O manastire budista din Himalaya a tinut ascunsa pe parcursul a mai multi ani
ceea ce ar putea fi o dovada clara ca una dintre marile legende ale Pamantului
ar putea fi adevarata.
Peretii sunt plini de picturi ce infatiseaza drumurile dificile prin care se ajunge la manastirea izolata in munti. Multe dintre imagini il infatiseaza pe legendarul Yeti.
N-ar fi nimic iesit din comun daca n-ar fi dublate aceste imagini de o mana aproape putrezita pe care calugarii o tineau ca talisman.
Ajuns intre timp intr-un muzeu din Londra, un deget din aceasta mana a fost analizat de specialisti dupa ce mult timp a stat doar intr-un subsol, izolat si ignorat. Potrivit acestora, degetul ar face parte dintr-o serie de fosile ramase din Pleistocen (intre acum 2.5 milioane de ani si 11.700 de ani) ce apartin unei creaturi denumite Gigantopithecus, sau "Marea Maimuta" ce a disparut de pe Pamant acum 300.000 de ani.
Inaltandu-se la peste 3 metri si cantarind o jumatate de tona, aceste primate traiau alaturi de oameni in zonele detinute astazi de China, India si Vietnam.
Chiar daca povestile despre Yeti se transmit din generatie in generatie in Nepal, oamenii de stiinta insista ca acest deget apartine unui animal disparut si nu de la "omul urs" sau Yeti.
Dupa ce testele ADN au confirmat ca degetul din muzeul londonez este acelasi cu cel care le lipseste din manastire, calugarii budisti cer acum ca acesta sa le fie inapoiat. Si asta pentru ca ei, la fel ca multi alti oameni din intreaga lume, sfideaza opinia specialistilor si cred in legenda Yeti.
articol - stirile protv
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu