vineri, 16 decembrie 2011

**** ROSTOPASCA UN REMEDIU PENTRU BOLILE HEPATICE !!!!!!!! ****

Rostopasca este un adevărat panaceu pentru bolile ficatului de orice natură. Şi-a dovedit eficienţa în tratarea hepatitelor A, B şi a cirozei hepatice. Prin efectele drenoare şi tonice stimulează regenerarea celulei hepatice şi funcţionează ca un antiviral, ameliorând sau chiar vindecând hepatitele în urma administrării preparatelor din rostopască. Este indicată şi în afecţiunile biliare, precum dischinezii sau inflamaţii ale vezicii.

  
Planta înfloreşte din aprilie până în septembrie şi se culege pe timp frumos, însorit, iar tulpinile se pun la uscat într-un loc umbros şi lipsit de umiditate. Tulpinile proaspete de rostopască lasă un suc portocaliu, cu proprietăţi medicinale foarte importante, pe care planta uscată nu le mai păstrează. Efectul plantei proaspete este analgezic, antimicrobian, oncostatic şi sedativ al sistemului nervos central. Testele au demonstrat că are efecte de stimulare a sistemului imunitar şi este un bun citostatic.

Remediu pentru pancreatită

Cinci grame de rostopască uscată şi mărunţită se opăresc cu un litru de apă clocotită şi se infuzează 12 ore, într-un vas smălţuit (extractul nu trebuie să intre în contact cu metale). Este indicat să se prepare la ora şase seara şi să se strecoare la şase dimineaţa, când se mai adaugă 200 de grame de miere de salcâm sau polifloră şi se amestecă bine. Se ia o lingură din acest preparat, din oră în oră, înainte sau după masă.

Infuzia

Se pun 3-4 linguri de rostopască mărunţită la macerat în jumătate de litru de apă, 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în jumătate de litru de apă, vreme de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. Cele două extracte se amestecă, iar preparatul obţinut se foloseşte mai ales extern, sub formă de comprese, gargară şi băi.

Pulberea

Se obţine prin măcinarea fină a tulpinilor uscate de rostopască cu râşniţa electrică de cafea. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, timp de maximum trei săptămâni. Se administrează de 3-4 ori pe zi câte un sfert de linguriţă, pe stomacul gol.

Tinctura

Într-un borcan cu filet, se amestecă 15 linguri de pulbere de rostopască cu două pahare de alcool alimentar, de 50 de grade. Borcanul se închide ermetic şi se lasă la macerat două săptămâni, apoi se filtrează, iar tinctura obţinută se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează de patru ori pe zi, cate 3-5 linguriţe diluate în puţină apă.

Cataplasma cu rostopască

O mână de frunze mărunţite de rostopască se lasă 1-2 ore să se înmoaie în apă caldă - 40-50 grade. Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acţioneze timp de 1 oră.

Sucul de rostopască

Se obţine prin stoarcere, din tulpinile de rostopască proaspăt rupte. Sucul de rostopască se foloseşte mai mult extern. Intern se foloseşte mai rar, deoarece poate fi toxic.
Este foarte eficient în cazul negilor. Dimineaţa şi seara se pune pe zona afectată suc de rostopască, de mai multe ori succesiv, la intervale de jumătate de minut. Locul nu se spală, ci se lasă să acţioneze în profunzime. După 2-6 săptămâni de tratament zilnic, negii dispar.

Contraindicaţii
Planta nu se administrează copiilor sub 12 ani, femeilor gravide sau care alăptează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu