Revista InfoCons - specializată în drepturile
consumatorilor - a realizat un studiu legat de aditivii din 14 produse de acest
gen. A rezultat că recordul de E-uri din conservele de carne este opt
conservanţi.
Sursa: AP
Poto
Publicaţia a realizat aceste evaluări ţinând cont de
datele de pe etichetă. Astfel, din cele 14 conserve de carne studiate nu există
nici una care să fie fără E-uri! Mai mult, 65 % dintre produse au în componenţă
minimum 3 E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Între acestea axistă şi un
produs cu 8 E-uri, maximum găsit în acest tip de produse.
Reamintim că E-urile mai sunt cunoscute şi sub denumirea de aditivi alimentari. Acestea sunt substanţe naturale sau sintetice, ce sunt adăugate în alimente pentru a le creşte termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cât şi pentru a îmbunătăţi calitatea produselor: gust, culoare, aspect general.
Reamintim că E-urile mai sunt cunoscute şi sub denumirea de aditivi alimentari. Acestea sunt substanţe naturale sau sintetice, ce sunt adăugate în alimente pentru a le creşte termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cât şi pentru a îmbunătăţi calitatea produselor: gust, culoare, aspect general.
Acest studiu a fost realizat în parteneriat cu
Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie şi Management în
Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16.11.2011 –
09.12.2011.
Clasamentul
Carne de vită în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc (Sadu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc (Clever) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de vită (Clever) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc în suc propriu (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - caragenan, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu
Carne de porc (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - polifosaţi, nitrit de sodiu, carmin
Carne de porc (Antrefrig) are 4 E-uri în compoziţie - alginat de sodiu, polifosfaţi, glutanat de sodiu, nitrit de sodiu
Carne presată de pasăre (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
Carne de porc pentru picnic şi gătit (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
Carne presată de pasăre (Sadu) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfați, ascorbat de sodiu, glutamat monosodic, carmin, nitrit de sodiu
Luncheon meat (Prefera) are 5 E-uri în compoziţie - caragenan, dipolifosfați de sodiu, glutamat de sodiu, izoascorbat de sodiu, carmin, nitrit de sodiu
Carne de porc (Bucegi) are 7 E-uri în compoziţie - polifosfați, agenți de îngroșare, caragenan, gumă de carruba, clorură de potasiu, acid ascorbic, nitrit de sodiu
Conservă porc cu mirodenii (Fine Goods – Trei Surori) are 8 E-uri în compoziţie - agenți de stabilizare, caragenan, glutamat de sodiu, potențiator de aromă și miros, izoascorbat de sodiu, substanță de conservare, amidon modificat de porumb
Clasamentul
Carne de vită în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc (Sadu) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc (Clever) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de vită (Clever) are 1 E în compoziţie - nitrit de sodiu
Carne de porc în suc propriu (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - caragenan, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu
Carne de porc (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie - polifosaţi, nitrit de sodiu, carmin
Carne de porc (Antrefrig) are 4 E-uri în compoziţie - alginat de sodiu, polifosfaţi, glutanat de sodiu, nitrit de sodiu
Carne presată de pasăre (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
Carne de porc pentru picnic şi gătit (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
Carne presată de pasăre (Sadu) are 5 E-uri în compoziţie - polifosfați, ascorbat de sodiu, glutamat monosodic, carmin, nitrit de sodiu
Luncheon meat (Prefera) are 5 E-uri în compoziţie - caragenan, dipolifosfați de sodiu, glutamat de sodiu, izoascorbat de sodiu, carmin, nitrit de sodiu
Carne de porc (Bucegi) are 7 E-uri în compoziţie - polifosfați, agenți de îngroșare, caragenan, gumă de carruba, clorură de potasiu, acid ascorbic, nitrit de sodiu
Conservă porc cu mirodenii (Fine Goods – Trei Surori) are 8 E-uri în compoziţie - agenți de stabilizare, caragenan, glutamat de sodiu, potențiator de aromă și miros, izoascorbat de sodiu, substanță de conservare, amidon modificat de porumb
articol
EVZ.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu