marți, 27 decembrie 2011

**** CONSERVELE NOCIVE !!!!!!!! AU 8 EU-ri IN COMPOZITIE !!!!!!!! ****

Revista InfoCons - specializată în drepturile consumatorilor - a realizat un studiu legat de aditivii din 14 produse de acest gen. A rezultat că recordul de E-uri din conservele de carne este opt conservanţi.


Publicaţia a realizat aceste evaluări ţinând cont de datele de pe etichetă. Astfel, din cele 14 conserve de carne studiate nu există nici una care să fie fără E-uri! Mai mult, 65 % dintre produse au în componenţă minimum 3 E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Între acestea axistă şi un produs cu 8 E-uri, maximum găsit în acest tip de produse.

Reamintim că E-urile mai sunt cunoscute şi sub denumirea de aditivi alimentari. Acestea sunt substanţe naturale sau sintetice, ce sunt adăugate în alimente pentru a le creşte termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cât şi pentru a îmbunătăţi calitatea produselor: gust, culoare, aspect general.


Acest studiu a fost realizat în parteneriat cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie şi Management în Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.

Clasamentul

Carne de vită în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de porc în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de porc (Sadu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de porc (Clever) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de vită (Clever) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu

Carne de porc în suc propriu (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - caragenan, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu

Carne de porc (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - polifosaţi, nitrit de sodiu, carmin

Carne de porc (Antrefrig) are 4 E-uri în compoziţie - alginat de sodiu, polifosfaţi, glutanat de sodiu, nitrit de sodiu

Carne presată de pasăre (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin

Carne de porc pentru picnic şi gătit (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin

Carne presată de pasăre (Sadu) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfați, ascorbat de sodiu, glutamat monosodic, carmin, nitrit de sodiu

Luncheon meat (Prefera) are 5 E-uri în compoziţie - caragenan, dipolifosfați de sodiu, glutamat de sodiu, izoascorbat de sodiu, carmin, nitrit de sodiu

Carne de porc (Bucegi) are 7 E-uri în compoziţie - polifosfați, agenți de îngroșare, caragenan, gumă de carruba, clorură de potasiu, acid ascorbic, nitrit de sodiu

Conservă porc cu mirodenii (Fine Goods – Trei Surori) are 8 E-uri în compoziţie - agenți de stabilizare, caragenan, glutamat de sodiu, potențiator de aromă și miros, izoascorbat de sodiu, substanță de conservare, amidon modificat de porumb


articol
EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu