre a fi deprimat si a fi abatut, fara chef de nimic.

Daca simtim ca sintem deprimati trebuie sa ne prezentam in cel mai scurt timp la cabinetul medicului de familie, care ne-ar putea ajuta sa tratam aceasta stare.


O schimbare minora e bine venita


Exista foarte multe alte persoane ale caror stari de indispozitie nu sint atit de grave incit sa necesite tratament medical, dar acestea pot face singure multe lucruri pentru a imbunatati felul in care se simt.

Cercetatorii au descoperit ca unele schimbari minore in viata de zi cu zi pot imbunatati starea generala. De la a mari numarul de exercitii fizice si a bea mai multa apa pina la a minca mai multe nuci braziliene si a asculta muzica preferata - exista o multime de lucruri pe care le putem face pentru a schimba felul in care ne simtim.


Trebuie sa bem multa apa


Sint multe persoane care sint la curent cu faptul ca bautul apei ne mentine hidratati si poate imbunatati aspectul pielii, dar apa are, de asemenea, rolul de a ridica moralul. Descoperirile legate de subiectul supravietuirii pe Pamint arata ca mai mult de jumatate din cele 200 de persoane pe care s-a facut studiul afirma ca daca beau intre sase si opt pahare de apa pe zi starea lor mentala se imbunatateste.

Amanda Geary, cea care a condus cercetarile in acest studiu, spune ca s-a demonstrat pe baze stiintifice faptul ca apa in cantitati insuficiente poate duce la confuzie, iritare si la absenta puterii de concentrare. Acest lucru are loc pentru ca apa aduce cu sine in celulele organismului substantele nutritive si ia cu ea toxinele atunci cind iese din corp. Daca ne deshidratam, celulele nu pot functiona eficient, ceea ce duce la aparitia unui dezechilibru al electolitilor - ionii din corp care ajuta la migrarea celulelor -, avind drept rezultat aparitia confuziei si a lipsei de concetrare.


Doua nuci braziliene in fiecare zi


Chiar daca multora nu le vine sa creada, consumarea alimentelor bogate in seleniu sau a suplimentilor nutritivi pe baza de seleniu poate duce la imbunatatirea dispozitiei pe care o avem la un moment dat. Doua nuci braziliene sau un pachet mic de nuci obisnuite si stafide consumate in fiecare zi au drept rezultat o dispozitie mai buna. Un studiu a aratat ca, daca organismul primeste 100 miligrame de seleniu zilnic, dispozitia pe care o avem zi de zi cunoaste imbunatatiri considerabile si, de asemenea, anxietatea scade. Cu toate ca este nevoie de mai multe cercetari, se crede ca seleniul are o legatura foarte strinsa cu functiile indeplinite de tiroida, iar daca aceasta nu primeste cantitati suficiente din aceasta substanta pot fi afectate starea generala si comportamentul persoanei respective. Cantitatile zilnice de seleniu necesare organismului sint 60 miligrame pentru femei si 75 de miligrame pentru barbati - ceea ce inseamna aproximatio nuca braziliana si jumatate. De asemenea, acest mineral mai poate fi luat din cereale, peste si crab. Daca vreti ca dispozitia pe care o aveti sa se imbunatateasca, se recomanda consumare a doua nuci braziliene zilnic.


Ascultarea muzicii preferate


Noile cercetari de la Universitatea Brooks din Oxford au scos la iveala faptul ca ascultarea muzicii preferate in timp ce sintem implicati in actiuni precum treburile casnice, spalatul rufelor sau mersul la cumparaturi duce la o schimbare in bine a dispozitiei. In afara de aceasta, ascultarea muzicii clasice poate duce la ameliorarea problemelor emotionale. Din studiile facute la universitate a reiesit ca tinerii cu probleme emotionale si comportamentale care au ascultat muzica lui Mozart in timpul orelor de la scoala au ajuns sa aiba o mai mare putere de concentrare si un comportament apropiat de cel normal. Acest lucru s-a petrecut, spun specialistii, pentru ca muzica clasica are capacitatea de a scadea temperatura corpului, de a incetini bataile inimii, implicit pulsul, si de a normaliza respiratia.


Sa ridem mai mult!


Majoritatea s-au obisnuit deja cu zicala Risul este cel mai bun medicament, dar, conform cercetarilor, risul poate intr-adevar calma psihicul si poate imbunatati sanatatea mentala in general. Potrivit expertilor, oamenii nu mai rid atit de mult cum o faceau acum citeva sute de ani si nici chiar precum acum 50 de ani. Prin anii '50, oamenii rideau aproximati18 minute in fiecare zi. In zilele noastre, aceasta perioada in care ridem s-a redus la 6 minute pe zi.

Unele studii au scos la iveala faptul ca risul produce endorfine, substante chimice naturale care alina durerea si produc un sentiment de euforie, ceea ce ajuta la reducerea stresului fizic si mental. Cercetarile realizate la Universitatea Stanford demonstreaza efectele psihologice pe care le are risul in ceea ce priveste scaderea tensiunii arteriale, a batailor inimii, precum si pentru a face muschii sa se relaxeze si sa se realizeze eficient schimbul de oxigen. Pentru a ne simti mai bine, trebuie sa incercam sa ridem mai mult; de aceea se recomanda vizionarea de comedii, intilnirile mai dese cu prietenii sau urmarirea unor spectacole de divertisment.


Evitarea consumului de cafea


Nu sint multi cei care s-au intrebat de ce se simt mai nelinistiti dupa ce au baut citeva cesti de cafea, dar un grup de oameni de stiinta a facut un studiu prin care a demonstrat ca singura cauza foarte importanta a sentimentului de neliniste care pune stapinire pe din ce in ce mai multi oameni din zilele noastre este consumul de cofeina. De asemenea, cercetatorii au aratat ca, daca se consuma mai mult de noua cesti de cafea pe zi, este favorizata aparitia crizelor de panica sau a stresului.

Astfel ca se recomanda ca, in cazul in care intervine destul de acut sentimentul de neliniste si nervozitate in anumite momente, sa se evite consumul de cafea.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Bristol, organismul nostru produce adenozina - un sedatinatural care ne mentine calmi -, dar excesul in consumul de cafea are efectul de a bloca eliberarea acestei substante, facindu-ne sa simtim toti stimulii la maximum.

**** Calitatile terapeutice ale uleiului de ricin !!!!!!!! ****

Pe linga proprietatile binecunoscute de laxativ si purgativ, uleiul de ricin are o dirsitate de virtuti terapeutice. Acest ulei exercita o actiune benefica asupra tegumentelor - atit la nilul epidermei, cit si al dermei.


Mijloc eficient pentru vindecarea negilor


Timp de 10-l5 minute se maseaza negul (negii) cu ulei de ricin. Procedura se aplica de doua ori pe zi - dimineata si seara, pina cind tratamentul isi face efectul.


Cind mucoasa ochilor este iritata si inrosita


Se picura 1-2 picaturi de ulei de ricin in fiecare ochi. Are efectul calmant si cu ajutorul vitaminei A si a altor componente, efect terapeutic.

Uleiul de ricin are un efect de stimulare a cresterii genelor si sprincenelor (este o metoda folosita de multe dete. Una dintre ele este Catherine Deneu).


entru intarirea radacinilor si cresterea parului


Se frictioneaza la radacina cu ulei de ricin. Procedura se aplica seara inainte de culcare, pentru ca uleiul sa actioneze peste noapte. A doua zi dimineata se spala bine parul si pielea capului. Tratamentul se face de trei ori pe saptamina, pina cind se obtine rezultatul dorit. Apoi, pentru intretinere, se poate aplica tratamentul de doua ori pe luna.


Uleiul de ricin este recomandat in hemoroizi


Pentru ungerea anusului (extern), dar si cite 1-l/2 lingurita intern, pentru a aa un scaun ce nu irita si nu agraaza hemoroizii.

Cind ombilicul nou-nascutului se cicatrizeaza prea incet, se recomanda ungerea acestuia cu ulei de ricin.

Uleiul de ricin este foarte potrivit si in tratamentul escoriatiilor, zgirieturilor, a taieturilor, ulceratiilor, a dirselor eruptii. Cel mai bine pentru a evita durerile este sa se foloseasca o pana, care se inmoaie in ulei si cu care se ung locurile afectate.


Pentru a inmuia bataturile si pielea ingrosata


Se ung picioarele de trei ori pe saptamina cu ulei de ricin, dupa ce au fost bine spalate cu apa calda si sapun. Dupa ungerea cu ulei se imbraca sosete de bumbac, lasindu-le peste noapte.

Uleiul de ricin se recomanda si in tratamentul papiloamelor, alunitelor, ca si a pigmentatiei hepatice. Pentru aceasta se frictioneaza insistent locurile afectate cu ulei de ricin, dimineata si seara. Efectul se face vizibil dupa aproximativ o luna.

In bronsite si raceli se fac frectii pe piept cu un amestec de 2 linguri ulei de ricin si 1 lingura terebentina. Dupa ce se frictioneaza bine pieptul bolnavului, se infasoara bine cu un sal de lina, apoi se imbraca un tricou gros (din bumbac flausat). In raceli frectia se face seara, inainte de culcare, iar in faze mai sere - de 2 ori pe zi.

**** Cafeaua - intre dependenta si profilaxia cancerului la intestin !!!!!!!! ****

Nu am probleme cu fumatul sau cu bauturile alcoolice, dar cafeaua. A aparut o dependenta salbatica. Cum influenteaza cafeaua organismul, este ea daunatoare sau il ajuta in vreun fel? Acestea sint intrebari pe care la un moment dat si le pune fiecare dintre noi.


Proprietatile cafelei


Proprietatile utile ale cafelei sint: usor purgativa si diuretica; proprietati excitante; va permite sa nu adormiti atunci cind aveti neie de acest lucru; stimulant usor care poate imbunatati activitatea cerebrala.

Proprietatile negative ale cafelei sint: folosirea peste masura a cafelei creste riscul afectiunilor cardiace si, in acelasi timp, creste tensiunea arteriala; poate creste nivelul colesterolului in singe; poate proca migrene persoanelor cu o sensibilitate ridicata; la femei, folosirea in cantitati mari a cafelei creste riscul dezltarii osteoporozei in viitor; creste pierderea substantelor minerale din tesuturile osoase.

Cafeaua este un izr bogat de cafeina si de asemenea de alte substante active, dintre care una singura - acidul nicotinic - are valoare nutritiva. Aceasta se formeaza prin procesul de prajire a boabelor de cafea. O ceasca de cafea contine aproximativ un gram din aceasta vitamina. Ar trebui sa beti 15 cesti de cafea pentru a asimila cantitatea de acid nicotinic necesara unei persoane adulte. In general, valoarea nutritiva a cafelei este determinata de cantitatea de zahar si de lapte adaugata.


Cafeaua creste nivelul colesterolului


Cercetarile au aratat ca la iubitorii de cafea care beau mai mult de sase cesti de cafea pe zi creste pericolul aparitiei bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, riscul este legat mai mult de modul de pregatire a cafelei, de nivelul continutului de cafeina din ea. Cind cafeaua este pregatita dupa metoda espresso, prin trecerea aburului prin cafeaua macinata sau dupa metoda obisnuita (prin care cafeaua se pune in apa, dupa care se pune la fiert) se elibereaza doua elemente chimice care cresc nivelul colesterolului in singe si, in consecinta, riscul bolilor cardiovasculare. Aceste elemente - cofestrolul si cofeolul - sint prezente permanent in boabele de cafea. Cu toate acestea, ele sint indepartate atunci cind cafeaua se filtreaza printr-o hirtie, cind cafeaua este pregatita la filtru.


Cafeaua si bolile cardiace


Atunci cind beti cafea, cresc pulsul si presiunea sangvina (aceasta creste insa mai putin). Folosirea moderata a cafelei nu duce la hipertensiune, chiar si persoanele cu o presiune sangvina ridicata se pot bucura de aceasta placere. Pina nu demult a existat parerea ca persoanele care au suferit un acces de inima trebuie sa inceteze consumul de cafea sau pot bea numai cafea decafeinizata.

S-a afirmat chiar urmatorul fapt: cafeaua sau cafeina proaca schimbarea ritmului cardiac si chiar un acces de inima obisnuit. Cu toate acestea, toate cercetarile facute in Marea Britanie si in SUA au aratat ca folosirea cafelei filtrate nu proaca schimbarea ritmului cardiac la persoanele care au suferit accese de inima. De aceea nu constituie o necesitate ca aceste persoane sa renunte definitiv la cafea.


Cafeaua ca purgativ


In sine, cafeina nu are proprietati purgative. Practic, s-a demonstrat ca filtrata cafeaua este si mai purgativa decit cea obisnuita. Chiar si in zilele noastre cercetatorii mai incearca sa descopere care dintre cele 300 de substante organice continute de boabele de cafea contribuie la stimularea defecatiei. In acelasi timp, cafeina este considerata un diuretic natural.


Cafeaua si profilaxia cancerului la intestinul gros


Presupunerile despre faptul ca aceasta bautura creste riscul aparitiei cancerului de pancreas nu s-au confirmat. Mai mult decit atit, cercetarile recente permit afirmatia ca in profilaxia cancerului intestinului gros contribuie si cafeaua.

In acelasi timp, femeile trebuie sa limiteze consumul de cafea. Ultimele cercetari au aratat ca la femeile care beau in mod regulat mai mult de trei-patru cesti de cafea pe zi creste probabilitatea aparitiei fragilitatii oaselor - osteoporoza - dupa aparitia menopauzei si la o virsta mai inaintata.

Cafeaua este una dintre cele mai raspindite cauze ale migrenei. Multi sint cei care afirma ca nu pot dormi daca au baut o cafea seara.

Persoanele care prefera cafeaua decafeinizata pentru a evita actiunile excitante ale cafeinei se supun influentei altor chimicale. Analiza dizolvantilor organici care se folosesc pentru inlaturarea cafeinei a aratat ca doi dintre acestia sint cancerigeni. Cea mai veche, cea mai sigura, dar si mai putin eficienta metoda foloseste apa pentru decafeinizare, pentru ca in apa se poate dizolva cafeina.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa limiteze consumul de cafea si sa bea nu mai mult de o ceasca de cafea cu lapte pe zi, pentru ca embrionul asimileaza cafeaua, dar o elimina mai greu decit organismul unei persoane adulte.


Cafeaua si sanatatea copilului


Chiar si in scopuri terapeutice, cafeina este permisa a se da numai copiilor mai mari de 2 ani si intr-o doza mai mica de patru ori fata de cea care este continuta intr-o ceasca de cafea.

Dozele mai mari din aceasta substanta influenteaza in mod nefarabil sistemul ners al copilului: la inceput acesta devine agitat si are insomie, iar dupa aceea celulele nerase obosesc, astfel incit micutul devine molesit, somnoros, oboseste foarte repede. Cafeina face ca respiratia sa devina rapida, creste efortul facut de inima, obligind-o sa bata intr-un ritm mai agitat, efortul facut de rinichi, crescind eliminarea de urina, stimuleaza secretia in exces a sucului gastric. Reiese de aici ca daca il obisnuiti pe copil cu aceasta bautura incurajatoare, fara sa va dati seama ii obligati organismul sa lucreze in exces degeaba.

Daca o ceasca de cafea in fiecare dimineata a devenit deja o obisnuinta, sa-l dezvatati de acest lucru pe copil este foarte greu. Pentru ca dependenta de cafeina se formeaza la nivel molecular. El elimina din receptorii creierului adenozina, pe care sistemul ners o prelucreaza pentru a se linisti. Daca o persoana renunta pe neasteptate la cafea, se va simti extenuata.

Pentru ca indepartarea de cafea sa se petreaca pe cit posibil fara probleme, trebuie ca micutul sa bea in fiecare dimineata cacao cu lapte. Sistemul ners este mai putin sensibil la un analog al cafeinei - teobromina continuta in cacaoa praf, iar magneziul care intra in compozitia sa inlatura oboseala, tensiunea neasa, contribuie la asimilarea calciului din lapte, calciu atit de necesar copiilor. Trebuie sa mai tineti cont de inca un lucru: bautura nu trebuie sa fie foarte dulce, pentru ca zaharul adaugat in cacao impiedica asimilarea substantelor minerale folositoare.

Cafeina stimuleaza inima si sistemul ners central, stimuleaza prelucrarea acizilor in stomac, imbunatateste digestia si contribuie la hiperventilarea plaminilor.


Nu renuntati brusc la cafea


Chiar daca este relativ netoxica, cafeina poate proca dependenta. Excesul de cafea sau de ceai (un pahar de ceai contine aproximativ doua treimi din cafeina prezenta intr-o ceasca de cafea) proaca palpitatii, transpiratie, un puls crescut, insomnie, accese de migrena. Renuntarea la cafea nu trebuie sa se faca brusc pentru ca pot aparea dureri de cap, stare de enervare.

Cafeina in continutul bauturilor si al ciocolatei proaca insomnie la copii. Copilul care a mincat citeva bucatele de ciocolata sau a baut doua pahare de cola seara adoarme foarte greu.

Medicii ii sfatuiesc pe cei care au o tensiune arteriala crescuta, care au probleme cu inima sau cu rinichii sa limiteze consumul acestor bauturi si sa le excluda treptat din regimul lor.


Unde se gaseste cafeina


Cafeaua este recordmana in ceea ce priveste continutul de cafeina, dar si ceaiul, ciocolata si citeva preparate calmante au in compozitie cafeina. ati continutul de cafeina (mg) intr-o ceasca (150 de mililitri) de bautura sau in 125 de grame de produs: cafeaua normala - 115 mg; cafeaua solubila - 65 mg, ceaiul - 40 mg, cola - 18 mg, cacaoa - 4 mg, ciocolata calda - 3 mg; cafeaua decafeinizata - 3 mg; ceaiul decafeinizat - 3 mg, ciocolata - 80 mg, ciocolata cu lapte - 20 mg, doua lete calmante - 60 mg.


Cafeaua solubila previne bolile de inima


Potrivit rezultatelor ultimelor cercetari, cafeaua solubila poate apara omul de bolile de inima. Aceasta concluzie paradoxala a fost facuta de savantii englezi. Ei au sustinut ca cei care beau mai mult de cinci cesti de cafea pe zi sint supusi unui risc mai scazut al bolilor de inima. Aceia care beau mai putin de cinci cesti de cafea se imbolnavesc mai usor. Iar cel mai mare numar de afectiuni cardiace se observa la cei care nu beau deloc cafea solubila.

Rezultatele neasteptate au procat confuzie printre cercetatorii care foarte multi ani s-au ocupat de aceasta problema, pentru ca mai inainte se considera in mod traditional ca consumul excesiv de cafea proaca bolile de inima. Acum este greu de spus daca aceste concluzii sint intimplatoare sau indreptatite. Cercetatorii care au facut aceste studii explica insa ca aceste proprietati le are cafeaua solubila care in trecut nu se folosea.

**** BEREA CA MEDICAMENT !!!!!!!! ****

De multa vreme sint cunoscute virtutile berii - bauta, desigur, cu masura, berea este un aliment si medicament.

Inca din secolul al XII-lea, stareta unei manastiri din Germania recomanda sa se bea bere. De fapt, stareta Hildegarda i-a inchinat acestei bauturi un intreg tratat medical.

In secolul al XVIII-lea, un intat din Cracovia - Simon Syrenski - scria despre bere ca este placuta la gust, potoleste setea, face singe bun; pielea devine sanatoasa si fata capata o culoare placuta, daca se bea bere. Mai mult, autorul din Cracovia lauda berea, care ne fereste si ne scapa de pietre la rinichi, iar femeilor care alapteaza le da lapte pentru a-si hrani sugarii.

De fapt, nici Hildegarda, nici Simon din Cracovia nu au descoperit America: virtutile si berea, ca atare, erau cunoscute inca in anticul Sumer!


Alte virtuti terapeutice


Berea este cu aderat un remediu: in litiaza renala se recomanda, pe linga ceaiurile diuretice, si berea.

Dar berea este recomandata si ca lotiune pentru ingrijirea pielii! In secolul al XVI-lea, medicul german Johann Kasimir Sangfus recomanda femeilor sa-si maseze in mod regulat fata, gitul, pieptul si miinile cu spuma de bere, pentru a avea o piele fina ca de bebelus.

De asemenea, berea este recomandata si in ingrijirea parului - intareste firul de par si coafura rezista mai bine.


Ce contine berea


Compozitia berii este complexa. In primul rind, este o bautura cu un continut mare de minerale - 1-2 mg/litru, ceea ce este abil cu cele mai bogate ape minerale! In al doilea rind, in bere gasim vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), PP (niacina). Iata de ce berea a fost scoasa de cercetatorii germani din categoria bauturilor alcoolice si inclusa intre alimente.

Pe linga vitamine si minerale, berea are un continut bogat in acizi organici, care regleaza echilibrul acizi-baze din organism. De fapt, daca se elimina componenta gazoasa din bere, proprietatile acesteia o apropie de kefir sau humis (lapte de iapa fermentat - bautura-minune din deserturile asiatice).

In plus, berea favorizeaza acumularea de vitamina C la nivelul rinichilor, ficatului si splinei, contribuind la fortificarea organismului (daca bem cel mult o jumatate de bere, adica doar cite inghitituri).


Concluzii


Berea bauta in cantitati moderate (maximum 100 ml pe zi) elimina pericolul formarii de edeme si depunerea de albumine la gravide, datorita virtutilor sale diuretice. De asemenea, favorizeaza lactatia la femeile care alapteaza - atit cantitativ, cit si calitativ.

Berea favorizeaza digestia, creste pofta de mincare, normalizeaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, previne spasmele. Dar cei ce sufera de hipertensiune trebuie sa se limiteze la berea fara alcool.

Iar cei ce au exagerat cu bautura si sint mahmuri a doua zi, vor bea un leac infailibil: putina sare dizolta intr-un pahar de bere. Dupa ce ies gazele din bautura, se inghite mixtura, si mahmureala dispare miraculos.

Deci, berea bauta cu masura nu ingrasa, ci aduce numai foloase.

**** Apa de argint este un dezinfectant !!!!!!!! ****

Anticii se pricepeau neindoielnic la problemele de sanatate! E adevarat ca si din punct de dere ecologic o duceau mult mai bine. Apa era pe vremea aceea pur si simplu un leac unirsal. Izvoarele daruiau sanatate si tinerete celor ce le beau apa.

Astazi, daca bem apa dintr-un izvor, mai ales in timpul rii, riscam sa inghitim si o suma intreaga de bacili, combinati cu azotati, pesticide etc. Medicii recomanda sa fierbem apa, chiar daca este din reteaua de alimentare cu apa. Caci limita filtrelor existente este cunoscuta - ele curata doar impuritatile mecanice, dar nu si germenii patogeni. Dar, prin fierbere, apa isi modifica structura si pierde o serie de microelemente de pret din compozitie. Si apoi, apa nu poate fi pastrata prea mult, chiar daca este fiarta, caci in ea se pot inmulti alte bacterii, ba chiar alge microscopice.

Dar sa ne amintim din nou de cei de odinioara. Se posteste ca Cirus lua cu el in batalii un vas de argint plin cu apa, ba chiar rezerle de apa ale oastei sale le pastrau in vase de argint. Si apa sfintita, pentru a o pastra mai multa vreme, se tine in vase de argint! Oare care sa fie motivul? Ce virtuti are argintul? Se stie ca ionii de argint au efect bactericid. Apa de argint este deci un dezinfectant.

Cine se spala frecnt pe fata cu aceasta apa miraculoasa isi amelioreaza tenul. Ranile spalate cu apa de argint se vindeca mai repede, nu se infecteaza si cicatricele ramase dupa vindecare sint mai putin vizibile. Si pentru pastrarea suprafetelor afectate de arsuri cit mai aseptice este folosita tot apa de argint cea fermecata.

Chiar daca nu toti putem pastra apa in vase de argint, cel putin deocamdata, este bine sa stim ca natura ne-a pus la dispozitie un mijloc sigur de a bea apa necontaminata cu dirsi germeni.

**** IN ATENTIA PARINTILOR CARE AU COPII CU PROBLEME CARDIACE !!!!!!!! ****

IN ATENTIA PARINTILOR CARE AU COPII CU PROBLEME CARDIACE

In acest moment exista in ISRAEL o clinica medicala ce are o fundatie
independenta ce strange fonduri internationale pentru a PLATI OPERATII DE CORD PENTRU COPII , IN ACEST MOMENT SUNT STRANSE FONDURI ENORME PENTRU CAZURILE DIN ROMANIA ...
http://www.saveachildsheart.org/

**** IUBESTE-TE IN INTERIOR !!!!!!!! ****

Un om obisnuit numai aparent se iubeste pe el insusi si isi doreste sanatate, prosperitate si bunastare. Daca ar putea observa si cunoaste sinele sau interior, el ar auzi inauntrul sau o continua incantatie de ganduri negative si de griji, un recital de rugaciuni pentru nenorociri, in asteptarea unor evenimente teribile, probabile sau improbabile.

Auto-sabotajul

Auto-sabotajul este efectul unei psihologii fragmentate care la majoritatea oamenilor se manifesta printr-un sentiment de vinovatie si un sentiment constant de incertitudine si esec; omul devine victima cantecului de durere pe care il canta in interiorul sau precum si a fluxului de imaginatie negativa si ganduri distructive cu ecou neintrerupt din interior.
Oamenii traiesc prea des si prea mult timp in afara lor, pierduti in identificarea cu lumea si astfel maresc distanta fata de partea adevarata din ei insisi. Angoasa pe care o simtiti este semnalul cel mai de incredere ca ati uitat - hipnotizati de imaginatia lumii ca o realitate separata exterioara voua.
Ca o consecinta, un om obisnuit se gandeste in secret la moartea sa ca solutie la toate problemele, si inconstient incearca sa accelereze plecarea sa fizica. Homo sapiens s-a redus la o specie sinucigasa gasind in droguri, alcool, fumat, dieta nesanatoasa, si mai presus de toate in emotiile negative, un meniu inspaimantator sau lista de optiuni pentru propria eliminare. Daca am incerca sa-i oprim si sa ne opunem proiectului lor mortal, ei nu ne-ar vedea ca salvatori sau binefacatori. Dimpotriva, o astfel de incercare ne-ar transforma in dusmani de moarte, si in final si-ar amana numai auto-sabotajul. "Scoala zeilor".

Iubeste-te
Remediul este: iubeste-te in interior; iubeste-te in interior neincetat. Aceasta inseamna sa fii in contact cu partea ta cea mai reala. Aceasta inseamna sa realizezi si sa traiesti o stare de victorie, de gratie si de intelegere - o stare de inocenta. Acest cuvant provine din radacina latina innocent, ceea ce inseamna "sa nu + ranesti". Prin urmare, inocent in sensul sau adevarat, este acea calitate a unui om de a nu-si face rau sie insusi, care nu este devotat ocupatiei planetare favorite de auto-sabotaj.
Pentru oamenii nepregatiti, iubirea de sine in interior arata ca o situatie destul de plictisitoare, in care se pare ca nu se intampla nimic si emotia lipseste, in raport cu starea de neliniste si de permanent vacarm in care traiesc oamenii obisnuiti. Pentru un om care, cu toate acestea, ramane lucid si ferm in iubirea pentru el insusi in interior, totul este punctual, si chiar si confuzia unei lumi in anarhie unde totul este aparent in revolta si incearca sa scape de integrarea sa intr-o unitate - pare a fi o miscare de fuziune, spre un nivel mai inalt de integritate.

Opriti-va din a va face rau singuri
Majoritatea oamenilor cred ca lumea asa cum este nu functioneaza si nu poate merge inainte fara interventia lor, si astfel ei incearca sa aduca solutii celorlalti, crezand ca le pot rezolva problemele si vindeca bolile. Vanitatea lor ii face sa creada ca ei insisi sunt vindecati si sunt gata sa-i ajute pe altii. In realitate, cine nu a invins minciuna de sine, acela care nu este constient de auto-sabotajul care continuu merge cu sine, nu poate face nimic pentru nimeni. In realitate, singurul lucru pe care il puteti face cu adevarat pentru a ajuta lumea este acela de a va trezi din cosmarul dumneavoastra si de a va opri din a va face rau singuri. Ne intalnim cu un cersetor si ne simtim obligati sa-l ajutam, sau pe oricine este in nevoie, datorita fricii noastre inconstiente, ca ne-am putea afla vreodata in aceasta situatie si in speranta ca vom gasi ajutor. Cu toate acestea, frica noastra creeaza obiectul fricii noastre. In timp ce va ganditi la aceasta eventualitate deja pregatiti terenul pentru ca acest lucru sa se intample. Gandul tau simplu te-a pus deja acolo. In momentul in care ii acorzi ajutor, te afli deja in zdrente si cersesti in locul lui. Iti spui tie insuti, "Eu nu voi fi niciodata in aceasta stare de nevoie!".

