vineri, 16 decembrie 2011

**** CELE 12 EGO - uri ALE ZODIACULUI !!!!!!!! ****

Cele 12 ego-uri ale zodiacului
Egoul este instanta aceea mentala , separata si separatoare , care ne spune ca ceilalti nu conteaza, ca “frate, frate, dar branza e pe bani”, “camasa e mai aproape de trup”, “dupa mine potopul” si alte sintagme din acestea prin care ne autoprogramam sa luptam pentru supravietuirea biologica. Uitam insa, ca acest trup de carne este un vehicol potrivit doar pentru timpul limitat al vietii, caci pentru vesnicie avem nevoie de altceva. Cel care vrea sa intre in Imparatia Cerului trebuie sa fie asemenea copiilor, dar nu asemenea copiilor care nu dau jucaria lor, care nu impart prajitura si care fac exact ce le spun parintii…(Nu te juca cu el, ca uite cum e imbracat, lasa-l mama, ca e sarac, vai nu vezi cum miroase, joaca-te si tu cu alt copil). Formarea EGO-ului este cel mai mare deserviciu pe care deocamdata il facem copiilor nostri. Destructurarea lui …ar fi cel mai mare Dar.
Primul pas ar fi sa il intelegem, sa ne imprietenim cu el, cu tertipurile prin care ne scoate in fata, ne face sa ne placa sa ne auzim vorbind, ne creaza iluzia ca punctul nostru de vedere este singurul valid, si ca noi suntem cei mai oropsiti de soarta (mila mi-e de tine, dar de mine nu se rupe sufletul).
Al doilea pas ar fi sa intelegem care este structura cu care venim pe lume, lectia pe care egoul nostru o are de invatat, proba l pe care o avem de trecut pentru a destructura egoul pentru a ne descoperim sinele superior, samburele de divinitate. Asa si numai asa Iubirea de sine devine iubirea de ceilalti…
Cum se naste acest EGO? Ce se intampla cu sublima fiinta divin-umana care uita atat de usor de unde vine si mai ales ce are de facut pe lumea asta? Egoul se naste din frica…si fiecare zodie are tipul ei de frica pe care trebuie sa invete sa o invinga!
Astrologia poate sa ne puna in fata oglinda celesta necesara pentru a vedea adevarata fata a egoului nostru si al semenilor nostri, desi pana la paiul din ochiul celuilalt, este barna din propriul ochi, asa ca va invitam la o calatorie in lumea celor 12 EGOURI corespunzatoare celor 12 zodii. Va asteptam sa facem impreuna cunostinta cu masca cea mai mai greu de inlaturat, propriul EGO!

Berbec - EU SUNT
Omnipotentul - Frica de a nu fi nimic
Egoul berbecului este ocupat in permanenta sa fie: primul, cel mai bun, cel mai cel, cel mai pregatit pentru actiune, cel mai potrivit pentru a incepe ceva. Sa nu uitam ca planeta guvernatoare este Marte, iar Marte este un razboinic. Asadar si egoul berbecului este cel al unui razboinic. Daca nu exista razboi il inventeaza pentru a-si justifica existenta. Egoul berbecului este unul inflamat, inflacarat, care il face sa nu aiba rabdare, sa vrea sa aiba mereu dreptate, sa caute conflict. Egoul berbecului seamana vant de dragul de a culege furtuna. Asta e el. Nu te prea poti supara pe impetuosul berbec caci egoul lui este cel al unui copil care vrea sa aiba mereu dreptate sa primeasca atentie sa fie rasfatat mai tot timpul, mai putin cand este el cuprins de nevoia de a demosntra cat este de matur si responsabil.
Lectia pe care egoul berbecului o are de invatat pentru a deveni un sine puternic, este cea a rabdarii si a capacitatii de a ajunge al doilea. Cand berbecul invata sa asculte, sa isi dea ragazul de a privi oamenii in ochi si de a cauta si altceva decat excitatia pe care i-o da adrenalina, atunci isi poate folosi energia de actiune in mod constructiv si spre binele tuturor celor din jur. Cand berbecul inlocuieste dictatura agresivitatii cu binecuvantarea tihnei…poate muta muntii din loc ca sa ii aduca mai aproape si sa ii poata escalada cand are chef.

Taur - EU AM
Detinatorul - Frica de a nu avea nimic
Egoul taurului este unul teribil de posesiv, caci el vrea sa aiba tot, sa detina, sa controleze, sa stie si sa faca tot. Egoul acesta poate s ail faca sa fie un tiran si un despot, care sa vrea sa posede orice fiinta, sa o poata numi a lui si apoi sa treaca maiestuos mai departe. Egoul acesta este acela care impinge fratii sa isi idea in cap pentru o bucata de pamant, este cel care spune “frate-frate dar branza e pe bani”. Teama ca nu are destul si dorinta de a face orice pentru a avea din ce in ce mai mult este fateta greu de suportat a egoului taurului. El vrea cu orice pret sa fie stabil, puternic sa nu il clinteasca nimic si nu lasa amanunte la voia intamplarii. Venusul guvernator il face probabil cel mai gelos semn zodiacal. Egoul stapanului in relatie fiind o povara pentru orice partener.
Care este lectia care elibereaza taurul din capcana propriului Ego? Taurul trebuie sa invete sa se multumeasca cu putin si mai ales si cu lucruri care nu pot fi atinse. El trebuie sa invete ca stabilitatea emotionala si sentimentala nu are nimic de a face cu cea materiala, ca atasamentele din lumea materiala il pot face sa piarda startul catre o viata implinita facuta din bucurii mici, dar atat de durabile. Sa invete ca oamenii nu sunt obiecte si nici obiectele nu sunt fiinte de care sa te atasezi. Cand taurul se elibereaza din capcana materiei poate sa fie creativ si va vedea cum sub mana lui va inflori orice gradina, vazuta sau nevazuta.

Gemeni - EU GANDESC
Atoatestiutorul - Frica de a nu stii nimic
Egoul geamanului este cel al mintii in general. Stapanirea mintii in detrimentul inimii, a ratiunii in detrimentul sentimentului poate naste monstrii de Egoism. O minte neiertatoare care se comporta precum patul lui Procust impartind oamenii in buni si rai, destepti si prosti, poate fi mai periculoasa decat o boala contagioasa. Caci mintea poate afecta minti. Gemanul are un ego capabil sa manipuleze prin cuvant, sa dezinformeze, sa trunchieze si sa denatureze adevarul si astfel sa indeparteze orice om de la adevarata cunoastere. Egoul geamanului il face sa fie superficial si neatent la detaliile acelea care il aduc in lume pe Dumnezeu. Egoul geamanului il transforma in omul aparentelor frumos poleite si al cunostintelor vaste despre nimic.
Ce are de invatat geamanul pentru a-si elibera sufletul din robia ratiunii reci? Gemanul va trebui sa invete sa asculte opinia altora, sa incerce sa mearga dincolo de aparente, sa aprecieze si ceea ce nu este logic. Va trebui sa invete sa se bazeze si pe simturi sa inchida ochii si sa simta lumea cu varfurile degetelor, pentru ca astfel sa isi dea sansa de a intelege ca dincolo de mintea sa este tot universul. Un astfel de Geaman va putea sa deschida alte minti si inimi spre Adevarul de dincolo de cuvinte. Un astfel de geaman isi va putea folosi puterea mintii pentru a crea lumi in care suferinta s aiba sensul cresterii. Un astfel de geaman va avea puterea sa accepte miracolul, fara sa vrea sa il cuprinda cu mintea.

Rac - EU SIMT
Simtitorul - Frica de a simti ca nu apartii
Egoul Racului este egoul acela sufocant, care nu te lasa sa traiesti fara el, care crede ca doar el stie sa asculte, sa ingrijeasca, sa hraneasca si sa ofere protectie. Acest tip de ego, este cel care hraneste dependente si care face ca oamenii sa se simta neajutorati, uneori chiar neinsemnati. Egoul asta poate chiar sa iti faca bine cu forta si de buna seama stie mai bine ce este mai bine pentru tine. Egoul asta hranit de luna il transforma pe rac intr-un fel de mama a ranitilor care daca nu are o victima o poate fabrica imediat. Egoul asta este mama care nu lasa copilul sa se dezvolte departe de ea care il face sa se simta vinovat ca devine adult.
Ce are oare de invatat racul pentru a se parasi caminul confortabil al propriului ego?
Racul trebuie mai intai sa invete sa se simta acasa oriunde, nu doar acasa la el. Apoi trebuie sa invete sa rupa el toate cordoanele ombilicale care il leaga de trecut si familie, pentru a nu mai crea astfel de cordoane cu toti cei din jur. Racul trebuie sa invete ca oamenii pot avea o viata in afara de relatia cu ei, si ca au dreptul sa invete din greseli. Racul are de invatat ca sentimentele uneori pot insela, si ca un pic de ratiune nu strica din cand in cand. Un astfel de rac va putea sa faca pe oricine sa se simta acasa in compania lui si mai ales ii va putea face pe ceilalti sa isi inteleaga sentimentele fara a ajunge dependenti de ele.

Leul - EU VREAU
Stralucitorul - Frica de a ramane in umbra
Leul de cand se naste este ocupat sa vrea fara incetare. Vrea atentie, vrea afectiune, vrea putere, vrea apreciere. Veti spune ca toti vrem astea. Asa este dar Egoul leului il face sa vrea asta cu orice pret si in cantitati nelimitate. Daca ar avea o lampa fermecata , leul ar folosi-o tot timpul, caci el vrea. Este destul de dificil de suportat egoul leului asa nemasurat si nelimitat cum este el. In preajma acestui ego orice alt ego paleste si orice om se simte mic si usor de trecut cu vederea si de calcat in picioare. Asta nu face altceva decat sa creeze dusmanii inutile. Egoul leului guvernat de soare il face sa caute scena, sau sa inventeze in orice clipa acea situatie teatrala care sa ii puna in evidenta valoarea. “EU vreau” acesta este o dictatura greu de suportat pana si de catre leu, care dandu-si seama ca nu poate sa vrea chiar orice fara a plati un pret, ajunge sa nu mai vrea nimic, sa nu il mai multumeasca nimic.
Ce are leul de invatat pentru a-si elibera sinele superior si pentru a straluci cu adevarat si benefic pentru toti cei din jur? Leul va trebui sa invete lectia umbrei, care urmeaza cuminte pe cel de care este legata. Va trebui sa invete sa nu mai vrea, ci sa se bucure de orice primeste, sa inteleaga ca oamenii te pot ovationa si aprecia in fata si te pot ura pe la spate, ca scena nu este viata adevarata si ca viata este un joc dar nu o joaca mai ales cand devii jucaria propriilor decizii si ambitii. Daca invata si accepta toate acestea leul devine liderul care asemenea lui Noe poate salva orice suflet. Un astfel de leu stie puterea cuvintelor: FACA-SE DOAMNE VOIA TA!

Fecioara - EU SLUJESC
Perfectiunea intruchipata - Frica de a nu fii perfect
Egoul fecioarei este egoul care face ca ceilalti sa se simta vinovati, imperfecti, nepotriviti, judecati, catalogati si chiar condamnati. Egoul fecioarei o face sa se simta superioara cand se plaseaza pe sine in situatii de inferioritate evidenta. Acest tip de ego, te poate duce cu gandul la sacrificiul de sine pentru binele altora si cu toate astea, fecioara nu face nimic dezinteresat, plata ei fiind faptul ca ceilalti se simt datori sa ii raspunda la fel. O alta plata cu care egoul se gratuleaza pe sine este clipa in care fecioara se pune sub cealalalt pentru a-l face sa se simta mare si important, pentru a-l pune pe un piedestal. Nimeni nu poate trai pe un piedestal, mai este nevoie sa mananci, sa dormi, sa te bucuri sa fii om in toate ale tale. Dar egoul fecioarei te vrea perfect si o vrea perfecta. Daca esti mai putin vei fi nimicit sub un tir de cuvinte zdrobitoare asa cum numai Mercur poate scorni. Cicaleala si critica impuse de feciorelnicul ego, va face un iad viata oricui.
Asadar ce trebuie sa invete fecioara pentru a reduce egoul la tacere si a auzi soapta divina a sinelui? Fecioara va trebui sa se bucure de micile imperfectiuni ale vietii si de lucrurile care nu merg conform planului si care nu sunt mereu ordonate, curate, imecabile. Fecioara va trebui sa invete ca exista o singura categorie de oameni numita OAMENI, si ca acestia nu au nevoie de un piedestal ci doar de apreciere pentru tot ceea ce sunt dar si pentru ceea ce nu sunt si nu vor fi niciodata. Daca va invata toate astea nu se va mai simti sacrificata, si va fi bucuroasa ca este faptura divina, intr-un plan divin perfect in imperfectiunea lui.

Balanta - EU IMPAC
Impaciuitorul - Frica de conflict
Blestemul egoului balantei este acela ca in permanenta ea incearca sa impace capra cu varza, cu lupul, cu barca, cu raul, uitand ca uneori conflictul are valente constructive. Egoul de balanta, face ca pana si cel mai urat lucru sa para frumos si poleieste orice realitate in culori suave, astfel incat nici nu stii cand ai atins fundul prapastiei si cand sa te feresti. Egoul balantei o transforma in facatoare de pace cu orice pret, chiar daca pentru a restabili pacea este nevoie mai intai de un mic razboi in care tot ea balanta sa fie negociatorul sef. Tot acest tip de ego ii spune ca nu poate face nimic singura, ca are nevoie de o echipa pe care sa nu o conduca, dar care sa faca treaba. Venusul acela ii imprima egoului caracterul acela social de fatada. Un fel de Ileana Cosanzeana impecabila si perfecta in orice situatie sociala, cu un Fat Frumos alaturi care sa ii fie aproape la bine si la greu, dar mai ales la fotografia in care unul langa altul, in cine stie ce revista mondena. Asadar egoul asta vrea sa impace extremele, oameni care nu au nimic unii cu altii…si asta doar pentru a se simti bine, util, mare si mai ales bun.
Ce ar trebui sa invete balanta astfel incat sa se dezlege din blestemul armoniei permanente si imaginare? Ar trebui sa invete ca totul este devenire si ca unele lucruri si unii oameni nu pot fi impacati. Sa invete sa faca lucrurile si de una singura, fara sa mai depinda de ajutorul unui partener sau al unei echipe. Sa inteleaga principiul formulat de taoisti conform caruia: “cuvintele frumoase nu sunt adevarate, iar cuvintele adevarate nu sunt neaparat frumoase”. O astfel de balanta, ar stii sa isi pastreze mai intai echilibrul interior si sa devina astfel un exemplu pentru ceilalti.

Scorpion - EU VREAU
Puternicul din umbra - Frica de neputinta
Bine ati venit in lumea egoului-curcubeu al scorpionului. Este un ego multicolor cu multe fatete care mai de care mai ascunse sub masca rabdarii, amabilitatii, bunavointei, un ego salbatic, care nu va ezita sa te faca sa te simti neputincios. Egoul acesta are toate culorile: rosul furiilor necontrolate care pot distruge lumi interioare si exterioare, galbenul invidiilor nemasurate, verdele geloziei pe care il arunca spre orice fiinta care incearca sa ii iasa din mreje, albastrul rece si distant cu care te tine departe de lumea lui si dincolo de care simti o prapastie care te va desparti mereu de tot ceea ce este el cu advarat. Lista poate continua, caci egoul scorpionului este unul subtil care il face sa para cel mai dulce si mai dezinteresat altruism, dar care nu este decat un orgoliu fioros, aflat la panda mereu un cautarea urmatoarei victime, care prin simpla prezenta sa il faca sa se simta puternic. Pluton ii da iluzia demiurgului. Scorpionul ti se va parea modest, limitat, cuminte, asa il face sa para egoul, instrumentul prin intermediul caruia scorpionul se pierde nestiut in multime.
Ce are de invatat scorpionul pentru ca egoul sa devina un sine capabil sa creeze lumi de bucurie? Are de invatat lectia adevaratei smerenii si de punere a propriei vieti in mainile divinitatii. Va trebui sa nu mai simta ca el este dumnezeu cu putere de viata si moarte asupra celor din jur. Abia cand isi va asuma conditia de muritor, supus legitatilor lumii vazute si nevazute, va capata scorpionul adevarata puterea aceea care ii va permite sa fumeze in tihna pe varful unui munte, de unul singur, rugandu-se in gand pentru toti cei care dragi fiindu-i, i-a lasat in paza lui Dumnezeu.

Sagetator - EU INTELEG
Inteleptul nesabuit - Frica de a nu intelege
Egoul sagetatorului il face sa creada ca le stie pe toate si ca mai ales le intelege pe toate asa cum Dumnezeu le-a creat, in semnificatia lor divina si in toate rosturile lor. Acest ego nu va pierde timp cu cel care nu este pe aceeasi treapta de intelgere cu el, caci nu formeaza relatii decat cu cei ca el sau peste el cu o treapta. Sagetatorul este un fel de Donjuan al mintilor, cutreierand teritorii dupa teritorii pentru a intalni oameni de la care sa aiba ce invata, sau sa aiba ce sa ii invete, dupa care sa ii abandoneze pe acestia fara a le recunoaste meritele. Egoul sagetatorului il face pe acesta uneori sa uite ca se afla unde se afla si este cine este, tocmai pentru ca alti oameni l-au format, ocrotit, iubit. Daca nu ar fi atat de convins ca are totdeauna dreptate si ca detine adevarul absolut, ar fi un ego relativ usor de indurat de catre cei din jur, dar din pacate latura aceasta il transforma intr-un judecator neiertator, care administreaza sentinte fara a asculta glasul inimii, un Jupiter cu puteri discretionare.
Ce trebuie totusi sa invete sagetatorul pentru a putea sa inceapa calatoria spre sinele sau divin? Va trebui sa invete sa ierte de 777 ori cate 777 de pacate ale altora si sa nu ridice piatra primul. Sagetatorul va trebui sa invete sa invete de la orice si de la oricine, caci Dumnezeu nu vorbeste prin gura inteleptilor ci mai ale prin cea a copiilor si a celor aidoma copiilor. Sagetarorul va trebui sa invete statornicia si capacitatea de a-ti pune radacinile intr-un loc macar pentru un timp, pentru a lasa ragaz unei relatii se se cladeasca, unei povesti sa se depene. Daca va invata acestea va fi capabil sa le aduca aminte tuturor cine sunt cu adevarat, ca un adevarat maestru.

Capricornul - EU FOLOSESC
Retrasul distant - Teama de exprimarea emotiei
Egoul capricornului este unul rece si calculat, aproape inuman. Acest tip de ego te face sa te simti in preajma unui sloi de gheata nu a unui om, a unui sloi de gheata care nu are nevoie de nimeni si nimic, care nu are nimic de dat sau de primit. Este egoul acela care il face pe nativ sa calce pe cadavre pentru a-si implini telurile de marire sociala si ierarhica. El il va face pe capricorn sa fie un singuratic intr-un turn de fildes, fericit in singuratea sa. Tipul asta de ego neiertator si rece, este cel care il face pe capricorn sa se simta special, sa simta ca merita o pozitie inalta, atentie, bani si putere. Capricornul are egoul acela impus de Saturn prin care administreaza pedepse celor care nu ii respecta regulile, traditiile, obiceiurile, care ii incalca teritoriul. Capricornul va fi autoritatea aceea care nu construieste ci distruge, nu dezvolta ci inhiba, nu lauda ci critica, chiar si reusitele. Egoul capricornului se va folosi de oameni, de resursele lor interioare si exterioare pentru a-si satisface setea de statut social inalt.
Ce are de invatat capricornul pentru a deveni un sine puternic si iubitor de viata? Va trebui sa invete sa se lasa folosit, sa fie o unealta prin care dumnezeu lucreaza in lume, sa daruiasca neconditionat si nelimitat, sa ofere timpul sau si prezenta sa celor din jur si sa se bucure de acestia, lasandu-i sa simta ca sunt importanti, ca sunt iubiti si ca fara ei viata ar fi mai grea. Sa invete ca exprimarea emotiilor nu a omorat pe nimeni niciodata, dar neexprimarea lor a facut multe victime.

Varsator - EU CUNOSC
Rebelul fara cauza - Frica de reguli si traditii
Egoul varsatorului il arunca in capcana celui care le stie pe toate, dar nu la nivel superficial asemenea geamanului, ci la nivelul cunoasterii profunde, aproape spirituale. Egoul asta este mai mult decat responsabil pentru conflictului noului cu vechiul, al lipsei de reguli cu reglile. Egoul asta naste revolutii si cand acestea nu sunt necesare, naste revolte cand lucrurile au nevoie de timp pentru a se aseza si pentru a da rezultate. Egoul asta schimba doar de dragul de a schimba fara sa se gandeasca la consecinte. Un astfel de ego il face pe varsator sa creada ca are toate raspunsurile la degetul mic, ca are solutie pentru orice problema. Este greu sa stai in preajma unui geniu atoatestiutor. Egoul varsatorului ii face pe toti sa se simta mici, prosti si total neadaptati pentru viitor, Un varsator poate face si un copil sa se simta batran, caci viteza hiperluminica a mintii lui lasa pe oricine in urma. Uite asa se trezeste egoul varsatorului singur, fara persoane care sa il faca sa simta destept.
Ce este totusi de facut pentru ca varsatorul sa isi dea sansa de a ajunge la urmatorul nivel de dezvoltare spirituala? Ar trebui sa accepte ca mintea sa nu poate cuprinde totul, ca Dumnezeu este mai mare decat puterea sa de cunoastere, ca acele lucruri pe care nu le cunoaste si nu le controleaza sunt cele cu adevarat importante. Va trebui sa invete smerenia celui care isi accepta conditia de muritor, pentru ca astfel sa se mai nasca o data in haina vietii vesnice. Un astfel de varsator este ca un far pentru cei din jur, ajutandu-i sa nu se piarda pe calea catre sinele superior.

Pestii - EU CRED
Pasivul visator - Frica de realitatea palpabila
Egoul pestelui este poate egal in subtilitate si periculozitate cu cel al scorpionului. Este unul nevazut, dar usor de simtit. In preajma unui astfel de ago iti vine sa fii in alerta permanenta, parca simtind ca acele cuvinte frumoase sunt o capcana, ca visul frumos in care te atrage este de fapt un cosmar, ca raiul promis este de fapt un purgatoriu vesnic. Egoul pestelui il poate face sa creada in himere, in realitati paralele si parazite, care sa ii manance energia vitala si care sa il impinga in pragul nebuniei. Egoul acela care crede….ajunge sa creada chiar ca nu exista dumnezeu, sau daca exista este unul al propriei minti. Egoul acesta poate sa se rupa de ceilalti sa le nege existenta pentru a se simti singurul fiu al lui Dumnezeu. Pestele este prins in plasa iluziilor pe care egoul sau le tese, totul devine iluzoriu si incert, pana si silueta unui munte, pana si senzatia de foame.
Ce are de facut pestele pentru a rupe panza iluziei si a vedea adevarata fata divina a semenilor sai? Va trebui sa nu se mai roage in intimitatea propriei minti, ci slujindu-i pe cei care au nevoie de el. Spaland rani, hranind si neasteptand lauda pentru asta, amintindu-le oamenilor ca dincolo de ceea ce ei vad, este o lume nevazuta, care este acolo pentru a-i ajuta sa creasca si sa ajunga la randul lor sa creada si crezand sa se mantuiasca. Un astfel de peste devine pescar de oameni, un om care poate calca in credinta pe apa vietii pentru a-si gasi si sarbatori sinele divin

**** ULEIURILE ESENTIALE FOLOSITE CA ANTIBIOTICE NATURALE !!!!!!!! ****

Uleiurile esenţiale conţin substanţe volatile aromatice produse de plante, extrase sub formă lichidă. Uleiurile vindecă afecţiuni ale sistemului nervos şi circulator, având efect antibiotic, antiviral, antifungic. Tratează, de asemenea, răceli, inflamaţii şi infecţii respiratorii, digestive şi urinare. Cresc rezistenţa organismului, susţinând mecanismele de apărare, ameliorează stări tensionale, palpitaţii sau dureri cu localizări diferite, restabilesc şi protejează sănătatea tenului şi a părului, fiind folosite în tratamente cosmetice.
Sfat: Răsfaţă-te cu aromaterapie şi masaj în stările depresive, anxioase, stres, contracturi spastice în suprasolicitără fizice sau psihice.

Mod de folosire: candela pentru aromaterapie, inhalaţii, băi aromatice,
comprese.
Cele mai întrebuinţate arome

Mentă
Stimulent şi tonic general, alungă oboseala şi migrenele. După o zi lungă şi obositoare, o baie la picioare cu ulei de mentă face minuni.
Uşurează digestia şi are efecte pozitive în digestia lentă, indigestie, flatulenţă, diaree, stări febrile de origine gastrică sau toxiinfecţii alimentare. Calmează spasmele gastrice şi colicile.
Detoxifiază ficatul, stimulează secreţia bilei, ajută la digestia grăsimilor. Se face masaj pe abdomen.
Expectorant, decongestionant şi antispasmodic, util în astm, tuse, sinuzită, gripă. Se fac inhalaţii, comprese şi masaj pe piept.
În stări de oboseală, stres, depresie, în faţa unei schimbări majore în viaţă, când te simţi nesigur sau temător, menta te ajută să rupi cu trecutul şi să priveşti înainte cu optimism.

În oricare dintre modalităţile de utilizare, mai ales în amestecuri, nu se pun mai mult de 1-2 picături, deoarece mirosul de mentă le acoperă pe toate celelalte.

Eucalipt
Recomandat în dureri de cap, toate tipurile de febră, infecţii respiratorii, herpes, răni, ulceraţii, înţepături de insecte, infecţii genito-urinare, având următoarele proprietăţi:

calmant al tulburărilor digestive
tonic al sistemului nervos
combate febra
antiviral
calmant în stările emoţionale intense
ajută la creşterea puterii de concentrare

Lavandă
calmant, sedativ, relaxant, util în insomnie, stări depresive, dureri de cap şi migrene.
calmează palpitaţiile, reduce tensiunea arterială şi tratează afecţiunile respiratorii: gripă, bronşită, tuse, pneumonie, laringită.
benefic în problemele digestive pe fond nervos: colici, indigestie, vomă, balonare, diaree.
antiinflamator şi antibacterian, util în cistite, leucoree şi alte infecţii genitale.
uleiul de lavandă este indicat persoanelor sensibile, deprimate, stresate, deoarece efectului echilibrant şi calmant, le ajută să depăşească cu calm situaţiile neprevăzute şi stresante.

Sfatul specialistului
Dr. Carmen Nonn, medic specialist cu competenţe în apifitoterapie, departamentul de cercetare Laboratoarele Fares Biovital

„În infecţiile virale şi bacteriene, uleiurile esenţiale pot fi utilizate ca tratament de întreţinere, datorită efectului antiviral, antibacterian şi antiiflamator. Stimulează creşterea capacităţii de apărare a organismului şi au efect antifungic, deci nu produc candidoze. Dacă se respectă recomandările pentru fiecare ulei în parte, folosirea acestora ar trebui să devină un obicei“.

Atenţionări
Uleiurile volatile nu se vor folosi, în caz de intoleranţă la o aromă. În afecţiuni cardiace, astm bronsic şi stări astmatice se va consulta medicul. O cură de aromaterapie nu va depăşi 3 săptămâni.

**** HIPNOTERAPIA TE AJUTA SA RENUNTI LA FUMAT !!!!!!!! ****

Nevoia de a fuma este menţinută prin anumite motive (“beneficii”), formulate la nivel inconştient. Unele persoane fumează din plăcerea legată de ritualul gesturilor, nevoia de nicotină, pentru socializare ori pentru liniştea pe care o asigură rutina. De fapt, fumatul ajută la calmarea unor angoase, care de cele mai multe ori sunt profunde, ascunse în inconştient.

   
Este mai eficient să îţi propui „Vreau să renunţ la fumat“, decât „Nu mai vreau să fumez“. Inconştientul uman operează numai cu afirmaţii. Când formularea este o negaţie, inconştientul nu ia în serios propunerea renunţării. În psihoterapie, un pas important este formularea obiectivului cât mai specific şi afirmativ, astfel încât să ştii clar către ce anume îţi orientezi schimbarea interioară.

Paşii de urmat

Află dacă vrei cu adevărat să renunţi la fumat. Răspunsul se află doar în interiorul tău şi nu ai nevoie să îl declari celorlalţi. Ideea este să conştientizezi că te pregăteşti pentru o schimbare de durat (nefumătoare pe termen lung, nu pentru o săptămână). Dacă eşti pregătită şi vrei să faci pasul, continuă cu…

Formularea scopului. Clar, afirmativ. Înlocuieşte „de mâine nu mai fumez“ cu “vreau să renunţ la fumat” sau, şi mai eficient, „vreau să fiu nefumător“ .

Alege momentul în care devii nefumătoare - ziua şi ora exactă. Este important să fie realist, să simţi că poţi să îţi atingi obiectivul chiar atunci. Unele persoane preferă să renunţe brusc, în timp ce altele simt nevoia de o „perioadă tampon”, în care să reducă treptat numărul de ţigări. În acest ultim caz, stabileşte şi 2-3 repere intermediare. Spre exemplu, hotărăşti să renunţi în ziua de 1 a lunii ianuarie (decembrie, martie… depinde de tine). Notează-ţi în agendă data, ora, precum şi 2-3 date intermediare: 10 decembrie, 9 dimineaţa, încep să fumez doar 10 ţigări pe zi; 24 decembrie, 8 dimineaţa, încep să fumez doar 5 ţigări pe zi.

Scrie o listă cu motivele pentru care îţi place şi/sau ai nevoie să fumezi. Şi o listă cu motivele pentru care doreşti să renunţi la fumat.

Caută un comportament alternativ pentru fiecare punct de pe prima listă. Spre exemplu, dacă îţi place să ţii ţigara între degete, înlocuieşte-o cu un pix în momentele în care îţi vine să fumezi. Dacă fumezi ca să socializezi, caută şi alte motive de întâlniri.


Sfatul specialistului
Dr. Crista Darie, psihoterapeut cu specializare în hipnoza clinică şi terapie ericksoniană

„Multe persoane îşi imaginează că prin hipnoză le este influenţată voinţa şi că, printr-o magie, lucrurile se vor rezolva de la sine, iar când ele ies din transă devin brusc nefumătoare. În realitate, prin hipnoză nimeni nu-ţi poate controla voinţa. Este adevărat că, în transă, se pot face anumite sugestii care să ajute. Spre exemplu, se poate sugera ca fiecare fum de ţigară să îţi repugne (aroma de ceapă, metal etc.). Însă cheia succesului este propria motivare şi pregătirea pentru schimbare. Nu există scheme de terapie general valabile. Cu fiecare persoană se lucrează individual, în funcţie de situaţia particulară. Spre exemplu, în locul sugestiilor de a transforma plăcerea în neplăcerea fumatului, se poate aborda o metodă mai blândă şi foarte eficientă, de restructurare a relaţiei cu propriul corp: pe măsură ce începi să îţi apreciezi şi îngrijeşti corpul, renunţarea la fumat vine de la sine, ca o necesitate interioară şi nu ca o interdicţie.”

**** DIETA ASIATICA CEA MAI SANATOASA DIN LUME !!!!!!!! ****

Dieta asiatică este considerată cea mai sănătoasă dietă din lume, modul de alimentaţie sănătos asigurându-le asiaticilor longevitatea. În acest sens, studiile arată că popoarele din Orient sunt mult mai sănătoase decât europenii, cazurile de cancer, obezitate sau osteoporoză fiind foarte rare. În bucătăria asiatică trebuie să se ţină cont întotdeauna de numărul caloriilor consumate zilnic, care nu trebuie să depăşească 1.400. Tocmai de aceea, în urma dietei asiatice nu se poate spune că vei slăbi într-un mod spectaculos (aproximativ cinci kilograme în două săptămâni), dar cu siguranţă modul de alimentaţie este unul cu adevărat sănătos. Cheia acestei diete este varietatea alimentelor pe care poţi să le consumi, dar în porţii mici. Această dietă este şi foarte sănătoasă, deoarece alimentele pe care ai voie să le consumi aduc o serie de beneficii organismului. Alimentul- vedetă al acestei diete este bineînţeles orezul, urmat fiind de produsele din soia. Orezul conţine foarte multe substanţe care reduc riscul apariţiei diverselor forme de cancer, de colon, sâni sau prostată. În plus, consumul de orez aproape la orice masă previne senzaţia de foame, astfel că tentaţia de a mânca în exces va fi înlăturată. În acelaşi timp, un consum regulat de produse din soia reduce nivelul colesterolului, precum şi riscul apariţiei aterosclerozei. Ceaiul verde trebuie consumat cu regularitate, deoarece acesta va hidrata organismul şi te va ajuta să elimini toxinele din corp. Totodată şi algele sunt considerate cele mai nutritive plante din lume şi au fost introduse în dieta asiaticilor de foarte mult timp. Şi pentru că dieta tradiţională asiatică include produse de origine animală doar în cantităţi foarte reduse, incidenţa apariţiei anumitor boli, precum cancer sau afecţiuni cardiovasculare este foarte redusă.

Iată care sunt alimentele pe care ai voie să le consumi pe perioada dietei asiatice: orezul (se recomandă orezul fiert, chiar şi în combinaţie cu legume fierte), produsele din soia (brânzeturi, lactate), cartofii, năutul, legumele proaspete, fructele proaspete, cerealele integrale, usturoiul, ouăle, peştele ton sau cod (preparat la grătar, la aburi sau la cuptor), fructe de mare, carnea roşie (în cantităţi reduse), carne de pasăre, produse lactate (numai iaurt şi brânză de vaci degresată), alge, condimente şi arome, uleiuri vegetale, nuci, seminţe, apă plată (aproximativ doi litri pe zi) şi cinci sau şase ceşti cu ceai verde pe zi.

Cantitatea de alimente

Iată şi cum, când şi în ce cantitate putem consuma alimentele aflate pe lista celor permise. Acestea se împart în patru categorii: unele care pot fi servite zilnic, altele săptămânal, unele lunar şi altele doar ocazional.

Alimente care se pot consuma zilnic

În fiecare zi ai voie să consumi fructe şi legume proaspete, cereale integrale, uleiuri vegetale, nuci, ceai verde, dar şi bere sau vin, însă cu moderaţie (nu mai mult de un pahar).

Alimente care se pot consuma săptămânal

O dată pe săptămână ai voie să consumi ouă şi carne de pasăre.

Alimente care se pot consuma o dată pe lună

O singură dată pe lună ai voie să consumi carne roşie.

Alimente care se pot consuma ocazional

Numai ocazional ai voie să consumi peşte şi fructe de mare.

Alimente total interzise

Spre deosebire de europeni, asiaticii sunt foarte sănătoşi şi pentru că nu consumă absolut deloc preparate procesate de tip fast-food, mezeluri sau prăjeli. Aşadar, iată care sunt alimentele total interzise în cadrul acestei diete:

1. Pizza

Este extrem de delicioasă, însă caşcavalul, blatul şi mezelurile pe care le conţine sunt foarte bogate în calorii. Dacă totuşi ţi se face poftă, numai ocazional poţi consuma o pizza vegetariană.

2. Hamburgerii şi shaorma

Ingredientele pe care le conţin hamburgerii au efecte devastatoare asupra siluetei. Un hamburger conţine glucide din pâine, grăsimi din carne, caşcaval, proteine din carne şi fibre din vegetale.

3. Cartofii prăjiţi

Foarte bogaţi în amidon, cartofii sunt un real pericol pentru siluetă.

4. Carnea de porc

Asiaticii nu consumă sub nicio formă carne de porc. Aceasta conţine multe grăsimi şi toxine, aşa că este total interzisă.

5. Prăjiturile

Sunt foarte delicioase, dar şi foarte bogate în calorii. Desertul asiaticilor nu conţine prăjituri, acesta fiind întotdeauna o salată de fructe.

**** NUCILE, INIMA SI COLESTEROLUL !!!!!!!! ****

Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Reduc nivelul colesterolului.
Cele mai recente studii arată beneficiile nucilor asupra inimii şi a sistemului cardiovascular. Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi a potasiului şi magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială. Studiile au arătat că acestea reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge şi întăresc pereţii vaselor de sânge. Astfel, persoanele care consumă aproximativ 30 de grame de nuci de două sau de trei ori pe săptămână au un risc mult mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare. Aşadar, nucile îţi tin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului cerebral.

Împotriva diabetului

Pentru diabetici, nucile reprezintă un aliment preţios, deoarece au un procent mic de glucide. Ele pot fi consumate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un înlocuitor perfect al acesteia. În plus, nucile au şi un efect de scădere a glicemiei.

Împotriva cancerului

O alimentaţie bogată în nuci previne apariţia cancerului la sân, datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3, a unor antioxidanţi, polifenoli şi fitosteroli.

Benefice pentru piele

Datorită conţinutului de grăsimi, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis.

Îmbunătăţesc memoria

Cercetările arată că substanţele active din conţinutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul. Astfel, ele ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Pentru mărirea capacităţii de concentrare se recomandă consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru lingurie de miere polifloră.

Împotriva afecţiunilor tiroidiene

Prin conţinutul bogat de iod, nucile sunt recomandate în cazul afecţiunilor asociate glandei tiroide.

Împotriva stresului

Durerile de cap şi stresul pot fi combătute cu un preparat sub formă de pastă de nuci. Amestecă foarte bine, până se obţine o pastă, miezul a zece nuci verzi cu o lingură de miere şi adaugă apoi un pahar natural de fructe. Acest preparat are efect energizant şi combate stresul. Pentru ca efectul să fie vizibil se recomandă să urmezi acest tratament timp de patru săptămâni.

Coaja, bună pentru stomac

În această perioadă, decojim nucile verzi şi aruncăm coaja, fără să ştim că are efecte benefice asupra sănătăţii. Coaja nucilor verzi este indicată pentru combaterea afecţiunilor la nivelul stomacului, precum infecţiile intestinale acute. Preparare: în 300 ml de apă adaugă aproximativ cinci linguriţe de coji de nuci verzi mărunţite şi lasă-le la macerat zece ore. Se strecoară, iar amestecul rămas se fierbe cu 300 ml de apă timp de cinci minute. Combină apoi cele două preparate şi bea aproximativ un litru pe parcursul unei zile pentru a remedia problemele.

Tratează reumatismul

Bogate în săruri de zinc, magneziu, fier, sulf, calciu şi vitaminele A, B şi E, nucile au o mare valoare energetică. Se recomandă consumul zilnic al miezului de la şase nuci, care se vor mastica foarte bine. Extern, cataplasmele cu frunze de nuc, aplicate local, reduc durerile reumatice.

Te ajută să slăbeşti

Nu sunt puţine persoanele care susţin că nucile îngraşă. În realitate, ele sunt bogate în grăsimi şi proteine, dar nu schimbă metabolismul. De aceea, în cantităţi moderate, nucile pot fi incluse în regimurile de slăbire pentru că asigură senzaţia de saţietate şi stopează tendinţa de a mânca mai mult.

Atenţie cum le consumi!

Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să consume cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sunt corect asociate. Nu mânca niciodată nuci la o masă copioasă, de prânz sau cină. Se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri.

**** SFATURI SANATOASE !!!!!!!! ****

Un aliment funcţional este cel care conţine diverşi compuşi biologici activi care asigură organismului o serie de principii nutritive esenţiale (vitamine, proteine, glucide, lipide, acizi graşi, fibre alimentare). Când vorbim despre alimente funcţionale nu ne referim la produse noi sau apărute ca urmare a unor descoperiri ştiinţifice. În mare parte este vorba de produse pe care le consumau şi bunicii noştri, numai că nu le numeau „funcţionale”. Tendinţele actuale în nutriţie au delimitat alimentele funcţionale de restul, pentru a li se recunoaşte valoarea nutritivă şi pentru a fi consumate de toată lumea.

  

Fructele şi legumele colorate deschid lista alimentelor funcţionale. De departe, vegetalele sunt cele mai bogate în compuşi cu efecte benefice pentru sănătate.
Morcovii, legumele verzi proaspete, fructele colorate şi roşiile trebuie consumate constant pentru că ele sunt extrem de utile pentru un organism sănătos.

Pont: Licopenul din roşii şi din produsele pe bază de roşii previne afecţiunile tumorale, iar alfa şi beta – carotenul din morcovi, din fructe şi din alte legume neutralizează radicalii liberi.

Fibrele vegetale

Produsele de morărit şi panificaţie de bună calitate, obţinute din grâu, porumb, tărâţe, orz, ovăz, cicoare se înscriu şi ele în categoria alimentelor funcţionale.
Fibrele insolubile din tărâţe, grâu, porumb şi orez reduc riscul apariţiei cancerului tumoral şi al cancerului de sân la femei.
Fibrele solubile din orz, ovăz, in şi cicoare au potenţial de reducere a colesterolului, a unor boli cardiovasculare grave şi scad incidenţa apariţiei anumitor tipuri de cancer.

Alimente care conţin acizi graşi polinesaturaţi

Peştele, mai ales cel oceanic, este considerat un aliment funcţional de bază pentru că este bogat în acizi graşi omega 3, omega 5 şi omega 6.
Bogate în acizi graşi polinesaturaţi sunt şi produsele lactate, brânzeturile şi carnea.
Alimentele funcţionale bogate în acizi graşi polinesaturaţi reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi optimizează procesele de la nivelul sistemului nervos central.