In spatele perdelei de fum a filantropiei

Sa ne deschidem ochii pentru ce se ascunde in spatele falsului altruism si majoritatea formelor de caritate, stimulat de catre institutiile care traiesc pe seama sentimentului de vinovatie al oamenilor. Majoritatea organizatiilor umanitare exista doar pentru a se perpetua. Ele se specializeaza in obtinerea de fonduri si in colectarea resurselor pe care apoi le folosesc gresit si le risipesc, abia reusind sa se sprijine pe ele insele. Daca ridicati perdeaua de fum care acopera filantropia in orice forma a sa, este posibil sa descoperiti ca in spatele sufragetelor si Armatei Salvarii, in spatele ajutorului medical si farmaceutic si de distributie a produselor alimentare, se ascunde cea mai atroce crima organizata si cele mai grave acte impotriva omului. In realitate ajutorul creeaza nevoia de ajutor intr-un cerc vicios fara sfarsit. In fiecare zi, armata umanitaristilor, altruistilor si filantropilor creste, si toate relele cu care pretind ca se lupta se extind si devin mai acute. Saracia si foametea nu au fost niciodata atat de larg raspandite ca acum. Lucrand la efecte si nu la combaterea cauzei, se hranesc numai pe ei insisi si buzunarele si vanitatea lor. Saracia este o boala mentala. Moartea este doar in inima noastra. Daca am putea recunoaste acest lucru, ne-ar revolutiona conceptul de caritate. Numai "un vis" ar putea schimba saracia in prosperitate, si dificultatile in intelegere. Un om, o corporatie, o natiune care viseaza nu este niciodata saraca - nu poate fi niciodata saraca. Cel care a invins minciuna si auto-sabotajul in el insusi, cel care se iubeste pe sine in interior, nu are nevoie de a cauta niciun ajutor extern. El este solutia si are puterea de a face pentru el insusi, si prin aceasta, pentru lume si pentru altii.

Lumea are nevoie de schimbarea ta

Ganditi-va cat de multe vulgaritate si resturi emotionale se elimina prin aceasta realizare. Vinovatia, constiinta victimei, si falsa dragoste pentru ceilalti sunt toate spulberate dintr-o data, impreuna cu toate organizatiile filantropice si organizatiile umanitare fondate pe fals altruism.

Lumea nu are nevoie de ajutorul tau, dar cu disperare are nevoie de schimbarea ta.

Credeti ca acest lucru ne face cinici si rai? O persoana care se iubeste pe sine in interior nu poate fi cinica sau rautacioasa fata de ceilalti. Cand ati castigat in interior, sunteti vindecarea a tot si toate. Facand-o pentru tine, prin inocenta ta, aduci cel mai mare ajutor lumii.
Iubindu-va pe voi insiva este singurul lucru de facut, si singura activitate pentru a depasi fragmentarea interioara, aceasta este singura modalitate de a recastiga unitatea noastra. Iubirea in interior reprezinta fuziunea intr-o singura entitate a tuturor particulelor de Fiinta imprastiate. Noi numim aceasta realizare Integritate.

Furnicaturile, senzatiile de vibrare
In scopul de a darui altora noi trebuie mai intai sa stim cum sa ne dam noua insine.
Pentru a da, eu trebuie sa am; ca sa am, eu trebuie sa fiu.
Acela care nu a atins o stare de intregire este un om in nevoie, este cu adevarat sarac, si nu poate da nimic la nimeni.
Cand eram copii mici obisnuiam sa ne trezim cu o senzatie de bucurie - senzatia noastra de integritate si sentimentul de a fi completi. Nimic nu lipsea. Adultii au uitat demult cum e extazul in corpul lor, dar cand incepi sa te iubesti poti simti din nou ca o furnicatura, o senzatie de vibrare sub piele. Un lider stie ca el trebuie sa astepte acest semnal fizic inainte de orice decizie care o face, si inainte de orice actiune pe care o face. Un lider stie legea de aur a economiei: eu am pentru ca eu dau, eu dau pentru ca eu sunt. Daruirea este mai presus de toata auto-daruirea - daruirea de a fi. Dau ceea ce sunt. Prin iubirea de sine, se castiga puterea de a da altora ceea ce conteaza cu adevarat si ceea ce au cu adevarat nevoie: lipsa fricii, curajul, angajamentul si sentimentul de siguranta.