Produsele bogate în fenoli

Citricele, legumele şi ceaiul sunt bogate în fenoli care au rolul de a neutraliza oxigenul reactiv şi al radicalilor liberi, fapt ce reduce riscul cazurilor de cancer agresiv.
Merişoarele, murele, coacăzele negre, ciocolata neagră sunt tot alimente funcţionale care reduc riscul bolilor cardio-vasculare şi îmbunătăţesc activitatea tractului urinar.

Alimente pre şi probiotice

Probioticele constituie o generaţie mai nouă de alimente care conţin microorganisme vii, cu un deosebit rol funcţional. Iaurturile şi alte produse lactate fermentate sunt alimente funcţionale ce nu trebuie să ne lipsească din alimentaţie.
Din categoria prebioticelor, nu trebuie neglijat rolul următoarelor alimente: cereale integrale, usturoi, miere, soia şi produse din soia.

Pont: Produsele din soia scad colesterolul, previn apariţia bolilor cardiovasculare şi reduc durerile menopauzale.

**** ROSTOPASCA UN REMEDIU PENTRU BOLILE HEPATICE !!!!!!!! ****

Rostopasca este un adevărat panaceu pentru bolile ficatului de orice natură. Şi-a dovedit eficienţa în tratarea hepatitelor A, B şi a cirozei hepatice. Prin efectele drenoare şi tonice stimulează regenerarea celulei hepatice şi funcţionează ca un antiviral, ameliorând sau chiar vindecând hepatitele în urma administrării preparatelor din rostopască. Este indicată şi în afecţiunile biliare, precum dischinezii sau inflamaţii ale vezicii.

  
Planta înfloreşte din aprilie până în septembrie şi se culege pe timp frumos, însorit, iar tulpinile se pun la uscat într-un loc umbros şi lipsit de umiditate. Tulpinile proaspete de rostopască lasă un suc portocaliu, cu proprietăţi medicinale foarte importante, pe care planta uscată nu le mai păstrează. Efectul plantei proaspete este analgezic, antimicrobian, oncostatic şi sedativ al sistemului nervos central. Testele au demonstrat că are efecte de stimulare a sistemului imunitar şi este un bun citostatic.

Remediu pentru pancreatită

Cinci grame de rostopască uscată şi mărunţită se opăresc cu un litru de apă clocotită şi se infuzează 12 ore, într-un vas smălţuit (extractul nu trebuie să intre în contact cu metale). Este indicat să se prepare la ora şase seara şi să se strecoare la şase dimineaţa, când se mai adaugă 200 de grame de miere de salcâm sau polifloră şi se amestecă bine. Se ia o lingură din acest preparat, din oră în oră, înainte sau după masă.

Infuzia

Se pun 3-4 linguri de rostopască mărunţită la macerat în jumătate de litru de apă, 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în jumătate de litru de apă, vreme de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. Cele două extracte se amestecă, iar preparatul obţinut se foloseşte mai ales extern, sub formă de comprese, gargară şi băi.

Pulberea

Se obţine prin măcinarea fină a tulpinilor uscate de rostopască cu râşniţa electrică de cafea. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, timp de maximum trei săptămâni. Se administrează de 3-4 ori pe zi câte un sfert de linguriţă, pe stomacul gol.

Tinctura

Într-un borcan cu filet, se amestecă 15 linguri de pulbere de rostopască cu două pahare de alcool alimentar, de 50 de grade. Borcanul se închide ermetic şi se lasă la macerat două săptămâni, apoi se filtrează, iar tinctura obţinută se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează de patru ori pe zi, cate 3-5 linguriţe diluate în puţină apă.

Cataplasma cu rostopască

O mână de frunze mărunţite de rostopască se lasă 1-2 ore să se înmoaie în apă caldă - 40-50 grade. Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acţioneze timp de 1 oră.

Sucul de rostopască

Se obţine prin stoarcere, din tulpinile de rostopască proaspăt rupte. Sucul de rostopască se foloseşte mai mult extern. Intern se foloseşte mai rar, deoarece poate fi toxic.
Este foarte eficient în cazul negilor. Dimineaţa şi seara se pune pe zona afectată suc de rostopască, de mai multe ori succesiv, la intervale de jumătate de minut. Locul nu se spală, ci se lasă să acţioneze în profunzime. După 2-6 săptămâni de tratament zilnic, negii dispar.

Contraindicaţii
Planta nu se administrează copiilor sub 12 ani, femeilor gravide sau care alăptează.

**** Aubrey de Grey spune ca putem evita imbatranirea !!!!!!!! ****

http://www.ted.com/talks/lang/ro/aubrey_de_grey_says_we_can_avoid_aging.html#.TuvG0MbAYXk.facebook

**** CIUPERCI CU MAIONEZA ****

Permiteti-mi sa va prezint o reteta cu care tatal meu ne-a cucerit la masa de Paste: salata de ciuperci pleurotus cu maioneza. Ti-o recomand si tie în momentul în care vrei sa adaugi ceva inedit si foarte gustos la mesele tale festive si nu numai. Daca esti la dieta foloseste maioneza vegetala, daca nu, creeaza reteta asa cum o vei descoperi mai jos.
Ai nevoie de: 500g ciuperci pleurotus, 2-3 linguri maioneza, o lingura smântâna, o jumatate de lamâie, 2 fire de usturoi verde, patrunjel verde, sare, piper, o lingura de otet, apa.
De obicei ciupercile nu se curata, este suficient sa le speli foarte bine, dar pentru ca salata sa fie foarte fina îti recomand sa te înarmezi cu rabdare si sa îndepartezi pielita de pe palarii. Dupa care, le speli bine si le pui la fiert cu apa si cu lingura de otet. Dupa ce au fiert bine (avantajul acestor ciuperci este ca nu se pot face terci) scurge-le bine, lasa-le la racit si taie-le fâsii.
Separat prepara o maioneza cu ou, mustar si ulei si adauga în ea o lingura de smântâna. Spala si toaca marunt usturoiul verde si patrunjelul.
Amesteca ciupercile cu maioneza si verdeata si stoarce deasupra zeama de la o jumatate de lamâie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, pune totul într-un bol frumos si orneaz-o cu o ploaie de patrunjel. Pofta buna!

**** Terapia Gerson stimuleaza organismul sa se lupte cu cancerul !!!!!!!! ****

O metoda alternativa de vindecare a diferitelor tipuri de cancer precum si a altor afectiuni cronice degenerative, inca nesustinuta de studii medicale serioase, este oferita de asa-numita Terapie Gerson, care consta intr-o serie de masuri de ordin alimentar cumulate cu diferite proceduri terapeutice menite sa stimuleze organismul sa se vindece pe cale naturala.

Terapia Gerson a fost pusa la punct de doctorul german Max Gerson (18 Octombrie 1881 – 8 Martie 1959) si este in prezent aplicata exclusiv de medici licentiati la centrul Gerson din California, S.U.A.. Prin recurgerea la o dieta pe baza de produse organice, sucuri naturale, detoxifieri ale ficatului prin clisme cu cafea si aportul de diferite suplimente alimentare din surse naturale se afirma ca se pot vindeca maladii de tipul cancerului, a diabetului, a artritelor si a altor afectiuni grave, organismul reusind astfel sa gaseasca si singur resursele necesare vindecarii complete.

Intrucat cercetarile intreprinse de savantii in medicina nu au confirmat eficienta tratamentului ci dimpotriva au etichetat terapia Gerson ca avand riscuri pentru sanatate, clinicile Gerson autorizate sunt foarte putine si se prefera deocamdata varianta instruirii de personal medical competent, care apoi sa poata implementa acest tratament in clinici din intreaga lume. In Europa, de exemplu, exista o singura clinica Gerson, infiintata in Ungaria, de unde se pot obtine si informatii utile pentru persoanele interesate.

Terapia Gerson nu este deloc ieftina, putandu-se ajunge si la costuri de peste 100.000 de dolari anual in cazul tratarii unor afectiuni cronice de tipul cancerului sau a altor maladii grave. Sucurile naturale introduse la dieta sunt in numar de 13 (cate un pahar pe ora) si trebuie proaspat preparate zi de zi, iar clismele cu cafea necesare detoxifierii ficatului necesita o pregatire minutioasa a pacientului, date fiind riscurile mari pentru sanatate in cazul in care nu se respecta pas cu pas toate indicatiile originale.

Din marturiile celor tratati prin terapia Gerson, se aude ca sute sau chiar mii de persoane au cunoscut o evolutie foarte favorabila in urma adoptarii acestei metode alternative de tratament, dar lipsesc deocamdata studiile medicale si informatiile complete care sa reliefeze fara putinta de tagada cauzele care au condus la succesul...

**** TERAPIE IN TRATAMENTUL CANCERULUI DE SAN ****

Cancerul de sân este o afectiune în care celulele maligne (canceroase) se dezvolta din tesutul mamar.
Cel mai frecvent tip de cancer mamar este carcinomul ductal, care se dezvolta din epiteliul ductal. Cancerul de sân care se dezvolta la nivelul lobilor sau lobulilor se numeste carcinom lobular i este cel mai frecvent tip de cancer mamar bilateral.
Carcinomul mamar inflamator este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, în care sânul prezinta semne inflamatorii (roseata, caldura locala si tumefactie).
Vârsta si prezenta cancerului de sân în familie creste riscul de aparitie a acestuia la descendenti.

Optiuni terapeutice
La ora actuala se pot folosi diferite tipuri de tratament pentru pacientii cu cancer de sân: tratamentul standard (recomandat de forurile de specialitate) si tratamentele noi, care se afla în faza de testare în studii clinice. Înainte de a începe tratamentul, pacientii au posibilitatea sa opteze între tratamentul standard si noile tratamente, prin includere în studiile clinice in derulare, daca acestia sunt eligibili.
Tratamentele care sunt în faza de testare (în studii clinice) au ca scop îmbunatatirea optiunilor terapeutice curente sau obtinerea de informatii despre eficacitatea si siguranta unor noi compusi . În cazul în care concluziile unui studiu clinic indica faptul ca tratamentul care a fost testat este superior tratamentului standard, noul tratament îl poate înlocui.
Alegerea celui mai potrivit tip de terapie pentru pacient este o decizie care implica în mod normal atât pacientul si familia acestuia cât si echipa medicala
În prezent, tratamentul standard al cancerului de sân beneficiaza de o abordare multidisciplinara, care implica atât tratamentul chirurgical, radioterapia, chimioterapia si hormonoterapia.

Recent, in Romania GlaxoSmithKlin a lansat prima terapie orala, Tyverb® (lapatinib), indicat pentru tratamentul pacientelor cu cancer de sân avansat sau a formelor deosebit de agresive a acestei boli. Acest nou mecanism de actiune este o modalitate inovatoare de tratament al cancerului de sân.

Situatia in RomâniaÎn 2006, în România, 50 de femei din 100.000 au fost diagnosticate cu cancer la sân si s-au înregistrat peste 5500 de cazuri noi. Cancerul la sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor si este a doua cauza principala a deceselor provocate de cancer – dupa cancerul pulmonar, cu o prevalenta de 509,29 de cazuri la 100.000 de locuitori (2006), conform Registrului National de Cancer. Numarul deceselor prin cancer de sân la femei se ridica în 2007 la 3049 de persoane, adica 27,62 la 100.000 de locuitori de sex feminin, indica sursa mai sus mentionata.

**** NUME DE BOTEZ FAVORABILE !!!!!!!! ****

Nu e ceva iesit din comun sa iti botezi copilul cu nume de sfinti sau ingeri conform calendarului crestin insa uneori poate parea putin cam limitat si repetitiv si de aceea se cauta alternative la formula traditionala de alegere a numelui de botez pentru un nou-nascut. Una dintre aceste alternative, care nu contravine deloc normelor crestine si se poate dovedi foarte utila de multe ori este sa alegi un nume de botez care sa insume caracteristicile astrelor care au guvernat nasterea copilului.
Se stie ca astrologia incearca sa ajute practicantii sai sa atinga un grad ridicat de armonie cu intregul univers si alegerea unui nume inspirat de profilul astrologic al copilului poate fi un prim pas in aceasta directie. In unele culturi, daca se descopera ca nasterea unui copil nu este guvernata de elemente favorabile chiar se recomanda alegerea unui nume care sa balanseze aceste influente nefaste. Astfel un copil cu un horoscop mai putin norocos va putea primi un nume care sa ii echilibreze destinul sau pe viitor.
Pentru un parinte care s-ar decide sa isi boteze copilul si in acord cu semnele zodiacale alegerea sa va putea fi guvernata fie de chiar semnul zodiacal sub care s-a nascut copilul, fie de planetele asociate cu nasterea bebelusului, fie de trasaturile de personalitate specifice unei persoane nascute intr-o anumita zodie si intr-un anume spatiu geografic. In toate situatiile simbolistica este foarte bogata si nu e nevoie sa te grabesti pentru ca oricine isi doreste sa aleaga cel mai inspirat nume pentru copilul sau. Va fi deci ceva mai greu de ales daca se va lua totul in sens literal si mult mai usor daca se apeleaza la trasaturile de personalitate si alte elemente asociate cu zodia respectiva.
Spre exemplu, un copil nascut in luna aprilie, sub zodia Berbecului, nu va putea fi numit Mielul sau Cretul, dar, daca e fata, Mioara va fi un nume inspirat. Cand se analizeaza mai in detaliu harta astrologica a bebelusului vor fi gasite si planete cu nume de zei si zeite care guverneaza aceasta zodie sau virtuti si trasaturi pozitive de personalitate care sa poate fi insumate intr-un scurt nume de botez. Pentru Berbec, semn de foc, increderea, independenta si curajul sunt trasaturi de personalitate specifice care pot fi insumate prin nume de botez simbolice precum Dan, Bogdan, Alexandru si altele. La fel se poate proceda si in cazul altor zodii, iar daca nu se ajunge la un rezultat multumitor puteti apela la ajutorul unui profesionist care sa va ofere o lista de nume inspirate de harta astrologica a noului-nascut.

**** Bolero de Ravel ****

http://www.youtube.com/watch?v=YXabY_Aeusk&feature=share